Ιταλία

Έκλεισε… ραντεβού με Γιουβέντους η Μίλαν!

Με τον Ντοναρούμα να «απαντά» στις αποκρούσεις του Στρακόσια στα πέναλτι και τον Λουίς Φελίπε να γίνεται μοιραίος, οι «ροσονέρι» νίκησαν 5-4 τη Λάτσιο στη… ρώσικη ρουλέτα και προκρίθηκαν στον τελικό!

Μέχρι ΚΑΙ κούπα θα διεκδικήσει η… μεταμορφωμένη Μίλαν του Τζενάρο Γκατούζο!

Τέσσερις μέρες αφότου ξέραναν τη… μισή Ρώμη, επικρατώντας 2-0 της Ρόμα, οι ψυχωμένοι Μιλανέζοι «άλωσαν» εκ νέου το «Ολίμπικο», καθώς, μετά το 0-0, όπως και στο πρώτο παιχνίδι, κανονικής διάρκειας και παράτασης, επικράτησαν, τελικά, 5-4 στη διαδικασία των πέναλτι της Λάτσιο και προκρίθηκαν πανηγυρικά στον τελικό του Κυπέλλου Ιταλίας!

Εκεί, οι «ροσονέρι» θα έχουν την ευκαιρία να πάρουν την εκδίκησή τους από τη Γιουβέντους (νωρίτερα απέκλεισε την Αταλάντα) για τον χαμένο τελικό του 2016, επιστρέφοντας, παράλληλα, στους τίτλους από το 2011!

Ήρωας για την ομάδα του ιταλικού Βορρά, ποιος άλλος, ο απίστευτος Τζίτζι Ντοναρούμα, που «απάντησε» και στις δύο αποκρούσεις του, επίσης εξαιρετικού, Θωμά Στρακόσια, κρατώντας τη Μίλαν στο… κόλπο, για να έρθει ο Λουίς Φελίπε να στείλει την μπάλα στην… εξέδρα στο 7ο πέναλτι και ο Αλέσιο Ρομανιόλι να ευστοχήσει στο τελευταίο πέναλτι, «κλείνοντας» το ραντεβού με τη «Γηραιά Κυρία», στις 9 Μαίου, στο ίδιο γήπεδο.

Ο αμυντικός της Μίλαν, πάντως, δεν πανηγύρισε το γκολ του, αφού μόλις μία μέρα πριν είχε δηλώσει πως είναι οπαδός της Λάτσιο -παρότι προέρχεται από τις ακαδημίες της Ρόμα!

Να πούμε, τέλος, πως η φετινή θα είναι η 5η φορά που Μίλαν και Γιουβέντους θα τα… πουν στον τελικό του Coppa Italia!

Πέρα από τον προπέρσινο, όπου η «Γιούβε» είχε επικρατήσει με σκορ 1-0, είχαν συναντηθεί ξανά: Το 1942, όταν, μετά το 1-1, έγινε επαναληπτικός τελικός, όπου επικράτησε η ομάδα του Τορίνου με το ευρύ 4-1, το 1973, με τη Μίλαν να κατακτά το τρόπαιο στα πέναλτι (6-3) και το 1990, με τους «μπιανκονέρι» να παίρνουν ξανά το… προβάδισμα στις μεταξύ τους κατακτήσεις, το οποίο και διευρύνουν το 2016.



Η σειρά των πέναλτι:

Ιμόμπιλε / 1-0
Ροντρίγκες απόκρουση / απόκρουση Στρακόσια
Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς / απόκρουση Ντοναρούμα
Μοντολίβο / απόκρουση Στρακόσια
Λούκας Λέιβα / απόκρουση Ντοναρούμα
Μποναβεντούρα / 1-1
Παρόλο / 2-1
Μπορίνι / 2-2
Φελίπε Άντερσον / 3-2
Μπονούτσι / 3-3
Λούλιτς / 4-3
Τσαλχάνογλου / 4-4
Λουίς Φελίπε / άουτ
Ρομανιόλι / 4-5

Επιμέλεια: Νίκος Ράλλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x