Γερμανία

Ένας… Ολυμπιακός «πλήγωσε» τη Μπάγερν Μονάχου!

Η Μπάγερν Μονάχου έχασε βαθμούς στο Άουγκσμπουργκ μετά το 2-2 με γκολ του Φινμπόγκασον στο 92’ αλλά και τον τραυματία Ζίλε ενόψει Ολυμπιακού! Δεύτερη στη Bundesliga η Βόλφσμπουργκ (1-1 στη Λειψία).

Ισόπαλο με σκορ 2-2 έληξε το βαυαρικό ντέρμπι ανάμεσα σε Άουγκσμπουργκ και Μπάγερν Μονάχου, στο πλαίσιο της όγδοης αγωνιστικής της Bundesliga, μετά από ένα συναρπαστικό σε εξέλιξη παιχνίδι.

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν το ματς με γκολ από τα… αποδυτήρια, καθώς μόλις στο 28ο δευτερόλεπτο, μετά από… εκτέλεση πλαγίου, ο Κεντίρα έκανε την κεφαλιά-πάσα για τον Ρίχτερ κι εκείνος με σουτ από τα επτά μέτρα πέτυχε το 1-0!

Η κατάσταση χειροτέρεψε για τους Βαυαρούς, που έχουν κρατήσει μόνο μια φορά το μηδέν στα μετόπισθεν σε εκτός έδρας ματς φέτος, στο 12’, με τον Ζίλε να τραυματίζεται και να δίνει τη θέση του στον Αλάμπα.

Ωστόσο, δύο λεπτά μετά, ανέλαβε ο δράση ο… συνήθης ύποπτος. Από γέμισμα του Γκνάμπρι από τα δεξιά, ο Λεβαντόβσκι πήρε την κεφαλιά, πέτυχε το υπ’ αριθμόν 12 γκολ στο πρωτάθλημα -ισοφαρίζοντας το ρεκόρ του Ομπαμεγιάνγκ- και μαζί το 1-1 για τη Μπάγερν...

Χωρίς να… φορτσάρει ιδιαίτερα, ο προσεχής αντίπαλος του Ολυμπιακού θα μπορούσε να πάει στα αποδυτήρια μπροστά στο σκορ. Όμως, το βολέ του Γκνάμπρι στο 39’ σταμάτησε στο δεξί κάθετο δοκάρι του εξουδετερωμένου Κούμπεκ!

Ενώ στο αμέσως επόμενο λεπτό ο τερματοφύλακας της Άουγκσμπουργκ έκανε μεγάλο λάθος, αλλά ο Γεντβάι απέκρουσε πάνω στη γραμμή το σουτ του Τιάγκο και στην επαναφορά ο Ισπανός μέσος νικήθηκε από τον Κούμπεκ.

Τελικά, η Μπάγερν πήρε το προβάδισμα στην επανάληψη και δη στο 49ο λεπτό, με τον Γκνάμπρι να βρίσκεται αμαρκάριστος στο ύψος της περιοχής να σουτάρει με πολύ φάλτσο και να στέλνει τη μπάλα στην δεξιά γωνία του Κούμπεκ, για το 1-2!

Μάλιστα, οι νταμπλούχοι Γερμανίας είχαν στη συνέχεια ευκαιρίες για να πετύχουν κι άλλα τέρματα, με τους Κουτίνιο και Γκνάμπρι και Κομάν να πρωταγωνιστούν, αλλά τον Κούμπεκ να τους λέει «όχι».

Ο Μάρτιν Σμιντ επιστράτευσε τον Φινμπόγκασον, σε μια προσπάθεια να βρει την ισοφάριση, ο Νίκο Κόβατς χρησιμοποίησε τον Μίλερ -που έμεινε στον πάγκο για πέμπτο σερί παιχνίδι- και αμφότεροι είχαν την ευκαιρία να δικαιώσουν τους προπονητές τους…

Ο πρώτος από το… πουθενά, με τον άλλοτε επιθετικό του Ολυμπιακού να παίρνει το «ριμπάουντ» μετά το σουτ του Μαξ και την πολύ καλή απόκρουση του Νόιερ, αλλά να μην κάνει σωστά το πλασέ, στο 88’.

Δύο λεπτά μετά, ήταν η σειρά του Μίλερ να χάσει το… άχαστο και μαζί την ευκαιρία να καθαρίσει τη νίκη της ομάδας του, σουτάροντας ψηλά άουτ μέσα από την περιοχή, όντας αμαρκάριστος μάλιστα.

Για να έρθει τελικά ο Φινμπόγκασον και να στείλει από κοντά τη μπάλα στα δίχτυα του Νόιερ, μετά το γύρισμα του Κόρδοβα από αριστερά, στη συνεργασία των δύο αλλαγών της Άουγκσμπουργκ, διαμορφώνοντας το τελικό αποτέλεσμα στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων!



