Ιταλία

Είπε «αντίο» ο Μπουφόν και ράγισαν καρδιές στο Τορίνο (pics/vids)

Έχουν φορέσει πολλοί μεγάλοι παίκτες τη φανέλα της Γιουβέντους, αλλά αυτό που συνέβη στο «αντίο» του Τζιανλουίτζι Μπουφόν ήταν κάτι το μοναδικό, με τον θρυλικό τερματοφύλακα να ξεσπά σε λυγμούς.

Γράφτηκε ιστορία στο Τορίνο σε στιγμές που πιθανότατα δεν είναι δυνατόν να συγκριθούν ούτε με τα επτά συνεχόμενα πρωταθλήματα που πανηγυρίζει φέτος η Γιουβέντους.

Κόντρα στη Βερόνα κάθισε για τελευταία φορά κάτω από την εστία της ομάδας των «μπιανκονέρι» ο Τζιανλουίτζι Μπουφόν, ολοκληρώνοντας μια μυθική καριέρα 17 ετών, που είχε πίκρες, με πιο χαρακτηριστική τη στιγμή του υποβιβασμού στη δεύτερη κατηγορία, αλλά και πολλές νίκες και κατακτώντας 11 πρωταθλήματα, με τα δύο να έχουν αφαιρεθεί λόγω του γνωστού σκανδάλου «Calciopolis».

Στο 64’ της αναμέτρησης, ο Ιταλός θρύλος αντικαταστάθηκε για έναν και μοναδικό λόγο. Αυτός δεν ήταν άλλος από το να γνωρίσει την αποθέωση από τους οπαδούς της Γιούβε που είχαν κατακλείσει το «Αllianz» μόνο και μόνο για να δουν το τελευταίο ματς του Τζίτζι ως «μπιανκονέρο».

Συμπαίκτες και αντίπαλοι χειροκροτούσαν ασταμάτητα μέχρι να ολοκληρωθεί η αλλαγή, με αποτέλεσμα να ξεσπάσει και ο ίδιος σε κλάματα, ακολουθώντας επί της ουσίας τη συγκίνηση όλου του γηπέδου, με πολλούς οπαδούς να έχουν ξεσπάσει σε λυγμούς, αντιλαμβανόμενοι ότι δεν πρόκειται να ξαναδούν τον Μπουφόν στην εστία της ομάδας.

Μορφή των σκηνών που εκτυλίχθηκαν ένας εκ των γιων του Μπουφόν, που έκλαιγε με λυγμούς από τα επίσημα του γηπέδου.

Για την ιστορία, σε ένα αδιάφορο ματς, για την τελευταία αγωνιστική της Serie A, η Γιουβέντους επικράτησε με 2 – 1 της εδώ και καιρό υποβιβασμένης Βερόνα, με σκόρερ τους Ρουγκάνι (49’) και Πιάνιτς (52’) ενώ οι φιλοξενούμενοι μείωσαν στο 76’ με γκολ του Τσέρτσι ενώ στην εστία ήταν ο Πινζόλιο.

Την αποθέωση γνώρισε και ο Στεφάν Λιχτστάινερ, που επίσης αγωνίστηκε για τελευταία φορά με τη φανέλα της Γιουβέντους.

Δείτε τις στιγμές που διαδραματίστηκαν κατά την αλλαγή του Τζιανλουίτζι Μπουφόν:














Το πρόγραμμα της 38ης και τελευταίας αγωνιστικής της Serie A

Σάββατο 19 Μαΐου

Γιουβέντους – Βερόνα 2-1
(49’ Ρουγκάνι, 52’ Πιάνιτς – 76’ Τσέρτσι)

Κυριακή 20 Μαΐου

Τζένοα – Τορίνο 16:00
Κάλιαρι – Αταλάντα 19:00
Κιέβο – Μπενεβέντο 19:00
Ουντινέζε – Μπολόνια 19:00
Νάπολι – Κροτόνε 19:00
Μίλαν – Φιορεντίνα 19:00
Σπαλ – Σαμπντόρια 19:00
Λάτσιο – Ίντερ 21:45
Σασουόλο – Ρόμα 21:45

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x