Champions League

Έμεινε με το «αχ» η ΑΕΚ!

Με τον… καημό του τι θα γινόταν αν δεν ενεργούσε επιπόλαια ο Τσόσιτς και δεν δινόταν αυστηρό πέναλτι εναντίον της έμεινε η ΑΕΚ. Κάνοντας πολύ καλή εμφάνιση, έχασε αξιοπρεπώς 2-0 από την Μπάγερν.

Εμφάνιση που της επιτρέπει να νιώθει ότι μέχρι και αποτέλεσμα θα μπορούσε να πάρει στο Μόναχο έκανε η ΑΕΚ.

Η πρωταθλήτρια δεν πανικοβλήθηκε στην… κατηφορική «Allianz Arena» και κοιτώντας στα μάτια την Μπάγερν, ηττήθηκε με το αξιοπρεπές 2-0.

Με πρωταγωνιστή τον εξαιρετικό Άλεφ, οι «κιτρινόμαυροι» κρατούσαν σχεδόν ακίνδυνη την τεράστια αντίπαλό τους, μέχρι που ένα αυστηρό πέναλτι (σε απερίσκεπτο μαρκάρισμα του Τσόσιτς) επέτρεψε στον Λεβαντόφσκι να τους «ξεκλειδώσει».

Ηρωική μορφή στο δεύτερο μέρος ο Μπάρκας, νικήθηκε μεν και δεύτερη φορά από τον Πολωνό σταρ (71’), ωστόσο οι δικές του μεγάλες επεμβάσεις επέτρεψαν στην ΑΕΚ να επιστρέψει με μια τιμητική ήττα στην Αθήνα.

Η βαθμολογία του 5ου ομίλου

Μπάγερν 10 (7-1)
Άγιαξ 8 (6-2)
Μπενφίκα 4 (4-6)
ΑΕΚ 0 (2-10)

Η επόμενη αγωνιστική (5η)

ΑΕΚ-Άγιαξ
Μπάγερν-Μπενφίκα

Πώς έπαιξε

Μια εντελώς διαφορετική ΑΕΚ σε σχέση με αυτή που είχαμε συνηθίσει μέχρι τώρα παρέταξε ο Μαρίνος Ουζουνίδης. Περιμένοντας την εύλογη πίεση της Μπάγερν, ο τεχνικός της «Ένωσης» άφησε στην άκρη το 4-4-1-1 και επέλεξε διάταξη με τριάδα στην άμυνα και στα χαφ. Διατηρώντας λοιπόν στο αρχικό σχήμα τον Μάνταλο και αφήνοντας στον πάγκο τον Μπογέ, επέλεξε ένα 3-5-2 που διαμορφώθηκε ως εξής στον αγωνιστικό χώρο της «Allianz Arena»:

inner

Το ματς

Όταν μπαίνεις να παίξεις σε ένα από τα πιο κατηφορικά γήπεδα της Ευρώπης ο αρχικός στόχος είναι να μείνεις όρθιος. Και η ΑΕΚ δεν το κατάφερε απλώς στο πρώτο ημίχρονο, αλλά αντιμετώπισε χωρίς το παραμικρό κόμπλεξ την Μπάγερν. Μπαίνοντας δυνατά στο παιχνίδι, η ομάδα του Ουζουνίδη άγγιξε πρώτη το γκολ (σε κεφαλιά του Λαμπρόπουλου από κόρνερ η οποία έγλειψε το δοκάρι του Νόιερ). Κυκλοφόρησε σωστά την μπάλα και απορρόφησε την πίεση. Και πιέζοντας ψηλά τους Βαυαρούς, δεν τους επέτρεψε ν’ απειλήσουν με κάτι περισσότερο από μια κεφαλιά του Γκορέτσκα που έβγαλε δύσκολα ο Μπάρκας.

