Γενικά

«Εξαφανίστηκε» poll που αναδείκνυε νικητή της Χρυσής Μπάλας τον Μέσι

Αίσθηση δημοσκόπηση προκάλσε του France Football, σύμφωνα με την οποία ως νικητής της Χρυσής Μπάλας ψηφίστηκε ο Λιονέλ Μέσι, με το γαλλικό Μέσο να εξηγεί τους λόγους διαγραφής.

Δημοσκόπηση που αναδείκνυε νικητή της Χρυσής Μπάλας τον Λιονέλ Μέσι διέγραψε η ιστοσελίδα France Football, με το γαλλικό Μέσο να δηλώνει πως η δημιουργία χιλιάδων ψεύτικων λογαριασμών την οδήγησε σε αυτή τη κίνηση.

Το περιοδικό France Football, το οποίο είναι υπεύθυνο για την απονομή του βραβείου της Χρυσής Μπάλας, δημοσίευσε poll στην ψηφιακή του έκδοση για το «ποιος από τους 30 φιναλίστ αξίζει να αναδειχθεί νικητής» με το 48% των ψήφων να είναι υπέρ του Αργεντινού σούπερ-σταρ της Μπαρτσελόνα.

inner

Η δημοσκόπηση μέσα σε μία μέρα είχε περισσότερες από 700.000 ψήφους, με τη γαλλική ιστοσελίδα να αποφασίζει να διαγράψει την ψηφοφορία, δεδομένου ότι ο άσος των «μπλαουγκράνα» συγκέντρωσε το 48% του συνόλου των ψήφων, έχοντας μάλιστα μεγάλη διαφορά από τους υπόλοιπους.

Παρά το γεγονός ότι η δημοσκόπηση δεν επηρεάζει την απονομή της Χρυσής Μπάλας, η οποία γίνεται μετά από ψηφοφορία δημοσιογράφων, η ιστοσελίδα προχώρησε σε διαγραφή του poll καθώς ο Μέσι άφησε κατά πολύ πίσω του τον Μοχάμεντ Σαλάχ με 31%, με τον Κριστιάνο Ρονάλντο να είναι τρίτος και... καταϊδρωμένος με 8%.

Ωστόσο, το France Football έσπευσε με ανακοίνωσή του στα social media να εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους προχώρησε στη συγκεκριμένη ενέργεια.

Η ανακοίνωση:

«Αγαπητοί αναγνώστες. Όπως διαπιστώσατε, αναγκαστήκαμε να καταργήσουμε το άρθρο "Δημοσκόπηση: ψήφισε ποιος, κατά την άποψή σου, αξίζει να κερδίσει τη Χρυσή Μπάλα 2018", λόγω της δημιουργίας χιλιάδων ψεύτικων λογαριασμών μέσω ενός κακόβουλου λογισμικού, που αλλοίωσε τα αποτελέσματα.

Θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε ότι αυτή η έρευνα, για καθαρά συμβουλευτικούς σκοπούς, προφανώς δεν έχει καμία επίδραση στο τελικό αποτέλεσμα, δεδομένου ότι η Χρυσή Μπάλα απονέμεται, όπως πάντα, από μια κριτική επιτροπή εξειδικευμένων και ανεξάρτητων δημοσιογράφων.

Σας ευχαριστούμε όλους που δεν παρερμηνεύσατε ένα απλό τεχνικό "περιστατικό" που ήταν πέρα από τον έλεγχό μας
».




Επιμέλεια: Άννα Νικολάου

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x