Europa League

Επαγγελματική νίκη και προβάδισμα για την Ίντερ

Η Ίντερ πέρασε από τη Βιέννη, νικώντας 1-0 τη Ραπίντ με πέναλτι-γκολ του Μαρτίνες στο 39’ και πήρε ξεκάθαρο προβάδισμα πρόκρισης στην επόμενη φάση του Europa League.

Τον τίτλο του φαβορί στην αναμέτρηση με τη Ραπίντ στη Βιέννη επιβεβαίωσε η Ίντερ. Η ομάδα του Λουτσιάνο Σπαλέτι, παρότι ταλανίζεται από εσωτερικά προβλήματα, με πιο πρόσφατο αυτό που προέκυψε με τον Μάουρο Ικάρντι (σ.σ. εκτός αποστολής), πήρε μια επαγγελματική νίκη με σκορ 1-0 και απέκτησε το πάνω χέρι για την πρόκριση στους «16» του Europa League ενόψει της ρεβάνς στο Μιλάνο την ερχόμενη εβδομάδα. Αυτή ήταν η πρώτη εντός έδρας ήττα των Αυστριακών σε ευρωπαϊκή διοργάνωση μετά από οχτώ παιχνίδια και συγκεκριμένα από τις 25 Αυγούστου 2016, όταν ηττήθηκε 2-0 από την Τρέντσιν.

Η Ίντερ μπήκε αποφασιστικά στο παιχνίδι και πίεσε για ένα γρήγορο γκολ, χάνοντας καλές ευκαιρίες με τους Πολιτάνο (2’), Βεσίνο (4’) και Πέρισιτς (15’). Η Ραπίντ Βιέννης περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο και είναι χαρακτηριστικό ότι στο πρώτο ημίωρο, δεν είχε ούτε μια (!) τελική. Οι «νερατζούρι» συνέχιζαν να έχουν τα ηνία και να προσπαθούν να σκοράρουν, ωστόσο, οι επιθέσεις τους έμεναν ημιτελείς. Στο 39’, ο Μαρτίνες κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή από τον Τούρνβαλντ και ο ίδιος από την «άσπρη βούλα» έκανε το 1-0 για την ιταλική ομάδα. Στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, οι Αυστριακοί σκόραραν, αλλά το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ.

Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, η Ίντερ μπήκε με διάθεση να υπερασπιστεί το γκολ που πέτυχε και η Ραπίντ με πρόθεση να βγει πιο μπροστά για την ισοφάριση. Παρ’ όλα αυτά, η μοναδική φορά που κατάφερε να φανεί απειλητική ήταν στο 66’, αλλά στην κοντινή προβολή του Κνασμίλνερ, ο Χαντάνοβιτς αντέδρασε σωστά. Όμως, στην προσπάθειά τους να πετύχουν το γκολ, οι γηπεδούχοι άφηναν αρκετούς κενούς χώρους. Οι «νερατζούρι» είχαν δύο πολύ καλές στιγμές με τον Ναϊγκολάν (74’ και 81’), αλλά δεν βρήκε στόχο, ενώ στο 85’ ο Μπόρχα Βαλέρο νικήθηκε από τον Στρέμπινγκερ. Στις καθυστερήσεις, οι Αυστριακοί έχασαν τεράστια ευκαιρία με τον Ιβάν, αλλά και πάλι ο Χαντάνοβιτς ήταν στη σωστή θέση και κράτησε το μηδέν. Έτσι, η Ίντερ πήρε τη νίκη με σκορ 1-0 και μαζί το ξεκάθαρο προβάδισμα για την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x