Champions League

Έκανε θαύματα ο Σαλάχ, θέλει (νέα) θαύματα η Ρόμα!

Θεέ μου ένας Σαλάχ! Ο Αιγύπτιος οργίασε (δύο γκολ, δύο ασίστ) και οδήγησε τη Λίβερπουλ σε νίκη (5-2) μισή-πρόκριση επί της Ρόμα, με τους «τζιαλορόσι» να θέλουν νέο θαύμα για να ελπίζουν για τελικό.

Αν το καλοκαίρι τα περίπου 40 εκατ. ευρώ που δαπάνησε η Λίβερπουλ για την απόκτηση του Μοχάμεντ Σαλάχ φαίνονταν πολλά, με τα όσα έχει κάνει φέτος ο Αιγύπτιος με τη φανέλα των «κόκκινων» με αποκορύφωμα την αποψινή του εμφάνιση κόντρα στην πρώην ομάδα του, τη Ρόμα, τότε ίσως έχουμε να κάνουμε την απόλυτη… κλοπή!

Ο Αιγύπτιος, που βάζει πολύ ισχυρή υποψηφιότητα για τη «Χρυσή Μπάλα» με τη σεζόν που έχει πραγματοποιήσει, οδήγησε την ομάδα του σε νίκη-πρόκριση στον τελικό του Champions League του Κιέβου επί της Ρόμα με 5-2 κάνοντας όργια στον αγωνιστικό χώρο του «Άνφιλντ».

Στο πρώτο ημίχρονο κόντρα στους «τζιαλορόσι» πέτυχε δύο μαγικά γκολ (35’, 45’), ενώ στο β’ μέρος μοίρασε άλλες δύο ασίστ, οδηγώντας τους «κόκκινους» στο 5-0 και επί της ουσίας στον τελικό του Κιέβου.

Ωστόσο, στο τελευταίο δεκάλεπτο έκανε την εμφάνισή της η παιδική άμυνα της Λίβερπουλ, με αποτέλεσμα ο Τζέκο (81') και ο Περότι (πέν. 85') να δώσουν θεωρητικές ελπίδες εν όψει του δεύτερου αγώνα. Βέβαια, για να πετύχουν το νέο θαύμα, πρέπει να επαναλάβουν ανάλογη εμφάνιση όπως αυτή κόντρα στην Μπαρτσελόνα στα προημιτελικά, όταν και επικράτησαν 3-0.

Το ματς

Κάτι η διακοπή από το πρόβλημα που υπήρχε με το σημαιάκι του β' βοηθού, κάτι η επόμενη διακοπή λόγω του σοβαρού τραυματισμού του Τσαμπερλέιν, οδήγησε την αναμέτρηση στο απόλυτο μηδέν του πρώτου εικοσαλέπτου. Η μόνη αξιοσημείωτη στιγμή καταγράφηκε στο 18', όταν ο Κολάροφ έπιασε ένα πολύ δυνατό σουτ από μακρινή απόσταση με την μπάλα να βρίσκει στο οριζόντιο δοκάρι.

Αυτή ήταν και η τελευταία φορά που η Ρόμα δήλωσε την παρουσία της στο πρώτο ημίχρονο, αφού μετά το γήπεδο... κατηφόρισε προς την εστία του Άλισον. Στο 28' ο Μανέ αστόχησε στο πλασέ σε τετ-α-τετ με τον κίπερ της Ρόμα ενώ στο 30' ο Σαλάχ νικήθηκε από τον πρώην συμπαίκτη σε πλασέ που έκανε μετά το «1-2» με τον Φιρμίνο. Τελικά, το... μοιραίο για τους φιλοξενούμενους ήρθε στο 35' χάρη στο εκπληκτικό σουτ του Σαλάχ που έστειλε την μπάλα στο «Γ» της εστίας, ενώ πριν από το ημίχρονο, ο Αιγύπτιος πλάσαρε τον Άλισον για το 2-0, από έξοχη κάθετη του Φιρμίνο.

Και μπορεί στο β' μέρος, η Ρόμα να έδειξε διάθεση για να βρει γρήγορα ένα γκολ που θα μείωνε το σκορ, αλλά το ανέβασμα των γραμμών της (που ήταν ούτως ή άλλως πολύ ψηλά), της γύρισε μπούμερανγκ. Από σκόρερ, ο Σαλάχ στο 56' έδωσε ασίστ, σερβίροντας μισό γκολ στον Μανέ που διαμόρφωσε το 3-0 και σε φάση-καρμπόν στο 61' έχρισε σκόρερ τον Βραζιλιανο επιθετικό, αφού δεν χρειάστηκε παρά να ακουμπήσει την μπάλα για να «γράψει» το 4-0.

Το πάρτι της Λίβερπουλ συνεχίστηκε στο 69' και με τον πιο απτό τρόπο, που έδειχνε ότι η Ρόμα ήταν σε άλλο γήπεδο. Ο Μίλνερ εκτέλεσε το κόρνερ και ο Φιρμίνο έπιασε ανενόχλητος την κεφαλιά, κάνοντας το 5-0 και επί της ουσίας οριστικοποιώντας την παρουσία των «reds» στον τελικό.

Παρ' όλα αυτά, η Ρόμα έδειξε και στον προηγούμενο γύρο ότι πρέπει να διατηρούμε επιφυλάξεις. Στο 81' ο Τζέκο από μπαλιά του Ναϊνγκολάν και ο Περότι από το σημείο του πέναλτι (85') σε παράβαση που υπέπεσε ο Μίλνερ βρίσκοντας την μπάλα με το χέρι του εντός περιοχής, διαμόρφωσαν το 5-2, αφήνοντας ανοιχτή μια χαραμάδα για νέο θαύμα.



Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Λίβερπουλ: Κάριους, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Λόβρεν, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Χέντερσον, Τσαμπερλέιν (18' Βαϊνάλντουμ), Μίλνερ, Σαλάχ (75' Ινγκς), Μανέ, Φιρμίνο (90'+3 Κλάβαν)

Ρόμα: Άλισον, Φλορέντσι, Φάτσιο, Μανωλάς, Ζουάν Ζεζούς (67' Περότι), Κολάροφ, Ντε Ρόσι (67' Γκοναλόν), Στρόοτμαν, Ναϊνγκολάν, Ουντέρ (46' Σικ), Τζέκο.

Το Live της αναμέτρησης από το sportfm.gr:

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x