Champions League

Έγινε… θήραμα για τα «λιοντάρια» ο Ολυμπιακός!

Όνειρο ήταν και πάει… Ο Ολυμπιακός δεν βγήκε σαν… κυνηγός στη Λισαβόνα και η Σπόρτινγκ τον «κατασπάραξε» (3-1), βάζοντας τέλος στην ευρωπαϊκή πορεία του. Κατώτεροι των περιστάσεων οι «ερυθρόλευκοι».

Τετέλεσται…

Ο Ολυμπιακός εμφανίστηκε κατώτερος των περιστάσεων -αλλά και των προσδοκιών των οπαδών του- στη Λισαβόνα, χάνοντας 3-1 από τη Σπόρτινγκ, με αποτέλεσμα να πει -και μαθηματικά- «αντίο» στην ευρωπαϊκή του συνέχεια.

Φοβισμένοι οι «ερυθρόλευκοι», με εξαίρεση το γκολ του Οφόε στο 86ο λεπτό, δεν μπόρεσαν απειλήσουν σε καμία περίπτωση τους γηπεδούχους και μετά το 1-0 του 40', μάλιστα, κατέρρευσαν, ενώ θα μπορούσαν να φύγουν με «βαρύτερο» σκορ από την πορτογαλική πρωτεύουσα, με τα «λιοντάρια», που είχαν και δοκάρι στο 3', να χάνουν αρκετές ευκαιρίες στο δεύτερο 45λεπτο.

Μεγάλος πρωταγωνιστής για την ομάδα του Ζόρζε Ζεσούς, ο Μπας Ντοστ, ο οποίος σκόραρε δις («νικώντας» και τις δύο φορές τον Μποτία), ενώ το άλλο τέρμα των γηπεδούχων πέτυχε ο Μπρούνο Σέζαρ, εκμεταλλευόμενος τραγικό λάθος του Κούτρη, για το 2-0 του 43'…

Τρομερή στήριξη από τους 1.500 οπαδούς των «ερυθρόλευκων» στο «Ζοσέ Αλβαλάδε», δεν σταμάτησαν να τραγουδούν δευτερόλεπτο!

Διαδικαστικού χαρακτήρα, πλέον, το Ολυμπιακός-Γιουβέντους της τελευταίας αγωνιστικής, καθώς οι Πειραιώτες, όπως προείπαμε, είναι οριστικά τελευταίοι στον όμιλό τους, για πρώτη φορά μετά από 12 χρόνια!

Τα αποτελέσματα της 5ης αγωνιστικής

Γιουβέντους-Μπαρτσελόνα 0-0

Σπόρτινγκ-Ολυμπιακός 3-1
(40’, 66’ Ντοστ, 43’ Σέζαρ-86’ Οφόε)

Η βαθμολογία
1. Μπαρτσελόνα 11
2. Γιουβέντους 8
3. Σπόρτινγκ 7
4. Ολυμπιακός 1

Το πρόγραμμα της 6ης αγωνιστικής (5/12)
Ολυμπιακός-Γιουβέντους
Μπαρτσελόνα-Σπόρτινγκ

Πώς έπαιξε


inner

Το ματς


Με… δοκάρι από τα αποδυτήρια ξεκίνησε το παιχνίδι!

Η Σπόρτινγκ μπήκε δυνατά στο ματς, έκλεισε τον Ολυμπιακό στο μισό γήπεδο και μόλις στο 3ο λεπτό θα μπορούσε να έχει ανοίξει το σκορ, αν δεν ήταν ο Προτό και το… δοκάρι του, με τον Βέλγο να βρίσκει ίσα-ίσα την μπάλα στο σουτ του Αντρέ Πίντο, στέλνοντάς τη στη «ρίζα», ενώ ο Ντοστ «κατάφερε» και σούταρε, σε κενή εστία, σχεδόν έξω από το γήπεδο!

Δέκα λεπτά αργότερα, δε, οι γηπεδούχοι απείλησαν ξανά, με το εξαιρετικό πλασέ του Μπρούνο Φερνάντες να κοντράρει πάνω στον Ένχελς και να φεύγει κόρνερ. Από εκείνο το σημείο και μετά, η ομάδα του Τάκη Λεμονή… ξεμύτισε. Κέρδισε μέτρα στο γήπεδο, ισορρόπησε την κατοχή μπάλας, μόνο ο Πάρντο, όμως, δημιουργούσε «ρήγματα» από δεξιά, δίχως, ωστόσο, να έχει στηρίγματα, με αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός να μην μπορεί να «φτιάξει» αξιοπρεπείς τελικές.

