Αγγλία

«Έλεγα ψέματα», λέει τώρα ο μάνατζερ που ενέπλεξε προπονητές στο σκάνδαλο δωροδοκιών!

Ο Πίνο Παλιάρα τώρα «παίρνει πίσω» τα όσα είχε πει στους μεταμφιεσμένους ρεπόρτερ της Daily Telegraph.

Ο Ιταλός μάνατζερ Πίνο Παλιάρα ήταν κεντρικό πρόσωπο στις αποκαλύψεις της Daily Telegraph για την διαφθορά στο αγγλικό ποδόσφαιρο, καθώς είχε υποστηρίξει ότι γνώριζε διεφθαρμένους προπονητές της Πρέμιερ Λιγκ.

Μετά το σάλο που έχει προκληθεί στον ποδοσφαρικό (και όχι μόνο) κόσμο, ο 61χρονος «τα γυρίζει», ισχυριζόμενος ότι έλεγε ψέματα στους υποτιθέμενους Ασιάτες μεγιστάνες, τους οποίους υποδύονταν ρεπόρτερ της Telegraph, προσπαθώντας να τους εντυπωσιάσει.

Σύμφωνα με τον Παλιάρα, του είχαν προτείνει 400 χιλιάδες λίρες για να αναλάβει το ρόλο συμβούλου σε έναν ασιατικό επιχειρηματικό όμιλο, ο οποίος ήθελε να κερδοσκοπήσει μεσολαβώντας σε μεταγραφές παικτών της Πρέμιερ Λιγκ.

«Στα 61 σου δεν σου κάνουν τέτοιες προσφορές. Ακόμα περιμένω για το εταιρικό μου αυτοκίνητο και δεν νομίζω ότι θα το πάρω», είπε χαρακτηριστικά στο αγγλικό τηλεοπτικό κανάλι ITV.

Ο Παλιάρα, ο οποίος παραμένει χωρίς δίπλωμα από το 2005 όταν και είχε εμπλακεί σε σκάνδαλο με στημένα παιχνίδια στην Ιταλία, επιμένει ότι οι «επιχειρηματίες» ήταν πεπεισμένοι ότι χρειάζονταν διεφθαρμένους προπονητές, τους οποίους θα ήλεγχαν οι ίδιοι, για να είναι εξασφαλισμένη η πραγματοποίηση των μεταγραφών:

«Πίστευαν ότι ο μόνος εγγυημένος και εξασφαλισμένος τρόπος για να μπορείς να πραγματοποιήσεις τη μεταγραφή ενός παίκτη ήταν αν θα είχαν έναν προπονητή “στο τσεπάκι τους”. Αφού προσπάθησα να τους εξηγήσω ότι δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο, πίστεψα ότι θα ήταν πιο εύκολα πω “εντάξει, ό,τι πείτε, θα τους δωροδωκήσουμε”».

Ο ίδιος, όπως λέει, απλώς επιβεβαίωσε ότι οκτώ προπονητές που ανέφεραν ήταν διεφθαρμένοι και δεν ήταν αυτός που έβαλε τα ονόματά του στο τραπέζι:

«Έδωσαν τα ονόματα των προπονητών με βάση την έρευνά τους. Έψαξαν τις ομάδες με τις οποίες είχα εμπλακεί και προφανώς επέλεξαν τους προπονητές σε αντιστοιχία με αυτές τις ομάδες».

Ο Ιταλός ήταν παρών και στη συνάντηση με τον Τόμι Ράιτ, ο οποίος έχει πλέον απολυθεί από την Μπάρνσλεϊ (στην οποία ήταν βοηθός προπονητή), αφού φαίνεται στο βίντεο να παίρνει ένα φάκελο με 5 χιλ. λίρες. Αν πιστέψουμε τον Παλιάρα, ο Ράιτ δεν είχε καμία εμπλοκή και απλώς του έκανε μια εξυπηρέτησει:

«Ζήτησα από τον Τόμι, επειδή είχα ανάγκη τα χρήματα αυτά, αν θα τα έπαιρνε ο ίδιος, αφήνοντας τους να πιστεύουν ότι ήταν για εκείνον. Αλλά η αλήθεια είναι ότι... μόλις μείναμε μόνοι μας ο Τόμι Ράιτ μου έδωσε εκείνα τα χρήματα», ήταν τα λόγια του Παλιάρα.

Επιμέλεια: Αποστόλης Πούλιος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x