Η 29η Νοεμβρίου του 2016 ήταν μια μαύρη μέρα για το παγκόσμιο ποδόσφαιρο, καθώς η αποστολή της Σαπεκοένσε ξεκληρίστηκε σε αεροπορικό δυστύχημα καθώς μετέβαινε στην Κολομβία για τον τελικό του Κόπα Σουνταμερικάνα. Μόλις τρεις από τους 22 ποδοσφαιριστές της ομάδας επιβίωσαν από τη συντριβή του αεροσκάφους. Ανάμεσά τους ο Άλαν Ρουσέλ, ο οποίος παρά τις αμφιβολίες ακόμη και για το αν θα περπατούσε ξανά, όχι μόνο τα κατάφερε αλλά επέστρεψε και στη δράση.

Πριν λίγες ώρες, η Σαπεκοένσε ανακοίνωσε την παραχώρηση του 30χρονου αριστερού μπακ με τη μορφή δανεισμού στην Γκόιας, αλλά το έκανε με άκομψο τρόπο: χωρίς καν το τυπικό σκέλος των ευχαριστιών και των ευχών για τον παίκτη που αποτέλεσε σύμβολο της αναγέννησης της ομάδας από τις «στάχτες» που άφησε η αεροπορική τραγωδία.

Αυτό το γεγονός, σχολιάστηκε δικαίως αρνητικά από τα βραζιλιάνικα ΜΜΕ. Έστω κι αν υπήρχαν φήμες για ρήξη ανάμεσα στον Ρουσέλ και τους διοικούντες. «Θέλω να σωπάσουν αυτοί οι ανόητοι που λένε πράγματα που δεν θα έπρεπε. Αν ενόχλησα ποτέ κάποιον, δεν ήταν επειδή δεν δούλευα. Φεύγω με το κεφάλι ψηλά και έχοντας δώσει τα πάντα για αυτή την ομάδα», τόνισε ο Βραζιλιάνος άσος, τον οποίο αποχαιρέτισαν με συγκινητικά μηνύματα πολλοί συμπαίκτες του.