Stoiximan Super League

Είναι κρίμα να πληρώνει ατομικά λάθη ο Ολυμπιακός

Ο Χριστόφορος Ευαγγελάτος γράφει στο sport-fm.gr πως ο Ολυμπιακός έδωσε τη δυνατότητα στους Ολλανδούς να βρουν τα γκολ στο τελευταίο εικοσάλεπτο, με τα μεγάλα ατομικά λάθη.

Του Χριστόφορου Ευαγγελάτου

Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε από την Αϊντχόφεν με 4-0, στο χθεσινό φιλικό που έδωσαν οι ερυθρόλευκοι με την ολλανδική ομάδα, αλλά ένα είναι σίγουρο. Το τελικό σκορ δεν αντικατοπτρίζει την εικόνα του παιχνιδιού, καθώς μέχρι να γίνει το 1-0, δηλαδή στο 68’, τίποτε δεν προδίκαζε πως οι πειραιώτες θα δέχονταν τέσσερα τέρματα.

Κι αυτό γιατί μέχρι εκείνο το σημείο οι ερυθρόλευκοι δεν αντιμετώπιζαν προβλήματα από την Αϊντχόφεν. Είναι επίσης προφανές πως ο Ολυμπιακός έδωσε την δυνατότητα στους Ολλανδούς να βρουν τα γκολ στο τελευταίο εικοσάλεπτο, με τα μεγάλα ατομικά λάθη.

Παρατηρώντας κάποιος τουλάχιστον τα δύο γκολ που δέχθηκαν οι ερυθρόλευκοι, δεν μπορεί να μην σταθεί στα μεγάλα ατομικά λάθη του Ποντένσε και του Σισέ. Ειδικά το λάθος που έκανε ο τελευταίος δεν επιτρέπεται για στόπερ. Και τα ατομικά λάθη όμως είναι μέρος του παιχνιδιού και είναι σίγουρο πως τέτοιου είδους λάθη απαγορεύονται στα επίσημα ματς.

Δείτε για παράδειγμα πόσο διαφορετικά θα ήταν τα πράγματα για τον ΠΑΟΚ, αν Πασχαλάκης και Κρέσπο δεν είχαν αδρανήσει στην φάση του γκολ που πέτυχε ο Αγιέτι. Αν δεν υπήρχε αυτό το λάθος ο ΠΑΟΚ θα είχε κάνει μεγάλο βήμα πρόκρισης αλλά τώρα όλα είναι ανοιχτά.

Είναι σίγουρο πως ο Ολυμπιακός βρίσκεται ακόμα στο στάδιο του μονταρίσματος και ο Πέδρο Μαρτίνς έχει δύο εβδομάδες μπροστά του μέχρι το πρώτο επίσημο παιχνίδι των πειραιωτών. Είναι όμως κρίμα να πληρώνουν οι ερυθρόλευκοι τόσο μεγάλα ατομικά λάθη. Κι αυτό είναι ένα θέμα που θα πρέπει να απασχολήσει τον Πορτογάλο τεχνικό του Ολυμπιακού.

Θα πρέπει ο Μαρτίνς να μιλήσει με τους παίκτες του για την διαμόρφωση μιας καλύτερης νοοτροπίας, ώστε να αποφεύγονται φάσεις όπως το λάθος που έκανε στο τέλος του ματς ο Σισέ.

Ο Μαρτίνς είδε πάντως πράγματα που σίγουρα θα τον ικανοποίησαν, όπως για παράδειγμα η καλή παρουσία του Καμαρά αλλά και η καλή συνεργασία των Μιράντα – Βούκοβιτς. Από την άλλη όμως θα έχει να πει πολλά στους παίκτες του για την έλλειψη συγκέντρωσης στα τελευταία είκοσι λεπτά του αγώνα.

Επαναλαμβάνουμε ότι ο Ολυμπιακός χτίζει μια νέα ομάδα, βρίσκεται ακόμα στο στάδιο της προετοιμασίας κι αυτό σημαίνει πως χρειάζεται υπομονή.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x