Κύπρος

Έβγαλε... αντίδραση ο Απόλλων Λεμεσού!

Επιστροφή στις νίκες για τον Απόλλωνα Λεμεσού μετά τη "βαριά" ήττα από τον ΑΠΟΕΛ, επικρατώντας εκτός έδρας με 2-0 της Ένωσης Παραλιμνίου για τη 12η αγωνιστική του Κυπριακού πρωταθλήματος.

Ο Απόλλων Λεμεσού έψαχνε αντίδραση μετά τη "βαριά" ήττα από τον ΑΠΟΕΛ την προηγούμενη αγωνιστική και την βρήκε απέναντι στο Παραλίμνι. Οι «γαλανόλευκοι» δεν δυσκολεύτηκαν στην έδρα της ΕΝΠ και με ένα εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο έφυγαν με το διπλό (0-2).

Με το "τρίποντο" αυτό, η ομάδα του Σωφρόνη Αυγουστή έφτασε τις οκτώ νίκες και τους 25 βαθμούς και συγκατοικεί πλέον στη κορυφή της βαθμολογίας με τη συμπολίτισσα ΑΕΛ. Από την άλλη πλευρά, η ΕΝΠ παρέμεινε στα χαμηλά στρώματα της βαθμολογίας έχοντας μόλις 10 βαθμούς μετά το πέρας 12 αγωνιστικών.

Οι φιλοξενούμενοι ήταν ανώτεροι στο μεγαλύτερο διάστημα του παιχνιδιού, με το Παραλίμνι να δίνει μεγαλύτερη έμφαση στα αμυντικά του καθήκοντα. Παρόλα αυτά, ο Απόλλων θα βρει δύο φορές τον δρόμο προς τα δίχτυα στο πρώτο ημίχρονο, καθώς στο 16΄ο Σκέμπρι με δυνατή κεφαλιά θα ανοίξει το σκορ, για να έρθει τρία λεπτά αργότερα ο Περέιρα και με κοντινή προβολή να κάνει το 2-0.

Στην επανάληψη, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, με τους φιλοξενούμενους να διαχειρίζονται το υπέρ τους προβάδισμα και να κάνουν συντήρηση δυνάμεων, λόγω του προσεχούς αγώνα στη Γαλλία με τη Μαρσέιγ για το Europa League. Μάλιστα, οι γηπεδούχοι ολοκλήρωσαν την αναμέτρηση με δέκα παίκτες, έπειτα από την κόκκινη κάρτα που δέχτηκε ο Κολοκούδιας στο 85’ για έντονες διαμαρτυρίες προς τον διαιτητή.



Στα υπόλοιπα παιχνίδια της ημέρας, νέο «χαστούκι» δέχτηκε η ΑΕΚ Λάρνακας μετά την ήττα από το Παραλίμνι την προηγούμενη αγωνιστική, καθώς αυτήν τη φορά γνώρισε την εκτός έδρας ήττα από την Πάφο με 1-0 και απομακρύνθηκε και άλλο από την κορυφή. Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης σημείωσε ο Άνταμ Νέμετς στο 45’ με κοντινή προβολή, με τον Σλοβάκο επιθετικό, ωστόσο, να είναι σε θέση οφσάιντ. Στη συνέχεια, η ομάδα του Άντονι Ιραόλα έχασε τεράστια ευκαιρία να ξαναμπεί στο παιχνίδι, καθώς ο Λαρένα στο 66’ δεν μπόρεσε να νικήσει τον Μολ από τα έντεκα μέτρα.

Μάλιστα, τρία λεπτά αργότερα ο Ζίβουλιτς θα αντικρίσει την κόκκινη κάρτα, αφήνοντας τους γηπεδούχους με δέκα παίκτες. Παρόλα αυτά, η Πάφος δεν δυσκολεύτηκε να φτάσει στην τρίτη της νίκη στο φετινό πρωτάθλημα, αφήνοντας την ΑΕΚ στην τέταρτη θέση με 19 βαθμούς.



Έπειτα από δύο σερί ανεπιτυχή αποτελέσματα, η Ομόνοια επέστρεψε στις νίκες, επικρατώντας εκτός έδρας της Άλκης Ορόκλινης με 2-0. Μεγάλος πρωταγωνιστής για την ομάδα του Γιάννη Αναστασίου ήταν ο Ζόρντι Γκόμεζ, με τον Ισπανό να πετυχαίνει και τα δύο γκολ της ομάδας του. Ο 33χρονος μέσος άνοιξε το σκορ στο 30’ με εκπληκτική εκτέλεση φάουλ, ενώ στο 79’ από την άσπρη βούλα θα διαμορφώσει το τελικό σκορ. Το «τριφύλλι» πλέον έφτασε τους 16 βαθμούς και "αναρριχήθηκε" στην έβδομη θέση του πρωταθλήματος.




Αναλυτικά, η 12η αγωνιστική:

Σάββατο 8/12
Πάφος – ΑΕΚ Λάρνακας 1-0
(45’ Νέμετς)

Αλκή Ορόκλινη – Ομόνοια 0-2
(29’, 79' Γκόμεζ)

Παραλίμνι – Απόλλων Λεμεσού 0-2
(16΄Σκέμπρι, 19’ Περέιρα)

Κυριακή 9/12
Ανόρθωση – Δόξα Κατωκοπιάς (16:00)

ΑΠΟΕΛ – Νέα Σαλαμίνα (18:00)

Δευτέρα 10/12
ΑΕΛ Λεμεσού – Ερμής Αραδίππου (19:00)


Η επόμενη (13η) αγωνιστική:

Σάββατο 15/12
Δόξα Κατωκοπιάς-ΑΕΛ Λεμεσού (17:00)
Ερμής Αραδίππου-Αλκή Ορόκλινη (18:00)
Ανόρθωση-Πάφος (19:00)

Κυριακή 16/12
Ομόνοια-ΑΠΟΕΛ (16:00)
Νέα Σαλαμίνα-Παραλίμνι (18:00)

Δευτέρα 17/12
Απόλλων Λεμεσού-ΑΕΚ Λάρνακας


Επιμέλεια: Λουκάς Χατζής

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x