Stoiximan Super League

Ελευθερόπουλος: «Τεράστια ευκαιρία για εμένα ο Αστέρας»

Ενθουσιασμένος για την ευκαιρία που του παρουσιάζεται με την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας του Αστέρα Τρίπολης εμφανίστηκε ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος, στην επίσημη παρουσίασή του από τον σύλλογο.

Ως μία ομάδα που μπορεί να καλύψει τις προσδοκίες κάθε προπονητή χαρακτήρισε τον Αστέρα ο νέος τεχνικός της ομάδας της Τρίπολης, κατά την επίσημη παρουσίασή του.

Ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος (τη συμφωνία του οποίου με τον Αστέρα αποκάλυψε την Τρίτη το sportfm.gr) εμφανίστηκε πολύ ικανοποιημένος από τις συνθήκες που συνάντησε αλλά και από το υλικό που έχει στα χέρια του για να δουλέψει στη συνέχεια.

Παράλληλα, ο νέος κόουτς των Αρκάδων κράτησε χαμηλούς τόνους αναφορικά με το κομμάτι των στόχων της ομάδας, ενώ τόνισε πως πρώτα θα δει από κοντά τι μπορεί να προσφέρει κάθε παίκτης και έπειτα θα διαπιστώσει τι κινήσεις χρειάζονται τον Ιανουάριο.

Τον λόγο αρχικά πήρε ο κ. Μποροβήλος που καλωσόρισε τον Δημήτρη Ελευθερόπουλο: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας παρουσιάσουμε τον νέο μας προπονητή. Ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος έχει δείξει ήθος στην προπονητική και ποδοσφαιρική του καριέρα. Να ξεκαθαρίσω πως ήταν ο μόνος προπονητής στον οποίο απευθύνθηκε η διοίκηση μετά τον Μάκη Χάβο».

Έπειτα ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος συνέχισε λέγοντας: «Είναι τιμή και χαρά που ήμουν η πρώτη επιλογή, οι άνθρωποι του Αστέρα έχουν μεγαλώσει όχι μόνο Αστέρα αλλά και το ελληνικό ποδόσφαιρο. Στην Ελλάδα οι προσδοκίες ενός προπονητή μπορούν να καλυφθούν μέσα από ελάχιστες ομάδες και ο Αστέρας είναι μια τέτοια.

Διαδέχομαι έναν εξαιρετικό προπονητή και βρίσκω μια ομάδα πολύ δουλεμένη, μέρα με τη μέρα θέλουμε να δουλέψουμε να κερδίσουμε χρόνο να περάσουμε τη φιλοσοφία, ώστε να καταφέρουμε να οδηγήσουμε τον Αστέρα εκεί όπου πρέπει να είναι
».

Αναλυτικά όσα είπε:

Για ενδεχόμενες αλλαγές : «Πρέπει να δεις πρώτα τι υλικό έχεις στα χέρια σου, σήμερα κάναμε την πρώτη μας προπόνηση, μια προπόνηση γνωριμίας, χρειάζεσαι αρκετό διάστημα να δεις τι μπορεί να σου προσφέρει ο εκάστοτε παίκτης. Κάθε προπονητής έχει τη φιλοσοφία του, εγώ θα προσπαθήσω το συντομότερο δυνατό να κάνω τους ποδοσφαιριστές μου να κατανοήσουν την φιλοσοφία μου, θα δούμε μέχρι τον Ιανουάριο, σε πολλές θέσεις το ρόστερ είναι υπερπλήρες, κάτι που αποτελεί πολυτέλεια για τον προπονητή».

Για το γεγονός πως ο Αστέρας δεν έχει πάρει ακόμη νίκη και το πόσο επηρεάζει αυτό την ψυχολογία: «Θα δούμε αν χρειαζόμαστε κάτι τον Ιανουάριο, θα αξιολογήσουμε το ρόστερ. Η ψυχολογία έρχεται από την καλή δουλειά, όσο αισθάνεται πως βελτιώνεται ο παίκτης τόσο ανεβαίνει η ψυχολογία του».

Για το πρώτο πράγμα που σκοπεύει να ζητήσει από τους παίκτες του: «Σήμερα ασχοληθήκαμε με τα τακτικά ζητήματα, οι παίκτες μου είναι εκείνοι που θα μάθουν πρώτοι τι θέλω από αυτούς».

Για τους στόχους της ομάδας: «Υπάρχει ταύτιση απόψεων με τη διοίκηση, είναι τεράστια προπονητική ευκαιρία για εμένα, επικρατούν οι καταλληλότερες συνθήκες για τον προπονητή στην ομάδα. Οι στόχοι είναι καθημερινοί, κάθε μέρα να γίνεται όλο και καλύτερη προπόνηση, ώστε την Κυριακή να είμαστε βελτιωμένοι, πρέπει να χτίζεις βήμα βήμα. Να σχεδιάζεις σαν να ξέρεις πως θα είσαι στην ομάδα για 20 χρόνια, αλλά να ζεις σαν να είναι η τελευταία σου προπόνηση».

Για τον τρόπο που θα αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό: «Όπως κάθε αγώνα που παίζει ο Αστέρας. Όπως θα είμαστε σε κάθε αγώνα. Γνωρίζω να υποφέρω λένε οι Ιταλοί. Άλλες φορές θα πιέσουμε, άλλες θα κρατήσουμε μπάλα, άλλες θα πιεστούμε. Θα πάμε με στόχο, αυτό είναι το σίγουρο».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x