Αγγλία

«Έπιασε» τη Λίβερπουλ στην κορυφή και άναψε... φωτιές η Σίτι!

Μπορεί η Έβερτον να της έβαλε... δύσκολα, όμως η Μάντσεστερ Σίτι πήρε τη νίκη στο «Γκούντισον Παρκ» και έπιασε στην κορυφή της Πρέμιερ Λιγκ τη Λίβερπουλ, έστω και αν έχει ματς παραπάνω!

«Φωτιά» στην Πρέμιερ Λιγκ βάζει η Μάντσεστερ Σίτι που έκανε το καθήκον της στο «Γκούντισον Παρκ», επικρατώντας με 2-0 της Έβερτον.

Η ομάδα του Μάρκο Σίλβα, έβαλε δύσκολα σε αυτή του Πεπ Γκουαρδιόλα, αλλά οι «σίτιζενς» είχαν τελικά τον τρόπο να πάρουν το τρίποντο και να «πιάσουν» έστω και ματς περισσότερο, τη Λίβερπουλ στην κορυφή της βαθμολογίας με 62 βαθμούς.

Οι «σίτιζενς» μόλις στο 16ο λεπτό έχασαν την ευκαιρία να πάρουν κεφάλι στο σκορ με την κεφαλιά του Λαπόρτ να φεύγει ελάχιστα άουτ, ενώ στο 19’ μετά από σέντρα του Μπερνάρντο και προβολή του Γκουντογκάν, η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι των «ζαχαρωτών».

Πάνω που η Έβερτον ανέβαζε στροφές και αποκτούσε τον έλεγχο του ματς, ήρθε ο Λαπόρτ στο 45ο λεπτό με κεφαλιά να βάλει μπροστά την ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα.

Μάλιστα, σε δύο περιπτώσεις οι φιλοξενούμενοι έχασαν την ευκαιρία να πετύχουν και δεύτερο τέρμα, με το ψαλιδάκι του Αγουέρο στο 58’ να φεύγει άουτ και τον Στέρλινγκ δέκα λεπτά αργότερα να χάνει μεγάλη ευκαιρία για το 2-0.

Πάντως στο 81’ ο Έντερσον ήταν εκεί όταν χρειάστηκε, αφού βγήκε σωτήρια πριν τον Ριτσάρλισον και γλίτωσε τους «πολίτες» από την ισοφάριση.

To κερασάκι στην... τούρτα για την ομάδα του Πεπ, έβαλε ο Γκάμπριελ Ζέσους στο 7ο λεπτό των καθυστερήσεων, διαμορφώνοντας το τελικό 2-0, νικώντας με άψογο τελείωμα τον Πίκφορντ.



Γιώργος Σπανομανώλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x