Stoiximan Super League

Εκλογή προέδρου ή στον «αέρα» η Super League

Στον «αέρα» φαίνεται πως βρίσκεται η Super League, με το κοινό μέτωπο Παναθηναϊκού, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ να κατεβαίνει στο σημερινό Δ.Σ. με την απαίτηση άμεσης εκλογής προέδρου στον συνεταιρισμό.

Στο πιο κρίσιμο σημείο, φαίνεται πως βρίσκεται το ελληνικό ποδόσφαιρο, με το σημερινό Δ.Σ. της Super League να είναι στην κόψη του ξυραφιού και συνάμα κοντά στο να τιναχθεί στον «αέρα».

Αυτό συμβαίνει, γιατί Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, μαζί με κάποια άλλα μέλη του συνεταιρισμού όπως ο Παναιτωλικός και ο Πλατανιάς, θα τονίσουν στη σημερινή συνεδρίαση, ότι είναι αναγκαίο να πραγματοποιηθεί η εκλογή προέδρου στη Λίγκα, πριν ξεκινήσει οποιαδήποτε άλλη κουβέντα για τα τρέχοντα ζητήματα και κυρίως η αναβολή του πρωταθλήματος, που αποτελεί το θέμα της σημερινής συνεδρίασης.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του Βασίλη Βέργη όπως τις μετέφερε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 η συμμαχία των τριών «μεγάλων» θα τονίσει πως δεν υπάρχει περίπτωση να συμμετάσχει στο σημερινό Δ.Σ. αν δεν συμφωνηθεί ευθύς εξαρχής και δρομολογηθεί στη συνέχεια, η εκλογή προέδρου στο Δ.Σ.

Από εκεί και πέρα, υπάρχουν τρία πιθανά σενάρια.

Το πρώτο είναι να είναι μοναδικός υποψήφιος για την προεδρία του συνεταιρισμού, ο Γιώργος Στράτος, ζητώντας την στήριξη των μελών της Λίγκας.

Το δεύτερο σενάριο είναι εκτός από τον Γιώργο Στράτο να είναι υποψήφιος και ο Χρήστος Δάρας, ως επιλογή των μελών που δεν επιθυμούν τον Στράτο στον προεδρικό θώκο και δεν συστρατεύονται με τους τρεις «μεγάλους».

Πάντως, υπάρχει και το σενάριο, ο Χρήστος Δάρας που εκτελεί χρέη αναπληρωτή προέδρου, να εκφράσει την άποψη ότι δεν είναι αναγκαία η εκλογή προέδρου και ότι θα πρέπει να συνεχίσει ο ίδιος στο τιμόνι. Μάλιστα σε περίπτωση που εκφραστεί η άποψη από κάποια μέλη, ότι θα πρέπει η Λίγκα να πορευτεί με τον Χρήστο Δάρα ως πρόεδρο, τότε μιλάμε για άμεση αντίδραση της συμμαχίας των τριών.

Αν μάλιστα, ΠΑΣ Γιάννινα, Ξάνθη και Βέροια πορευτούν όπως είναι πιθανό με τη θέση των Παναθηναϊκού, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, τότε μαζί με Πλατανιά και Παναιτωλικό θα έχουμε οκτώ μέλη, που θα αποτελούν την πλειοψηφία στο Δ.Σ. από τη στιγμή που στη σημερινή συνεδρίαση δεν θα βρίσκεται ο Ηρακλής για τα γνωστά διοικητικά του προβλήματα.

Σε περίπτωση που δεν γίνει αποδεκτό το αίτημα των Παναθηναϊκού, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ για άμεση εκλογή προέδρου στη Super League, τότε πραγματικά ο συνεταιρισμός θα βρίσκεται σε εξαιρετικά δύσκολη θέση, με τους τρεις «μεγάλους» και φυσικά όποιες ομάδες πορευτούν μαζί τους, να εκφράζουν την απόφαση ακόμα και για μη συμμετοχή στο πρωτάθλημα.

Όλα αυτά, με την Super League να βρίσκεται σε εξαιρετικά δεινή θέση, αφού εξαιτίας της απουσίας χορηγού την περσινή σεζόν έχει μπει «μέσα» περίπου 3 εκ. ευρώ, ενώ υπάρχει και η θέση της Nova που προειδοποιεί ότι δεν πρόκειται να καταβάλει την πρώτη δόση, από τη στιγμή που δεν υπάρχει πρωτάθλημα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x