Stoiximan Super League

Ένας Ατρόμητος… επαγγελματίας!

Επέστρεψε στις εντός έδρας νίκες ο Ατρόμητος! Σκοράροντας στην πρώτη της καλή ευκαιρία με τον Ντάουντα και κάνοντας διαχείριση του σκορ, η ομάδα του Νταμίρ Κάναντι επικράτησε… σβηστά 1-0 της Ξάνθης.

«Λύγισε» την Ξάνθη με… επαγγελματική εμφάνιση ο Ατρόμητος!

Η ομάδα του Νταμίρ Κάναντι ήταν ουσιαστική και με γκολ του Ντάουντα στο ξεκίνημα του ματς, επικράτησε… σβηστά με 1-0 της Ξάνθης.

Στην πρώτη ευκαιρία τους στο ματς σκόραραν οι γηπεδούχοι (17’), που ήταν καλύτεροι στη μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού και δεν ανησύχησαν ιδιαίτερα. Μοναδική φάση στο ματς για τους φιλοξενούμενους στο πρώτο μέρος, όταν ο Μπρίτο κατάφερε να αστοχήσει σε κενή εστία!

Τον παίκτη της Ξάνθης, βέβαια, μιμήθηκαν και αυτοί του Ατρομήτου που στο δεύτερο μέρος έχασαν τρομερές ευκαιρίες με τους Καρασαλίδη, Μπρούνο για να καθαρίσουν το τρίποντο!

Έπιασε τον Ολυμπιακό (που παίζει με τον Παναθηναϊκό την Κυριακή) στους 46 βαθμούς ο Ατρόμητος, με την Ξάνθη να μένει στους 32 όσους έχει και ο Πανιώνιος.

Δείτε εδώ το γκολ του Νιγηριανού φορ αλλά και τις καλύτερες φάσεις του αγώνα.

Το ματς



Φλύαρες οι δύο ομάδες στο ξεκίνημα του αγώνα. Ο Ατρόμητος είχε την κατοχή αλλά δυσκολευόταν να διασπάσει την καλοστημένη άμυνα της Ξάνθης, με τους φιλοξενούμενους να μην μπορούν να κρατήσουν εύκολα την μπάλα στα πόδια τους και να προσπαθούν κυρίως να χτυπήσουν με βαθιές μπαλιές στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας. Κάπως έτσι έφτιαξαν και την πρώτη φάση στο ματς, με τον Γιαννιώτη να μπλοκάρει το σουτ του Τριάδη στο 11’.

inner

Ο Ατρόμητος ήλεγχε το ματς, το πήγαινε όπως ήθελε και έξι λεπτά μετά βρήκε το γκολ στην μοναδική του ευκαιρία στο πρώτο ημίχρονο. Μετά από εξαιρετική αντεπίθεση, ο Βασιλακάκης έδωσε στον Κιβρακίδη, ο οποίος με εξαιρετική σέντρα έδωσε έτοιμο γκολ στον Ντάουντα, με τον Νιγηριανό να δίνει το προβάδισμα στην ομάδα του με καρφωτή κεφαλιά (1-0)! Η απάντηση των φιλοξενούμενων, πάντως, λίγο έλειψε να έρθει στο 23ο λεπτό αλλά ο Μπρίτο δεν κατάφερε να σκοράρει σε κενή εστία μετά την πάσα του Γέντρισεκ, σε μία από τις μεγαλύτερες χαμένες ευκαιρίες της χρονιάς στην Σούπερ Λίγκα!

inner

Αυτή η φάση φάνηκε να... ξυπνάει τους γηπεδούχους, που «πάγωσαν» τον ρυθμό του αγώνα, διαχειρίστηκαν το υπέρ τους προβάδισμα όπως έπρεπε και πήγαν στο ημίχρονο προηγούμενοι στο σκορ! Με την επανέναρξη του αγώνα οι δύο προπονητές έκαναν από μία αλλαγή. Ο Κάναντι έβγαλε τον Βασιλακάκη που είχε πρόβλημα τραυματισμού και πέρασε στη θέση του τον Μάντσον, με τον Ράσταβατς να βάζει τον Ντε Λούκας αντί του Καμαρά, θέλοντας να κάνει πιο επιθετικούς τους Ακρίτες!

Παρόλα αυτά, η Ξάνθη ήταν ακόμη χειρότερη στο δεύτερο μέρος. Οι παίκτες του Ράσταβατς έδειχναν να μην πατούν καλά στον αγωνιστικό χώρο, ήταν τελείως ακίνδυνοι και δεν κατάφεραν να φτάσουν κοντά στο γκολ ούτε μια φορά! Αντιθέτως, οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που είχαν τις ευκαιρίες να σκοράρουν και δεύτερη φορά και να κλειδώσουν το τρίποντο, χωρίς ωστόσο να το πετύχουν.

inner

Και αυτό καθώς τόσο ο Καρασαλίδης στο 61’ όσο και ο Μπρούνο στο 86’ «μιμήθηκαν» κατά κάποιο τρόπο τον Μπρίτο και κατάφεραν να μην βρουν αμφότεροι στόχο μέσα από την μικρή περιοχή, σπαταλώντας δύο απίθανες ευκαιρίες για να κουνήσουν το… πλεκτό. Αυτές οι φάσεις ήταν και οι καλύτερες στο δεύτερο μέρος, με την ομάδα του Κάναντι να διαχειρίζεται άψογα το προβάδισμα που είχε αποκτήσει από το 17ο λεπτό και να φτάνουν σε ένα από τα πιο εύκολα τρίποντά τους στη σεζόν, παρότι δεν φαίνεται από το τελικό σκορ (1-0).



Ατρόμητος (Νταμίρ Κάναντι): Γιαννιώτης, Χατζηϊσαΐας, Ρισβάνης, Καρασαλίδης, Κιβρακίδης, Μπουσουλάτζιτς, Ούμπιδες (90’+2’ Κυριακίδης), Σάκιτς, Βασιλακάκης (46’ Μάντσον), Ουάρντα, Ντάουντα (72’ Μπρούνο).

Ξάνθη (Μίλαν Ράσταβατς): Ζίφκοβιτς, Σβάρνας, Λισγάρας, Φλίσκας, Σιλά, Μεχία, Καμαρά (46’ Ντε Λούκας), Μπρίτο, Τριάδης (71’ Λουσέρο), Φασίδης (55’ Κίκε), Γέντρισεκ.

Διαιτητής: Γιώργος Τζοβάρας (Φθιώτιδας)

Γήπεδο: Περιστερίου

Γιώργος Τσανάκας

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x