Γενικά

Έκανε… το καθήκον της και προκρίθηκε η ΠΓΔΜ

Μετά από μια εξαιρετική πορεία στον 4ο όμιλο του 4ου γκρουπ, η ΠΓΔΜ εξασφάλισε και τυπικά την άνοδο στην League C επικρατώντας 4-0 του Γιβραλτάρ. «Έκλεψε» τον βαθμό στο τέλος η Αρμενία.

Το χρέος της έκανε η ΠΓΔΜ επικρατώντας στα Σκόπια με 4-0 του Γιβραλτάρ και πανηγύρισε την άνοδο στην League C, σφραγίζοντας έτσι με τον καλύτερο τρόπο την εξαιρετική της πορεία στον όμιλο.

Η ομάδα του Ιγκόρ Αντζελόφσκι μπήκε αρκετά δυνατά από την αρχή του παιχνιδιού. Άλλωστε η ψυχολογία τους ήταν στα «ύψη» μιας και χρειάζονταν μόλις έναν βαθμό μπροστά στο κοινό τους για να «κλειδώσουν» την πρόκριση, απέναντι μάλιστα σε έναν αδύναμο αντίπαλο. Τρία λεπτά πριν την συμπλήρωση μισής ώρας παιχνιδιού, ο επιθετικός της Λεβάντε, Ένις Μπάρντι αφού απέφυγε εντυπωσιακά τον αντίπαλο του πλάσαρε ιδανικά στη γωνία για το 1-0 των γηπεδούχων.

Στην επανάληψη ο επιθετικός μονόλογος των Σκοπιανών συνεχίστηκε φτάνοντας σε ακόμα τρία τέρματα. Συγκεκριμένα, ο Νεστορόφσκι στο 67’ με κοντινή κεφαλιά διπλασίασε τα τέρματα των γηπεδούχων, με τον ίδιο παίκτη να κάνει το 3-0 στο 80’ με πλασέ μέσα από την περιοχή. Το «κερασάκι στην τούρτα» έβαλε ο Τραϊκόφσκι στις καθυστερήσεις του αγώνα (90+2’).

Ισοπαλία είχαμε στο άλλο παιχνίδι του ομίλου (2-2), με την Αρμενία να δυσκολεύεται και τελικά να «κλέβει» τον βαθμό στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης.

Σε ένα αρκετά ισορροπημένο παιχνίδι στο Βαντούζ, οι φιλοξενούμενοι ήταν εκείνοι που ευτύχησαν να προηγηθούν. Μόλις στο 9’ ο Ανταμιάν με κοντινή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και άνοιξε το σκορ. Η απάντηση των γηπεδούχων ήρθε ένα λεπτό πριν την συμπλήρωση των 45, όταν ο Μαρτσέλ Μπουχέλ έπιασε ένα καταπληκτικό σουτ από τα 30 μέτρα και έφερε το παιχνίδι στα ίσα.

Μάλιστα, η ομάδα του Ρενέ Πάουριτς έκανε την ολική ανατροπή δύο λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, αιφνιδιάζοντας τους Αρμένιους. Συγκεκριμένα, ο Χάσλερ εκμεταλλεύτηκε το τραγικό λάθος της αντίπαλης άμυνας και πλάσαρε ιδανικά για το 2-1. Οι φιλοξενούμενοι πίεσαν και βρήκαν το γκολ της ισοφάρισης στο 85’ με τον Καραπετιάν, έπειτα από πάσα του γνωστού μας από το πέρασμα του στον Ολυμπιακό, Γκιβόρκ Γκαζαριάν.

Η βαθμολογία του ομίλου:
1. Π.Γ.Δ.Μ. 15 (13:5)
2. Αρμενία 10 (14:8)
3. Γιβραλτάρ 6 (5:14)
4. Λιχτενστάιν 4 (7:12)

Επιμέλεια: Λουκάς Χατζής

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x