Ισπανία

Ένα χρόνο πριν το «ντιλ» Ατλέτικο Μαδρίτης με Ντιέγκο Κόστα

Πριν ένα χρόνο,η Ατλέτικο Μαδρίτης συμφώνησε με τον Ντιέγκο Κόστα για την επιστροφή του στον ισπανικό σύλλογο.

Σαν σήμερα πριν ένα χρόνο, ο Ντιέγκο Κόστα, υπέγραψε νέο συμβόλαιο με την Ατλέτικο Μαδρίτης για την επιστροφή του στην ισπανική πρωτεύουσα, φορώντας μετά από πέντε χρόνια ξανά τα χρώματα τον «ροχιμπλάνκος».

Από τον Δεκέμβριο του 2006 μέχρι το 2009, που πουλήθηκε στη Βαγιαδολίδ, άνηκε στην Ατλέτικο αλλά αγωνίστηκε ως δανεικός σε Μπράγκα, Θέλτα και Αλμπαθέτε. Έναν χρόνο αργότερα το 2010 επέστρεψε στην Ισπανία και παρέμεινε στους Μαδριλένους μέχρι το 2014 (με εξαίρεση το δανεισμό του το 2012 στη Ράγιο), που μετακόμισε στο Λονδίνο και την Τσέλσι.

Ο 29χρονος επιθετικός μετράει 163 εμφανίσεις με την φανέλα της Ατλέτικο σε όλες τις διοργανώσεις, έχει σκοράρει 74 γκολ ενώ έχει δημιουργήσει αλλά 28. Ο Ισπανός διεθνής έχει κατακτήσει ένα πρωτάθλημα, 3 Σουπερ Καπ Ισπανίας, 1 Κύπελλο Ισπανίας, ένα Europa League, ενώ έφτασε μέχρι τον τελικό του Champions League το 2013-2014.

Η μεταγραφή του από τους «μπλε» στην Ατλέτικο κόστισε γύρω στα 60 εκατομμύρια ευρώ και ολοκληρώθηκε επίσημα τον Ιανουάριο, καθώς ο ισπανικός σύλλογος ήταν τιμωρημένος και παρότι αγόρασε το καλοκαίρι τον διεθνή επιθετικό, δεν μπορούσε να τον χρησιμοποιήσει μέχρι το νέο έτος.




Επιμέλεια: Ελένη Μαστραντώνη

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x