Europa League

Έφτασε τόσο κοντά ο ΑΠΟΕΛ…

Παρά την εξαιρετική εμφάνιση ο ΑΠΟΕΛ που έχασε δύο τεράστιες ευκαιρίες πριν τελικά δεχθεί το γκολ που έφερε την ήττα με σκορ 1-0 στην έδρα της Σάλκε, αποκλείστηκε από τη συνέχεια του Europa League.

Σπουδαία εμφάνιση από τον ΑΠΟΕΛ στη Γερμανία, αλλά ήτα με σκορ 1-0 από τη Σάλκε και αποκλεισμός για τον κυπριακό σύλλογο.

Η ομάδα του Τιμούρ Κετσπάγια δέχθηκε από την αρχή του αγώνα πίεση, είχε όμως σε καλή μέρα τον Βάτερμαν που είπε «όχι» στον Χούντελαρ και τους υπόλοιπους παίκτες της Σάλκε όποτε χρειάστηκε. Παράλληλα όμως, οι Κύπριοι είχαν κι εκείνοι τη δυνατότητα να πετύχουν κάποιο γκολ, με αποκορύφωμα δύο τεράστιες ευκαιρίες στο δεύτερο ημίχρονο. Στο 67’ με… τακουνάκι ο Ντε Βινσέντι έβγαλε τον Μοράις απέναντι από τον Φέρμαν, όμως το πλασέ του Πορτογάλου αποκρούστηκε από τον τερματοφύλακα της Σάλκε.

Περίπου δέκα λεπτά πριν το τέλος ο Βάντερ εκμεταλλεύτηκε αδράνεια της άμυνας, πέρασε και τον τερματοφύλακα των «βασιλικών μπλε» , όμως το σουτ που έκανε από πλάγια θέση πέρασε έξω. Έτσι, οι Γερμανοί που στο πρώτο μέρος έκαναν πολλές φάσεις, αλλά στην επανάληψη είχαν σιγήσει, βγήκαν ξανά μπροστά στο τελευταίο δεκάλεπτο και στο 86’ από σέντρα του Ρίτερ ο Τσούπο Μότινγκ, έκανε το σουτ στέλνοντας την μπάλα στα δίκτυα. Λίγα λεπτά αργότερα μάλιστα, ο κορυφαίος του ΑΠΟΕΛ, Βάτερμαν, έπιασε πέναλτι του Αόγκο (αλλά και τετ α τετ) στις καθυστερήσεις και το τελικό σκορ δεν άλλαξε.

Οι συνθέσεις:

ΣΑΛΚΕ: Φάρμαν, Καϊσαρά, Αόγκο, Ματίπ, Γκάις, Γκορέτσκα, Σανέ, Νόιστάτερ, Ντι Σάντο (62΄ Μέιερ), Τσούπο Μότινγκ, Χούντελαρ

Στον πάγκο: Γκσπούρνικ, Κολάσινατς, Αϊχάν, Ράιτερ,, Χέμπεργκ, Ρις

ΑΠΟΕΛ: Βάτερμαν, Αμορίν, Καρλάο, Αντωνιάδης (31΄ Αστίθ), Σέρτζιο, Μοράις, Αρτυματάς, Βινίσιους, Χαραλαμπίδης (76’ Βέντερ), Ντε Βινσέντι, Σωτηρίου (54΄ Μακρίδης)

Στον πάγκο: Κίσσας, Αλεξάνδρου, Στίλιτς, Πιατκόφσκι

Τα αποτελέσματα της 5ης αγωνιστικής του 11ου ομίλου:

Σάλκε-ΑΠΟΕΛ 1-0
(86’ Τσουπο-Μοτίνγκ)

Σπάρτα Πρ.-Αστέρας Τρ. 1-0
(33’ Μπράμπετς)

Βαθμολογία

1. Σάλκε 11 (11-3)
2. Σπάρτα Πράγας 9 (7-4)
3. Αστέρας Τρίπολης 4 (4-8)
4. ΑΠΟΕΛ 3 (2-9)

Επόμενη αγωνιστική (10/12)

ΑΠΟΕΛ-Σπάρτα Πρ. (22:05)
Αστέρας Τρ.-Σάλκε (22:05)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x