Λειψία και Βόλφσμπουργκ ήρθαν ισόπαλες με 1-1, με τη δεύτερη να περνάει στη… δεύτερη θέση της βαθμολογίας. Ο Βέρνερ ήταν… άσφαιρος στα τέσσερα προηγούμενα ματς των «ταύρων» στο πρωτάθλημα ωστόσο βρήκε δίχτυα όταν, μετά από… βολέ του Γκουλάσι και μονομαχία των Πούλσεν-Μπρούμα κέρδισε τη μπάλα από τον Μπαμπού, ξεπέρασε τον Περβαν και σε κενή εστία άνοιξε το σκορ το 54’! Ωστόσο, οι «λύκοι» κατάφεραν να πάρουν το «Χ», με τον Βέγκχορστ να σκοράρει για πέμπτη φορά φέτος, τέσσερα λεπτά πριν το τέλος, διατηρώντας τους την μοναδική αήττητη ομάδα στη Bundesliga, μετά από οκτώ αγωνιστικές…



Η Ουνιόν κέρδισε με 2-0 την Φράιμπουργκ στο Βερολίνο, με τη νεοφώτιστη ομάδα να είναι ανώτερη, να προηγείται με ωραίο γκολ του Μπίλτερ από τα 25 μέτρα μόλις στο 1ο λεπτό και να έχει δοκάρι στο 10’ σε προσπάθεια του Ίνγκβαρτσεν! Οι φιλοξενούμενοι είδαν τον τερματοφύλακα Σβόλοφ να αποχωρεί τραυματίας στα μισά του πρώτου 45λεπτου και δεν κατάφεραν να αποφύγουν την πρώτη τους ήττα μετά από σερί τεσσάρων ματς στη Bundesliga. Αφού δέκα λεπτά πριν τη λήξη, ο Ίνγκβαρτσεν… πήρε το αίμα του πίσω, «σφραγίζοντας» το πρώτο «τρίποντο» της ομάδας του μετά από τέσσερις σερί ήττες!



Μοιρασιά στη Βρέμη, όπου Βέρντερ και Χέρτα Βερολίνου ήρθαν ισόπαλες με 1-1. Οι «πράσινοι» προηγήθηκαν από νωρίς, με ένα τυχερό γκολ του Σάρτζεντ στο 7’, αφού η μπάλα βρήκε και στον Μπογιάτα προτού καταλήξει στο τέρμα του Γιάρσταϊν. Ωστόσο, ο Ράσιτσα δεν βρήκε δίχτυα σε δύο περιπτώσεις κι έτσι οι «πρωτευουσιάνοι», που μετρούσαν τρία σερί «τρίποντα», πέτυχαν την ισοφάριση με τον Λουκεμπάκιο να… σώζει την παρτίδα, σκοράροντας για πρώτη φορά μετά την πρεμιέρα του πρωταθλήματος.



Επιστροφή στις επιτυχίες μετά την... πρεμιέρα για τη Φορτούνα, που επιβλήθηκε με 1-0 της Μάιντς στο Ντίσελντορφ, χάρη σε γκολ του Χένινγκς στο 82ο λεπτό! Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι, πήραν το αριθμητικό πλεονέκτημα στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, με τον Φερνάντες να αποβάλλεται με δεύτερη κίτρινη κάρτα και έφτασαν στους τρεις βαθμούς με τον Χένινγκς να σημειώνει το πέμπτο του τέρμα και τρίτο διαδοχικό στο γερμανικό πρωτάθλημα, οκτώ λεπτά πριν το τέλος!



Αναλυτικά, η 8η αγωνιστική:
Παρασκευή 18/10
Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Μπάγερ Λεβερκούζεν 3-0
(4’, 16’ πέν. Πασιένσια, 80’ Ντοστ)

Σάββατο 19/10
Λειψία-Βόλφσμπουργκ 1-1
(54’ Βέρνερ - 86’ Βέγκχορστ)

Βέρντερ Βρέμης-Χέρτα Βερολίνου 1-1
(7’ Σάρτζεντ - 70’ Λουκεμπάκιο)

Φορτούνα Ντίσελντορφ-Μάιντς 1-0
(82’ Χένινγκς)

Άουγκσμπουργκ-Μπάγερν Μονάχου 2-2
(1’ Ρίχτερ, 90’+2’ Φινμπόγκασον – 14’ Λεβαντόβσκι, 49’ Γκνάμπρι)

Ουνιόν Βερολίνου-Φράιμπουργκ 2-0
(1’ Μπίλτερ, 84’ Ίνγκβαρτσεν)

Μπορούσια Ντόρτμουντ-Γκλάντμπαχ (19:30)

Κυριακή 20/10
Κολωνία-Πάντερμπορν (16:30)
Χόφενχαϊμ-Σάλκε (19:00)

Η επόμενη (9η) αγωνιστική:
Παρασκευή 25/10
Μάιντς-Κολωνία (21:30)

Σάββατο 26/10
Μπάγερν Μονάχου-Ουνιόν Βερολίνου (16:30)
Χέρτα Βερολίνου-Χόφενχαϊμ
Φράιμπουργκ-Λειψία
Σάλκε-Μπορούσια Ντόρτμουντ
Πάντερμπορν-Φορτούνα Ντίσελντορφ
Μπάγερ Λεβερκούζεν-Βέρντερ Βρέμης (19:30)

Κυριακή 27/10
Βόλφσμπουργκ-Άουγκσμπουργκ (16:30)
Γκλάντμπαχ-Άιντραχτ Φρανκφούρτης (19:00)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x