Εικόνα live 21961761/107108.jpg
Πάντως, ούτε η Σπόρτινγκ απειλούσε, με την «ερυθρόλευκη» άμυνα να κρατάει μακριά από τη μεγάλη περιοχή τους παίκτες του Ζόρζε Ζέζους, μέχρι το 40ό λεπτό… Ενώ όλα έδειχναν πως οι δύο ομάδες θα πάνε ισόπαλες, χωρίς σκορ, στα αποδυτήρια, ένα εφιαλτικό τρίλεπτο «τελείωσε» τους πρωταθλητές Ελλάδας και τις ελπίδες τους να παραμείνουν… Ευρωπαίοι και μετά τον Δεκέμβρη.

Στο 40', λοιπόν, ο Μαρτίνς έκανε το γύρισμα από δεξιά, ο Μποτία έχασε τον Ντοστ (βγήκε πρώτος πάνω στην μπάλα) και ο Ολλανδός άνοιξε το σκορ για τους Πορτογάλους, ενώ, μόλις τρία λεπτά αργότερα (43'), από το τραγικό λάθος του Κούτρη, ο Μπρούνο Σέζαρ τού έκλεψε την μπάλα και διπλασίασε τα τέρματα των γηπεδούχων!

inner
Όπως καταλαβαίνετε, ο Ολυμπιακός χρειαζόταν, πλέον, ένα μεγάλο θαύμα στο δεύτερο ημίχρονο, καθώς, θυμίζουμε, ήθελε μόνο νίκη. Οι Πειραιώτες, ωστόσο, δεν βγήκαν ποτέ σε αυτό… Εμφανώς απογοητευμένοι από τα δύο γκολ στο φινάλε του α' μέρους, δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν κινδύνους για τον… θεατή Ρούι Πατρίσιο, αλλά, αντίθετα, κινδύνεψαν με τρίτο τέρμα στο 58', όταν, έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Μπρούνο Σέσαρ, ο Αντρέ Πίντο πήρε την κεφαλιά, στέλνοντας την μπάλα λίγο άουτ.

Εικόνα live 21961761/77083.jpg
Δεν τη γλίτωσαν όμως… Στο 66', μετά από εκτέλεση του κόρνερ, ο Μπας Ντοστ πετάχτηκε πιο ψηλά από όλους και «έγραψε» το 3-0, για να ακολουθήσουν ακόμη δύο μεγάλες ευκαιρίες για τους γηπεδούχους: Στο 71', το άψογα εκτελεσμένο το φάουλ από τον Ματιέ πέρασε ελάχιστα πάνω από την εστία του Προτό, που έμεινε «άγαλμα», ενώ, στο 75', ύστερα από την καταπληκτική μπαλιά του Κοεντράο, ο Μπρούνο Φερνάντες σούταρε άουτ!

Τελικά, την μπάλα στα δίχτυα έστειλε ο Ολυμπιακός, πετυχαίνοντας το γκολ της τιμής, στην πρώτη του ευκαιρία στο παιχνίδι, στο 86'. Ο Φιγκέιρας έστρωσε στον Οφόε και εκείνος, με σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, διαμόρφωσε το τελικό 3-1…

inner

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων


Σπόρτινγκ Λισαβόνας (Ζόρζε Ζέζους): Ρούι Πατρίσιο, Πιτσίνι (85' Ριστόφσκι), Ανδρέ Πίντο, Ματιέ (77' Τομπίας), Κοεντράο, Γουίλιαμ Καρβάλιο, Μπατάλια, Μπρούνο Σέζαρ (89' Ματέους), Μπρούνο Φερνάντεζ, Ζέλσον Μάρτινς, Ντοστ

Ολυμπιακός (Τάκης Λεμονής): Προτό, Φιγκέιρας, Μποτία, Ενγκελς, Κούτρης, Ρομαό, Ταχτσίδης (65' Οφόε), Ζιλέ, Καρσελά (46' Σεμπά), Πάρντο, Φορτούνης (57' Τζούρτζεβιτς)

Επιμέλεια: Νίκος Ράλλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x