Champions League

Έδειξε τα… δόντια της στο Μάντσεστερ η Παρί!

Παράσταση πρόκρισης. Η λαβωμένη Παρί πέρασε... αέρα (0-2) από το «Ολντ Τράφορντ», έχοντας σε εξαιρετικό βράδυ Εμπαπέ, Ντι Μαρία, Κιμπέμπε και αγκάλιασε το εισιτήριο για τους «8» του Champions League.

Άλωσε το Μάντσεστερ και ετοιμάζεται για…. check-in η Παρί.

Σαφέστατο προβάδισμα πρόκρισης στα προημιτελικά του Champions League απέκτησε η γαλλική ομάδα, επικρατώντας 2-0 της Γιουνάτεντ, παρά το γεγονός ότι αγωνίστηκε με σημαντικότατες απουσίες.

Οι Γάλλοι ανάγκασαν τους «κόκκινους διαβόλους» στην πρώτη τους ήττα επί εποχής Σόλσκιερ, με τον Κιμπέμπε να ανοίγει το σκορ στο 53’ με προβολή και τον εξαιρετικό Εμπαπέ να «χτυπάει» στο 60’ και τον Ντι Μαρία να βάζει τη σφραγίδα του στο μεγάλο «διπλό» με δύο ασίστ κόντρα στην πρώην ομάδα του. Οι τρεις τους βοήθησαν τα μέγιστα ώστε να καλυφθούν τα κενά από τις απουσίες των Νεϊμάρ, Καβάνι και Μενιέ.

Το ματς


Οριακές ήταν οι καταστάσεις στο πρώτο μέρος στο «Ολντ Τράφορντ». Το παιχνίδι είχε καλό ρυθμό, ένταση και ποδοσφαιρικό «ξύλο» (με τον Ιταλό, Ντανιέλε Ορσάτο, να αναγκάζεται να δείξει αρκετές κίτρινες κάρτες στο δεύτερο μισό του α’ μέρους), αλλά λίγες καλές φάσεις. Η καλύτερη ήταν για την Παρί.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μπήκε με φούρια και την… αύρα από τις καλές εμφανίσεις του τελευταίου διαστήματος, αλλά και καλή ψυχολογία, συν την ώθηση της έδρας και με πλάνο να πιέσει πολύ ψηλά από το ξεκίνημα. Κατάφερε να στριμώξει κάπως τους Παριζιάνους, αλλά όχι να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις επί της ουσίας.

Αφού κατάφερε να βγει… ατσαλάκωτη από αυτήν την κατάσταση (που δεν κράτησε και πολύ) η Παρί Σεν Ζερμέν, μπόρεσε αρχικά να ισορροπήσει και στη συνέχεια να φέρει πιο πολύ στα μέτρα της στο παιχνίδι. Δεν είναι υπερβολή να ειπωθεί ότι οι «κόκκινοι διάβολοι» ήταν συνολικά ανώτεροι στο πρώτο ημίχρονο, αλλά μετά την πιο μεγάλη ευκαιρία την είχε η ομάδα του Τούχελ στο 28’, όταν ο Εμπαπέ (μετά από συνεργασία Βεράτι-Ντράξλερ) βγήκε σε θέση βολής και αστόχησε. Ήταν εκτεθειμένος, αλλά δεν σηκώθηκε το σημαιάκι. Πιθανόν να είχε γίνει χρήση VAR (εφαρμόστηκε πρώτη φορά στο Champions League) αν έμπαινε γκολ.

Η ομάδα του Σόλσκιερ απείλησε στο α’ μέρος με τον Πογκμπά να «οργώνει» στο 16' από τα δεξιά, να φέρνει βόλτα τον Κιμπέπε, αλλά μετά το δυνατό του γύρισμα μπλόκαρε ο Μπουφόν, κόβοντας την… όρεξη στον Λίνγκαρντ. Επιπλέον, η Γιουνάιτεντ είχε καλύτερη κυκλοφορία και δύο-τρεις καλές αντεπιθέσεις που αναχαιτίστηκαν στο… τσακ από τους Γάλλους. Από την άλλη ο Εμπαπέ ήταν η μοναδική πηγή κινδύνου από την Παρί, αλλά δεν τροφοδοτήθηκε (στα πρώτα 45’) όπως έπρεπε.