Ενώ λοιπόν οι «κιτρινόμαυροι» στέκονταν εξαιρετικά στο γήπεδο και (με πρωταγωνιστή τον αλάνθαστο Άλεφ) κοιτούσαν στα μάτια τη μεγάλη αντίπαλό τους, εκείνη βρήκε από το… πουθενά το προβάδισμα. Ή μάλλον το βρήκε σε μια φάση απ’ αυτές που όχι μόνο γίνονται κατά δεκάδες σε στημένες φάσεις, αλλά και δύσκολα σφυρίζονται αν απέναντι δεν είναι ομάδα μεγέθους Μπάγερν. Όπως και να ‘χει, ο Λεβαντόφσκι αξιοποίησε το πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος από τον (απρόσεκτο πάντως) Τσόσιτς και, παρόλο που δεν το άξιζε βάσει εικόνας, η ΑΕΚ πήγε με μειονέκτημα στα αποδυτήρια.

inner

Ευτυχώς όμως για την ίδια, δεν έδειξε να πτοείται. Επανήλθε εξίσου ψύχραιμη μετά την ανάπαυλα. Μπορεί λοιπόν οι Βαυαροί να ανέβαζαν στροφές και να έψαχναν πιο εντατικά το δεύτερο γκολ, ωστόσο η ομάδα του Ουζουνίδη δεν πάθαινε… θάλασσα. Και χάρη στον φοβερό Μπάρκα, παρέμενε στο παιχνίδι. Γιατί τις δυο φορές που χρειάστηκε, ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ έδειξε την κλάση του: Αποκρούοντας με υπερένταση το απευθείας βολέ του Γκορέτσκα και σταματώντας έπειτα τον Λεβαντόφσκι σε τετ-α-τετ. Δεν μπόρεσε όμως να κάνει τίποτα λίγο αργότερα…

Τότε που ο Λεβαντόφσκι βρέθηκε μόνος του από ασίστ του… Μπακάκη (με κεφαλιά σε εκτέλεση κόρνερ) και πέτυχε ένα από τα ευκολότερα γκολ της καριέρας του. Κάπου εκεί η αλήθεια είναι ότι η ΑΕΚ κλονίστηκε. Με την ανεξήγητη αλλαγή του Άλεφ από τον Μοράν να συμβάλλει σε αυτό, αδυνατούσε ακόμα περισσότερο να κρατήσει την μπάλα. Και αν δεν ήταν ο εξαιρετικός Μπάρκας (που σταμάτησε σε τετ-α-τετ ΚΑΙ τον Γκορέτσκα) ή το οριζόντιο δοκάρι (στο οποίο κατέληξε η μπάλα μετά από διώξιμο του γκολκίπερ της «Ένωσης» πάνω στον Μπακάκη) το σκορ θα είχε πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις.

Κάτι που ευτυχώς δεν συνέβη ως το τέλος, με την πρωταθλήτρια να γυρίζει εντέλει στην Αθήνα με μια τιμητική ήττα, η οποία (δεδομένης και της ισοπαλίας στο άλλο παιχνίδι) της επιτρέπει να διατηρεί τις ελπίδες της έστω για την τρίτη θέση του ομίλου.

inner

Δείτε πώς παρακολουθήσατε σε real time την εξέλιξη του αγώνα από το control room του sport-fm.gr



Οι συνθέσεις των ομάδων

ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ (Νίκο Κόβατς): Νόιερ, Κίμιχ, Μπόατενγκ, Χούμελς, Αλάμπα, Μαρτίνεθ, Γκνάμπρι (87’ Σάντσες), Γκορέτσκα, Μίλερ, Ριμπερί (84’ Ραφίνια), Λεβαντόφσκι (90'+1' Βάγκνερ)

Στον πάγκο έμειναν οι: Ούλραϊχ, Ζίλε, Χάμες, Σαμπανί

ΑΕΚ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Μπάρκας, Μπακάκης, Λαμπρόπουλος, Τσιγκρίνσκι, Τσόσιτς, Χουλτ, Σιμόες, Γαλανόπουλος (78’ Γκάλο), Άλεφ (68’ Μοράν), Μάνταλος (79’ Μπογέ), Πόνσε

Στον πάγκο έμειναν οι: Τσιντώτας, Σβάρνας, Γιαννιώτας, Γιακουμάκης

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ματέι Γιουγκ (Σλοβενία)
ΓΗΠΕΔΟ: «Allianz Arena»

Τα γκολ του αγώνα



Επιμέλεια: Γιώργος Μαραθιανός

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x