Αγγλία

Εκνευρισμός με Κομπανί στη Σίτι

Η υπομονή φαίνεται να στερεύει στο στρατόπεδο της Μάντσεστερ Σίτι, όσον αφορά στον Βενσάν Κομπανί, καθώς ο Βέλγος φαίνεται πως δε μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του Πεπ Γκουαρδιόλα.

Κάποτε ήταν ένα από τα μεγαλύτερα σέντερ μπακ του πλανήτη. Πλέον, φαίνεται να περισσεύει στο ρόστερ της ίδιας ομάδας, στην οποία μεγαλούργησε. Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Τζέιμς Ντάκερ από τη Daily Telegraph, ο Πεπ Γκουαρδιόλα έχει... απηυδήσει με τον 30χρονο αμυντικό, τόσο λόγω των συνεχών τραυματισμών του, αλλά και εξαιτίας των επιδόσεών του εντός του αγωνιστικού χώρου.

Ο Βενσάν Κομπανί αντικαταστάθηκε στο ημίχρονο, κατά τη διάρκεια του προχθεσινού αγώνα της Σίτι με τη Γιουνάιτεντ, για το EFL Cup, με τον Γκουαρδιόλα να φαίνεται εξοργισμένος, όταν ο Κομπανί επιχειρούσε ορισμένες επικίνδυνες πάσες, οι οποίες δεν έφθαναν στο στόχο τους. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Ντάκερ, ο Κομπανί βρίσκεται υπό πίεση, ώστε να αποδώσει με τον τρόπο που επιθυμεί ο Πεπ.

Φυσικά, οι τραυματισμοί δεν τον αφήνουν σε ησυχία. Συνολικά, έχει υποστεί 8(!) διαφορετικούς τραυματισμούς από το ξεκίνημα της σεζόν 2014-15, ενώ η τελευταία φορά που είχε αγωνιστεί σε δύο σερί ματς ήταν τον προηγούμενο Φεβρουάριο, μέχρι να το ξανακάνει την περασμένη εβδομάδα.

Ο Γκουαρδιόλα έχει αποδείξει ότι δε διστάζει να βάλει στο «ψυγείο» οποιονδήποτε παίκτη θεωρεί ότι δεν ανταποκρίνεται στο 100%, αν κρίνουμε από τις περιπτώσεις των αποχωρήσεων του Τζο Χαρτ και του Γιάγια Τουρέ, ενώ ο Σέρχιο Αγκουέρο ήρθε από τον πάγκο στο κρίσιμο ματς με τη Μπαρτσελόνα για το Τσάμπιονς Λιγκ. Με βάση αυτά, ο Κομπανί οφείλει να μη βασιστεί στο στάτους του σούπερσταρ, το οποίο διαθέτει, ώστε να έχει υψηλό χρόνο συμμετοχής, αλλά να εντρυφήσει στον τρόπο παιχνιδιού του Ισπανού τεχνικού και με σύμμαχο την τύχη, να καταφέρει να πλησιάσει το αγωνιστικό επίπεδο στο οποίο κάποτε βρισκόταν.

Επιμέλεια: Μάριος Φορτούνης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x