Εντελώς διαφορετικό ήταν το σενάριο στο β’ ημίχρονο. Η Μάντσεστερ δεν μπόρεσε (προφανώς και λόγω δυνάμεων) να μπει και πάλι τόσο δυνατά και να «τρέξει» την αντίπαλό της, που με την πάροδο του χρόνου έδειχνε να παίρνει και ψυχολογία. Αφού είδε ότι και οι Άγγλοι δεν την τρόμαξαν αν και είχε σοβαρές απώλειες στο παιχνίδι. Βεβαίως, τέτοιες προέκυψαν και για τη Γιουνάιτεντ, που έχασε στο φινάλε του α’ ημιχρόνου Λίνγκαρντ και Μαρσιάλ.

Και αν από τα μέσα του πρώτου μέρος έφερε το παιχνίδι πιο κοντά στα μέτρα της η Παρί, τότε στο πρώτο τέταρτο του δεύτερου, το… έραψε πάνω σε αυτά κιόλας. Ο Κιμπέμπε, ο οποίος πέραν της φάσης του Πογκμπά, ήταν εξαιρετικός στις τοποθετήσεις του στα μετόπισθεν, έδωσε λύσεις και δημιουργικά. Εκμεταλλεύτηκε το κόρνερ του Ντι Μαρία και με προβολή νίκησε στο 53' τον Ντε Χέα, έχοντας κάνει το ίδιο αμέσως πριν και με το… μπερδεμένο δίδυμο άμυνας (Λίντελοφ-Μπαϊγί) των γηπεδούχων.

Πλέον είχε πάρει τα πάνω της, άρχισε να χτυπάει σαν… κόμπρα στην αντεπίθεση, με τον Εμπαπέ να κάνει όργια στην κόντρα και κάπως έτσι, έπειτα από εξαιρετική κυκλοφορία της μπάλας έκανε γκολ (60') με μια επαφή το γύρισμα του Ντι Μαρία. Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι εκείνη τη στιγμή κρίθηκε ο νικητής, η Μάντσεστερ απείλησε ελάχιστα στο β’ μέρος και έδειξε ότι είχε ξεμείνει από ιδέες επιθετικά.

Πιο κοντά ήρθε το παιχνίδι στο 0-3 από το 1-2, διότι μέσα σε ένα δίλεπτο η Παρί πλησίασε (και στην πρώτη περίπτωση άγγιξε) τρίτο τέρμα, με το τετ-α-τετ του Εμπαπέ και το γεμάτο σουτ του Ντι Μαρία λίγο μετά. Στη συνέχεια οργανώθηκε στην άμυνά της η Παρί, έκλεισε εντελώς τους διαδρόμους στη Γιουνάιτεντ και παίζοντας και με τον χρόνο προστάτεψε το υπέρ της 2-0 δίχως μεγάλη δυσκολία.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Όλε-Γκούναρ Σόλσκιερ): Ντε Χέα, Γιανγκ, Μπεγί, Λίντελοφ, Σο, Ερέρα, Μάτιτς, Λίνγκαρντ (45+4' Σάντσες), Πογκμπά, Μαρσιάλ (46' Μάτα), Ράσφορντ (84' Λουκακού)

Στον πάγκο έμειναν οι: Ρομέρο, Νταλό, Τζόουνς, Φρέντ

Παρί Σεν Ζερμέν (Τόμας Τούχελ): Μπουφόν, Κέρερ, Τιάγκο Σίλβα, Κιμπέμπε, Μπερνάτ, Βεράτι (75' Παρέδες), Ντράξλερ, Μαρκίνιος, Ντάνι Άλβες, Ντι Μαρία (81' Νταγκμπά), Εμπαπέ

Στον πάγκο έμειναν οι: Αρεολά, Τσούπο-Μοτίνγκ, Ντιαμπί, Κουρζαβά, Ενκούνκου

Γήπεδο: «Ολντ Τράφορντ»
Διαιτητής: Ντανιέλε Ορσάτο (Ιταλία)





Αποστόλης Λιβάνιος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x