Euro 2016

Έμεινε… ζωντανή η Ολλανδία (video)

Τις ελπίδες της -έστω κι ως αουτσάιντερ- να προλάβει τα μπαράζ του Euro κράτησε η Ολλανδία. Οι «οράνιε» πέρασαν από το Καζακστάν (2-1) και στηρίζουν… με χίλια το βράδυ την Τσεχία απέναντι στην Τουρκία

Το δικαίωμα να παραμείνει ζωντανή στη διεκδίκηση μιας θέσης στα μπαράζ του Euro κέρδισε η Ολλανδία.

Πιο σοβαροί από τα προηγούμενα παιχνίδια τους (όπου υπέστησαν οδυνηρές ήττες από Ισλανδία και Τουρκία) οι «οράνιε» έκαναν αυτό που έπρεπε στο Καζακστάν (2-1).

Και το έκαναν ευκολότερα απ’ όσο δείχνει το τελικό σκορ, μιας και είχαν ανοίξει από νωρίς το σκορ (στο 33’ με γκολ του Φαϊνάλντουμ έπειτα από ασίστ του Ελ Γκαζί) και ουσιαστικά καθάρισαν το παιχνίδι στο 50’ με τέρμα του Σνάιντερ.

Με τον Κουάτ λοιπόν απλώς να μειώνει το σκορ στις καθυστερήσεις, η ομάδα του Ντάνι Μπλιντ έκανε το καθήκον της, ξεπέρασε προσωρινά την Τουρκία και περιμένει ήττα της το βράδυ στην Τσεχία ή μια απ’ τις δυο ισοπαλίες που χρειάζεται για να έχει ελπίδες να βρεθεί εκείνη στα μπαράζ.



Όσο για το άλλο ματς του ομίλου, η Ισλανδία είχε το περιθώριο να υποπέσει σε μια «αναίμακτη» γκέλα. Κι αυτό διότι προηγήθηκε γρήγορα της Λετονίας με τα γκολ των Σίγκθορσον (5’) και Σίγκουρντσον (26’), ωστόσο χαλάρωσε κι επέτρεψε στους φιλοξενούμενους να πάρουν τιμητική ισοπαλία 2-2 με σκόρερ τους Τσάουνα (49’) και Σαμπάλα (68’).

Κάτι που δεν βάζει σε κίνδυνο την πρόκριση (αφού οι Ισλανδοί την είχαν εξασφαλίσει ούτως ή άλλως) και το μόνο κόστος που μπορεί να έχει είναι η απώλεια της πρώτης θέσης.




Τα σημερινά παιχνίδια

Καζακστάν-Ολλανδία 1-2
(90’+6’ Κουάτ - 33’ Φαϊνάλντουμ, 50’ Σνάιντερ)

Ισλανδία-Λετονία 2-2
(5’ Σίγκθορσον, 26’ Σίγκουρντσον - 49’ Τσάουνα, 68’ Σαμπάλα)

Τσεχία-Τουρκία (21:45)


Η βαθμολογία

Ισλανδία 20 (17-5)
Τσεχία 19 (16-10)
Ολλανδία 13 (15-10)
Τουρκία 12 (11-9)
Λετονία 5 (6-18)
Καζακστάν 2 (5-18)

Η τελευταία αγωνιστική (13/10)

Τουρκία-Ισλανδία
Ολλανδία-Τσεχία
Λετονία-Καζακστάν

Επιμέλεια: Γιώργος Μαραθιανός

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x