Γενικά

Εννέα πράγματα που δεν ήξερες για τη νέα ομάδα του Ινιέστα στην Ιαπωνία

Ο Αντρές Ινιέστα μετακόμισε και επίσημα στην Βίσελ Κόμπε. Αυτά είναι εννέα πράγματα που δεν ήξερες για το νέο του σπίτι.

Και επίσημα κάτοικος Ιαπωνίας ο Αντρές Ινιέστα, που άφησε την αγαπημένη του Μπαρτσελόνα μετά από 22 χρόνια. Η ισπανική «As» παρουσίασε εννέα στοιχεία που δεν ήξερες για το νέο «σπιτικό» του, την Βίσελ Κόμπε.

1. Το 1994 η πόλη του Κόμπε ήρθε σε συμφωνία με την εταιρεία μετάλλων «Kawasaki Steels» για τη μεταβίβαση της ομάδας στην πόλη.
2. Το όνομα της ομάδας γεννήθηκε από τη μίξη των λέξεων «victory» (νίκη) και «vessel» (πλοίο), που προκύπτει από τη ναυτιλιακή παράδοση της πόλης.
3. Παίζουν στο γήπεδο «Noevir Stadium Kobe», με χωρητικότητα που ξεπερνά τους 30.000 θεατές.
4. Αφότου άφησε τη Ρεάλ Μαδρίτης, ο Δανός ποδοσφαιριστής Μίκαελ Λάουντρουπ έπαιξε με τα χρώματα της Βίσελ, τη σεζον 1996/97.
5. Το 1998 προπονητής της ομάδας ήταν ο Ισπανός Μπενίτο Φλόρο.
6. Η καλύτερη θέση που έχει πάρει ποτέ στο πρωτάθλημα είναι η 6η, και το αστέρι της αυτή την περίοδο είναι ο Λούκας Ποντόλσκι.
7. Πρόεδρος της ομάδας είναι ο Χιρόσι Μικιτάνι, αφεντικό της «Rakuten», που είναι ο χορηγός της Μπαρτσελόνα.
8. Ο Μικιτάνι είναι επίσης ιδιοκτήτης μιας ιαπωνικής ομάδας μπέιζμπολ, των «Tohoku Rakuten Golden Eagles».
9. Έχουν το ψευδώνυμο «Ushi», που σημαίνει «Αγελάδες». Η πόλη Κόμπε φημίζεται για το εκλεκτό και πολύ ακριβό μοσχαρίσιο κρέας «κόμπε» από αγελάδες ειδικής εκτροφής.

Επιμέλεια: Βαλεντίνα Νικολακοπούλου

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x