Stoiximan Super League

Έπαιξε για την ιστορία του και βύθισε τον ΠΑΣ ο Πανιώνιος!

Ο αδιάφορος βαθμολογικά Πανιώνιος δεν έκανε τη… χάρη στον ΠΑΣ αφού τον νίκησε 2-1 στη Νέα Σμύρνη και τον στέλνει στην «κόλαση».

Αντάξιος της ιστορίας του ο Πανιώνιος, που επικράτησε 2-1 -αν και αδιάφορος βαθμολογικά- του ΠΑΣ Γιάννινα στη Νέα Σμύρνη και αναγκάζει τους Ηπειρώτες να ψάξουν ένα μικρό θαύμα στο φινάλε του πρωταθλήματος για να αποφύγουν τον υποβιβασμό.

Οι Νεοσμυρνιώτες προηγήθηκαν στο 7’ με καταπληκτικό τέρμα του Μασούρα, ενώ οι φιλοξενούμενοι ανταπέδωσαν στο 55’ με πέναλτι του Κρίζμαν. Εντούτοις, οι «κυανέρυθροι» βρήκαν και δεύτερο γκολ στο 65’ με τον Σπιριντόνοβιτς.

Ο «Άγιαξ της Ηπείρου» θέλει μόνο νίκη επί του ΠΑΟΚ την τελευταία αγωνιστική και παράλληλα ήττα του ΟΦΗ από τον Ατρόμητο για να τερματίσει στη 13η θέση και να έχει τη δεύτερη ευκαιρία των μπαράζ.

Το ματς
Το παιχνίδι ξεκίνησε ιδανικά για τον Πανιώνιο, παρότι οι φιλοξενούμενοι είχαν πολύ μεγαλύτερο βαθμολογικό κίνητρο. Οι Νεοσμυρνιώτες ανέλαβαν την πρωτοβουλία των κινήσεων και ευτύχησαν να προηγηθούν στο 7’, με τον Μασούρα να σουτάρει δυνατά από το ύψος της περιοχής και να στέλνει την μπάλα πρώτα στο δοκάρι και μετά στα δίχτυα του Μιχαήλ, που δεν μπορούσε να κάνει τίποτα.

Αυτό το γκολ… έκοψε τα πόδια των παικτών του ΠΑΣ, που χρειάστηκαν αρκετή ώρα για να συνέλθουν από την ψυχρολουσία. Συν τοις άλλοις, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε καθώς υπήρχαν αρκετές διακοπές από φάουλ και τραυματισμούς.

Ο «Άγιαξ της Ηπείρου» αδυνατούσε να φτιάξει φάσεις, με την επόμενη καλή στιγμή να καταγράφεται στο 29’ και να ανήκει στους γηπεδούχους: ο Μαξίμοβιτς σούταρε με καλές προϋποθέσεις έξω από την περιοχή, αλλά ο Μιχαήλ μπλόκαρε σταθερά.

inner

Στο 36’ ήρθε η πρώτη ουσιαστική απειλή από την ομάδα του Πετράκη, με τον Μαλέρμπ να διώχνει εντυπωσιακά σε κόρνερ την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Σεργκελασβίλι. Στην εξέλιξη της φάσης ο Μιχαήλ πήρε την κεφαλιά μέσα από την περιοχή, όμως η μπάλα έφυγε πάνω από τα δοκάρια.

Οι Νεοσμυρνιώτες είχαν περιοριστεί στο τελευταίο τέταρτο του πρώτου ημιχρόνου και επιχειρούσαν να γίνουν επικίνδυνοι μέσω αντεπιθέσεων, ωστόσο δεν τα κατάφεραν, με το υπέρ τους 1-0 να παραμένει μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του Παπαπέτρου στο 45λεπτο.

Στο δεύτερο μέρος, οι Γιαννιώτες μπήκαν… αγριεμένοι και με διάθεση να πιέσουν. Στο 48’, ο Πάντελιτς απείλησε με σουτ έξω από την περιοχή, αλλά η μπάλα έφυγε δίπλα από το δοκάρι. Έξι λεπτά αργότερα, ο Κρίζμαν πήρε την μπάλα μέσα στην περιοχή, με τον Σταυρόπουλο να τον ανατρέπει και τον διαιτητή να υποδεικνύει πέναλτι. Την «εσχάτη των ποινών» εκτέλεσε εύστοχα ο παθών, που ισοφάρισε σε 1-1.

Η χαρά των φιλοξενούμενων όμως κράτησε για λίγο, καθώς ο Πανιώνιος ξύπνησε και έφτασε στο 2-1, δέκα λεπτά αργότερα: ο Μπουμάλ μπήκε στην περιοχή μετά από αντεπίθεση, έκανε τη σέντρα-σουτ και ο Σπιριντόνοβιτς από κοντά έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα, με τους ανθρώπους του ΠΑΣ να διαμαρτύρονται για χέρι του σκόρερ.

Από ‘κει και πέρα, οι Γιαννιώτες προσπάθησαν να μεταφέρουν την πίεση στην αντίπαλη περιοχή, κυρίως με γεμίσματα, ωστόσο δεν είχαν το απαιτούμενο καθαρό μυαλό για να φτάσουν μπροστά από την εστία του Μαλέρμπ.

inner

Η σημαντικότερη στιγμή για την ομάδα του Πετράκη ήρθε στο 93’, μετά από εκτέλεση φάουλ, με τον Κάργα να παίρνει την πρώτη κεφαλιά και να σερβίρει στον Κρίζμαν, ο οποίος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Παρ’ όλα αυτά, το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ του Κάργα.

Στα εναπομείναντα δευτερόλεπτα δεν άλλαξε κάτι, με τον Πανιώνιο να διατηρεί το 2-1 επί του ΠΑΣ και να τιμά την ιστορία του, ενόσω ανέβηκε στην 6η θέση της βαθμολογίας! Από την άλλη, οι Γιαννιώτες καλούνται να κάνουν την υπέρβαση στο φινάλε του πρωταθλήματος για να βρεθούν στη 13η θέση και να παίξουν την ύπαρξή τους στα μπαράζ.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Πανιώνιος (Μάντζιος): Μαλέρμπ – Παπαγεωργίου (60’ Σπιριντόνοβιτς), Σταυρόπουλος, Ντομίνγκες, Σαραμαντάς – Κόρμπος, Μανιάτης (59’ Τσιλούλης), Μαξίμοβιτς – Μασούρας, Μπουμάλ (94’ Μίκο), Ντουρμισάι

ΠΑΣ Γιάννινα (Πετράκης): Ν. Μιχαήλ – Μπουκουβάλας, Αλ. Μιχαήλ, Κάργας, Σεργκελασβίλι – Παμλίδης (46’ Αθανασιάδης), Τζημόπουλος, Κάστρο, Πάντελιτς (52’ Νικολιάς) – Μάνος (70’ Λεό), Κρίζμαν

Το live του αγώνα:

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x