Γενικά

Ένα δις για γήπεδα στην Αφρική και Aφρικανική λίγκα ο στόχος της FIFA

Ένα γήπεδο προδιαγραφών FIFA σε κάθε αφρικανική χώρα και δημιουργία λίγκας τουλάχιστον 20 ομάδων το σχέδιο της διεθνούς ομοσπονδίας, όπως αποκάλυψε ο Τζιάνι Ιφαντίνο.

Στην αναβάθμιση του αφρικανικού ποδοσφαίρου στοχεύει η FIFA. Ο πρόεδρός της, Τζιάνι Ιφαντίνο, βρίσκεται στο Κονγκό για τα 80 χρόνια της Μαζέμπε, ενός από τους μεγαλύτερους συλλόγους της ηπείρου, και μίλησε για αυτό του το σχέδιο.

Συγκεκριμένα, ο Ελβετός-Ιταλός αποκάλυψε πως υπάρχει πλάνο να δημιουργηθεί μια αφρικανική λίγκα, καθώς και να δαπανηθούν 1 δις δολλάρια, προκειμένου να κατασκευασθούν γήπεδα προδιαγραφών FIFA σε κάθε αφρικανική χώρα.

«Θέλουμε να το φέρουμε στην Αφρική στα υψηλότερα ύψη και να δείξουμε στον κόσμο το εξαιρετικό ταλέντο και τους εκπληκτικά προικισμένους παίκτες που κατέχει η ήπειρό σας. Για να γίνει αυτό, θέλουμε να εφαρμόσουμε μια προσέγγιση τριών πυλώνων: διαιτησία, υποδομές και διαγωνισμούς, σε στενή συνεργασία με την CAF», είπε αρχικά ο 49χρονος.

Στη συνέχεια μίλησε για την ιδέα του για την αφρικανική λίγκα: «Πρέπει να πάρουμε τις 20 καλύτερες ομάδες της Αφρικής και να παίξουν σε μία αφρικανική λίγκα, ώστε να βάλουμε το αφρικανικό ποδόσφαιρο στο επίκεντρο του κόσμου. Μία τέτοια διοργάνωση, θα μπορούσε να αποφέρει 200 εκατομμύρια. Και θα βοηθήσει στην παραμονή των Αφρικανών παικτών εδώ, αντί να πηγαίνουν τόσο νωρίς σε άλλα πρωταθλήματα του πλανήτη».

Επιμέλεια: Αλέξανδρος Μαούτσος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x