Champions League

Έφτασε... Μπαρτσελόνα ο Κριστιάνο, ιστορία έγραψε ο Μπέιλ, αρνητικό ρεκόρ για Κλοπ

Τις πέντε κατακτήσεις Champions League έφτασε αισίως ο Κριστιάνο Ρονάλντο «πιάνοντας» βαριές φανέλες, ενώ ο Γιούργκεν Κλοπ είναι μαζί με τον Κούπερ και τον Βενγκέρ σε ένα πολύ αρνητικό γκρουπ.

Μπορεί να μην έλαμψε με την παρουσία του στον τελικό του Champions League ο Κριστιάνο Ρονάλντο, αλλά η ιστορία έγραψε ακόμα ένα τρόπαιο στη συλλογή του, σε μια καριέρα γεμάτη ομαδικές και ατομικές επιτυχίες.

Ο Πορτογάλος με την κατάκτηση του τροπαίου με τα μεγάλα αυτιά, έφτασε στις 5 (1 με τη Γιουνάιτεντ, 4 με τη Ρεάλ), όσες δηλαδή έχουν Μπάγερν Μονάχου, Λίβερπουλ και Μπαρτσελόνα ενώ αυτή η 100ή του νίκη στο Champions League, αριθμός που τον φέρνει στην 1η θέση της λίστας. Παράλληλα, για 7η φορά στην καριέρα του τερματίζει στην 1η θέση των σκόρερ της κορυφαίας διοργάνωσης (15 γκολ) κάτι φυσικά που αποτελεί ρεκόρ.

Σε ό,τι αφορά τη Ρεάλ Μαδρίτης έφτασε στις 13 κατακτήσεις, τη στιγμή που η Μίλαν έχει κολλήσει στα 7, ενώ αυτός ήταν ο 9ος συνεχόμενος κερδισμένος τελικός για τους «μερένχες». Επιπλέον, ήταν η 307η νίκη της Ρεάλ σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις, μία περισσότερη από την Μπαρτσελόνα που είχε 306.

Ιστορία έγραψε από την πλευρά του και ο MVP του τελικού, Γκάρεθ Μπέιλ. Ο Ουαλός έγινε πρώτος παίκτης στην ιστορία του Champions League που πετυχαίνει δύο γκολ σε τελικό ενώ μπήκε ως αλλαγή, ενώ ήταν το δεύτερο γρηγορότερο τέρμα σε τελικό ενός αναπληρωματικού, μετά από αυτό του Ρίκεν το 1997. Συγκεκριμένα, ο Μπέιλ σκόραρε 2 λεπτά και 8 δευτερόλεπτα, αφού πέρασε ως αλλαγή, ενώ ο Γερμανός είχε βρει δίχτυα έπειτα από ένα λεπτό.

Τέλος, ο Γιούργκεν Κλοπ έγινε ο τρίτος προπονητής που χάνει τρεις συνεχόμενους τελικούς στην Ευρώπη, μετά τον Έκτορ Ραούλ Κούπερ και τον Αρσέν Βενγκέρ.

Παύλος Κουστέρης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x