Stoiximan Super League

Ένας «εμφύλιος» που δεν θα έχει αίσιο τέλος...

Την ώρα που στον Απόλλωνα αναμένουν την μαθηματική επιβεβαίωση για τον υποβιβασμό, έχει δημιουργηθεί ένας εμφύλιος μεταξύ της οικογένειας Μονεμβασιώτη και των οπαδών που μόνο σε καλό δεν θα βγει!

Όλα τα είχε η Μαριορή ο φερετζές της έλειπε... Μια παροιμία που χρησιμοποιούμε συχνά στην καθημερινότητα και ταιριάζει «γάντι» με την κατάσταση που επικρατεί στον Απόλλωνα Σμύρνης!

Γιατί την ίδια ώρα που στην Ελαφρά Ταξιαρχία φαίνεται πως περιμένουν απλώς την μαθηματική επιβεβαίωση για τον υποβιβασμό από την Σούπερ Λίγκα, έχει δημιουργηθεί ένας «εμφύλιος» ανάμεσα στην οικογένεια Μονεμβασιώτη και στους -οργανωμένους- οπαδούς. Μια κατάσταση που θυμίζει πολύ την εποχή... Αλαμάνου. Μια κατάσταση που δεν θα έχει αίσιο τέλος για καμία από τις εμπλεκόμενες πλευρές και θα ταλαιπωρήσει για ακόμη μια φορά τον... χιλιοταλαιπωρημένο ιστορικό σύλλογο από την Σμύρνη!

Γράφει ο Γιώργος Τσανάκας

Το πράγμα... βρωμούσε από την αρχή! Η οικογένεια Μονεμβασιώτη ανέλαβε την ομάδα το καλοκαίρι του ‘14 αλλά δεν κατάφερε ποτέ να κερδίσει την εμπιστοσύνη των οπαδών. Είναι δύσκολο το... κοινό της Ριζούπολης, παρότι δεν αποτελείται από πολύ κόσμο. Οι συνθήκες και τα όσα έχουν βιώσει τους έκαναν έτσι. Αλλά και αυτοί με την σειρά τους δεν έδωσαν την ευκαιρία τους στο νέο «αφεντικό» της ομάδας να αποδείξει τι μπορεί να κάνει. Τον αμφισβήτησαν από την πρώτη μέρα του, με τον Παναγιώτη Μονεμβασιώτη από την μεριά του να κρατάει και αυτός εξ αρχής μια... πισινή και κάποια απόσταση από τον κόσμο!

Το πρώτο σκηνικό ανάμεσα στις δύο πλευρές έλαβε χώρα στις 27 Οκτωβρίου του 2015 όταν μετά τη λήξη ενός αγώνα με τον Παναιγιάλειο για το Κύπελλο, ο Παναγιώτης Μονεμβασιώτης ήρθε στα χέρια με ορισμένους οπαδούς. Ωστόσο, οι δύο πλευρές έβαλαν «νερό στο κρασί τους» και έκαναν στην άκρη τους εγωισμούς τους για το καλό της ομάδας. Και αφού υπήρξε μια... ανακωχή ανάμεσα στις δύο πλευρές για σχεδόν δύο χρόνια, με την επιστροφή του Απόλλωνα στην Σούπερ Λίγκα να παίζει ρόλο σε αυτό, άρχισαν ξανά τα «όργανα».

Η πρόσληψη του Κασναφέρη σε ρόλο τεχνικού διευθυντή αποτέλεσε κόκκινο πανί για τους οπαδούς του Απόλλωνα, ενώ ένας εξ αυτών έφτασε σε σημείο να χειροδικήσει εναντίον του στις 23 Σεπτεμβρίου του 2017. Εικοσι εξι ημέρες μετά ο Μονεμβασιώτης έδωσε συνέντευξη Τύπου όπου δήλωσε για ακομη μία φορά ότι θα αποχωρήσει από την ομάδα, εξαπέλυσε κατηγορίες εναντίον του σωματείου φιλάθλων «Αναγέννηση» και ευχαρίστησε, παράλληλα, τους οργανωμένους που ονομάζονται «Basso Rango». Όσα καλά είπε, όμως, για τους οργανωμένους τα πήρε πίσω το αφεντικό της Ελαφράς Ταξιαρχίας. Τσακώθηκε ουκ ολίγες φορές μαζί τους, τα άκουσε σε πολλές στιγμές και η κόντρα των δύο πλευρών ολοένα και μεγάλωνε. Μέχρι που φτάσαμε στις 8 του μήνα και στα εξώδικα από την πλευρά της «κυανόλευκης» ΠΑΕ προς 27 άτομα, στα οποία και «έκοψε» το γήπεδο.

Τα παραπάνω γεγονότα έχουν φέρει μια τεράστια αναστάτωση στον ιστορικό σύλλογο. Δεν φτάνει η κάκιστη πορεία στο πρωτάθλημα και ο σχεδόν βέβαιος υποβιβασμός από την Σούπερ Λίγκα που έχουν να αντιμετωπίσουν οι φίλοι της ομάδας αλλά και οι εργαζόμενοί της, πλέον υπάρχει και ένας «εμφύλιος» που έχει δημιουργηθεί. Ένας «πόλεμος» από πολλές πλευρές, ο οποίος είναι βέβαιο πως για ακόμη μια φορά θα ταλαιπωρήσει αυτή την... χιλιοταλαιπωρημένη ομάδα και δεν θα έχει αίσιο τέλος για κανέναν από τους εμπλεκόμενους.

Μια ιστορική ομάδα που προσπαθεί να ορθοποδήσει, να σταθεροποιηθεί στην κατηγορία που ανήκει αλλά δεν το έχει καταφέρει ακόμα! Μια ομάδα που είδε να βγαίνει Ευρώπη πριν 25 χρόνια αλλά και να... διαλύεται τελικά από τον Κώστα Αλαμάνο και να φτάνει μια ανάσα από την Α’ Αθηνών! Μια ομάδα που ορθοπόδησε με την μεγάλη συμβολή του Σταμάτη Βελλή, επέστρεψε μετά από 13 χρόνια στην Σούπερ Λίγκα αλλά... έπεσε όπως ανέβηκε και ο πρώην ισχυρός άνδρας του Απόλλωνα αποχώρησε, δηλώνοντας αηδιασμένος από τα όσα συνέβαιναν στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Και τώρα, αφού ξαναγύρισε στην πρώτη κατηγορία και έμεινε για ένα χρόνο, πέφτει ξανά. Κυρίως από λάθη της διοίκησής της, η οποία βάζει το χέρι στην τσέπη αλλά πετάει τα λεφτά της στο... πουθενά, αφού δεν έχει καταφέρει να βρει τα κατάλληλα άτομα του ποδοσφαίρου για να στελεχώσουν το επιτελείο της.

Και, τελικά, για όλα αυτά την «πληρώνει» ο, δύσμοιρος, σύλλογος. Ο Απόλλων έχει γίνει... ασανσέρ! Κάτι που δεν αρμόζει στην ιστορία ενός εκ των μεγαλύτερων συλλόγων της χώρας. Ενός συλλόγου που μετράει 39 συμμετοχές στην πρώτη κατηγορία, που έχει την δικιά του ξεχωριστή ιστορία και ήταν πάντα αγαπητός στον... ουδέτερο κόσμο γι αυτά που πρέσβευε. Για το γεγονός πως ήταν μια ζώη αξιοπρεπής, δεν είχε ανάγκη την βοήθεια κανενός και πάλευε μόνος του κόντρα σε όλους...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x