Stoiximan Super League

Επιλέγει Τζαβανέλα η ΑΕΚ

Στον διάσημο Ιταλό αρχιτέκτονα Τζίνο Τζαβανέλα καταλήγει ο Δημήτρης Μελισσανίδης για το σχεδιασμό του νέου γηπέδου της ΑΕΚ. Συστήνεται εταιρεία για να «τρέξει» την υπόθεση.

Ένα γήπεδο με σαφείς παραπομπές στις ρίζες και την ιστορία της ΑΕΚ θέλει να δημιουργήσει ο Δημήτρης Μελισσανίδης και για το λόγο αυτό καταλήγει στον Τζίνο Τζαβανέλα για την ανάθεση σχεδιασμού του έργου.

Ο Ιταλός αρχιτέκτονας, επικεφαλής του γραφείου GUA, φημίζεται για την ικανότητά του να παντρεύει το χθες με το σήμερα και να σέβεται την κουλτούρα και την παράδοση που κουβαλά ένας σύλλογος.

Αυτό είναι σαφές όχι μόνο από το «Juventus Stadium», αλλά και από άλλα έργα που έχει επιμεληθεί, όπως τα νέα γήπεδα της Ρόμα και της Παλέρμο, αλλά και κάποια στο Ιράκ.

Τα επόμενα βήματα

Στο επόμενο ΔΣ της Ερασιτεχνικής (πιθανότατα όμως όχι σε αυτό της Πέμπτης) ΑΕΚ θα εκχωρηθούν τα δικαιώματα για την κατασκευή του γηπέδου στην εταιρεία που με επικεφαλής τον Δημήτρη Μελισσανίδη θα συσταθεί για να «τρέξει» το θέμα και αναμένεται να έχει την ονομασία «Δικέφαλος ΑΕ».

Πιθανώς μέσα στην εβδομάδα να υπάρχει συνάντηση με το Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας/Νέας Χαλκηδόνας, που στηρίζει τη δημιουργία γηπέδου στην ιστορική έδρα της «Ένωσης». Στόχος είναι να αρχίσουν τα έργα για την κατασκευή του γηπέδου μέσα στο 2013, προκειμένου να έχουν ολοκληρωθεί μέσα σε 18 μήνες και να είναι έτοιμο προς χρήση από τη σεζόν 2015/16.

Εξάλλου, τις επόμενες ημέρες αναμένεται στη δεύτερη και τελική επαφή μεταξύ του Δημήτρη Μελισσανίδη και του Νίκου Νοτιά να επισημοποιηθεί η παραμονή της ΑΕΚ στο προπονητικό κέντρο των Σπατών για τουλάχιστον δύο ακόμη χρόνια.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x