Ισπανία

Επικίνδυνη έξοδος για τη Ρεάλ στη Βαλένθια

Η Ρεάλ Μαδρίτης αντιμετωπίζει εκτός έδρας τη Βαλένθια σε εξ αναβολής αγώνα της 16ης αγωνιστικής της La Liga, επιδιώκοντας στην αύξηση της διαφοράς από την δεύτερη Μπαρτσελόνα.

Με την τελευταία της νίκη στο «Mestalla» να χρονολογείται στο 2013, η σημερινή επίσκεψη της Ρεάλ στην έδρα της Βαλένθια σίγουρα δεν μπορεί να χαρακτηριστεί και εύκολη υπόθεση. Άλλωστε, είναι το γήπεδο στο οποίο έδωσε το τελευταίο του ματς ως προπονητής των Μαδριλένων ο Ράφα Μπενίτεθ πριν από δεκατρείς μήνες (2-2).

Στο Σε εξ αναβολής ματς της 16ης αγωνιστικής, λοιπόν, το οποίο θα είχε διεξαχθεί τον Δεκέμβριο εάν δεν συνέπιπτε με τις υποχρεώσεις της Ρεάλ στο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων, η βελτιωμένη τις τελευταίες εβδομάδες Βαλένθια υποδέχεται τους πρωτοπόρους της La Liga, με την αναμέτρηση να έχει οριστεί στις 19:45 ώρα Ελλάδος, ελέω… Champions League. Οι «νυχτερίδες» προέρχονται απ’ την σπουδαία νίκη – ανάσα επί της Αθλέτικ Μπιλμπάο με 2-0, ενώ η ομάδα του Ζινεντίν Ζιντάν επικράτησε το περασμένο Σάββατο με το ίδιο σκορ της Εσπανιόλ.

Για τον «Ζιζού», το «Mestalla» δεν αποτελεί και τον αγαπημένο του… προορισμό, μιας και εκεί αγωνίστηκε για πρώτη φορά με τη φανέλα της Ρεάλ ως ποδοσφαιριστής το 2001, με τη Βαλένθια να παίρνει τη νίκη με 1-0. Στόχος του είναι ασφαλώς η διεύρυνση της διαφοράς από τη δεύτερη Μπαρτσελόνα, που αυτή τη στιγμή είναι στον ένα βαθμό, με την Ρεάλ να έχει να δώσει ακόμη ένα ματς εξ αναβολής ενάντια στη Θέλτα στο Βίγκο.

Ο Γάλλος τεχνικός προβληματίζεται για τη χρησιμοποίηση ή όχι των «BBC», οι οποίοι έχουν να παίξουν μαζί για το πρωτάθλημα απ’ τις 29 Οκτωβρίου, καθώς θέλει να έχει ετοιμοπόλεμο τον – προερχόμενο από τραυματισμό – Γκάρεθ Μπέιλ στη Νάπολη την ερχόμενη εβδομάδα.

Απ’ την άλλη,ο κόουτς της Βαλένθια, Σαλβαδόρ Γκονζάλεθ, ανησυχεί για τη φυσική κατάσταση των παικτών του, λόγω του απαιτητικού προγράμματος αυτών των ημερών. Οι «νυχτερίδες» έχουν κληθεί να δώσουν τέσσερις αγώνες μέσα σε δέκα ημέρες (Μπιλμπάο, Ρεάλ, Αλαβές και Λεγανές), κάτι στο οποίο σίγουρα δεν είναι ιδιαίτερα συνηθισμένοι φέτος.

Επιμέλεια : Γιάννης Πολιάς

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x