Ελλάδα

Ενδοκυβερνητικό ρήγμα προκαλεί το αθλητικό νομοσχέδιο

Iσχυρές ενστάσεις για τις προωθούμενες διατάξεις από τον Παύλο Χαϊκάλη

Ενδοκυβερνητικά ρήγματα προκαλεί το αθλητικό νομοσχέδιο με τον εισηγητή των ΑΝΕΛ Παύλο Χαϊκάλη να εκφράζει στην Βουλή ισχυρές ενστάσεις για τις προωθούμενες διατάξεις και επιφυλάξεις για την τελική στάση που θα κρατήσει το κόμμα του κατά την ψηφοφορία.



Ο κ. Χαϊκάλης υποστήριξε ότι οι προωθούμενες ρυθμίσεις παραβιάζουν το αυτοδιοίκητο με τον υφυπουργό Αθλητισμού Σταύρου Κοντονή να εξηγεί πως «αυτό που ισχύει δεν είναι το αυτοδιοίκητο αλλά η αυτονομία. Η έννομη τάξη και το Σύνταγμα δεν μπορεί να αναγνωρίσει καταστάσεις αυτονομίας. Σας ενημερώνω ότι δεν υπάρχει καμία πρόθεση της κυβέρνησης κατάλυσης ή επέμβασης του αυτοδιοικήτου οποιασδήποτε ομοσπονδίας».
Ωστόσο ο εισηγητής των ΑΝΕΛ επέμεινε σημειώνοντας ότι η αθλητική βία δεν προκαλείται από το αυτοδιοίκητο της ΕΠΟ.

Εκτός αυτών, ο κ. Χαϊκάλης ξεκαθάρισε ότι το κόμμα του είναι αντίθετο με τις διατάξεις του υπουργείου Παιδείας που «χαμηλώνουν» τον βαθμό προαγωγής από 10 σε 9,5 και ορίζουν τον νέο τρόπο πλήρωσης των χαμένων διδακτικών ωρών ακόμα και αν η απώλεια προέρχεται από καταλήψεις. « Για θέμα καταλήψεων διαφωνούμε πλήρως. Ο συμβολικός χαρακτήρας των καταλήψεων θα έπρεπε να αφορά σε μία ή δύο ημέρες. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να αφήσουμε καταλήψεις 18-20 ημερών».

Πηγή: Protothema.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x