Ελλάδα

Επιλογές που πήγαν πολύ κόντρα στο ποδόσφαιρο

Η αποτυχία της Εθνικής στο Nations League ίσως δεν είναι το μείζον πρόβλημα για την ομάδα. Γράφει ο Χριστόφορος Ευαγγελάτος.

Πάει λοιπόν και η πρωτιά στον όμιλο του Nations League και δε νομίζουμε ότι υπάρχει κάποιος που να θεωρεί ότι δικαιούμασταν κάτι καλύτερο μετά από τέσσερα ματς στη νεοσύστατη διοργάνωση.

Του Χριστόφορου Ευαγγελάτου

Ειδικά η εικόνα μας στο παιχνίδι με την Φινλανδία ήταν αποκαρδιωτική. Σε τέτοιο βαθμό που ακόμα και οι Φινλανδοί δεν πρέπει να πίστευαν ότι κέρδισαν τόσο εύκολα την Εθνική μας.

Ίσως όμως η αποτυχία μας στην διοργάνωση να μην είναι το μείζον θέμα για την ομάδα μας. Αυτό που θα πρέπει να μας απασχολήσει περισσότερο είναι η αγωνιστική μας εικόνα που ήταν απογοητευτική σε πολλά ματς.

Εδώ όμως πρέπει να σταθεί κάποιος και στις επιλογές του προπονητή, που δεν είχαν να κάνουν μόνο με το χθεσινό παιχνίδι. Υπήρχαν πολλά θέματα και σε προηγούμενα ματς του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος και δεν ήταν λίγες οι φορές που ο Σκίμπε πήγε πολύ κόντρα στο ποδόσφαιρο.

Πήγε πολύ κόντρα στην ποδοσφαιρική λογική. Κι όταν πας συνέχεια κόντρα τότε θα προκύψουν και αρνητικά αποτελέσματα. Θα προκύψουν «αναποδιές» οι οποίες μάλιστα δεν θα είναι διαχειρίσιμες κι αυτό ακριβώς πλήρωσε ο Γερμανός προπονητής.

Πολλές από τις επιλογές του, τόσο σε ότι αφορά τα πρόσωπα, αλλά κυρίως την αγωνιστική «ταυτότητα» της ομάδας δεν μπορούν να χαρακτηριστούν κατανοητές. Κι αυτό για να το πούμε κομψά.

Όταν για παράδειγμα ο προπονητής της Εθνικής μας ομάδας επιμένει να παίζει με τρία δεκάρια και χωρίς εξτρέμ, όταν δεν υπάρχει εναλλακτικό πλάνο κι όταν οι περισσότερες κινήσεις από τον πάγκο είναι…καρμπόν, τότε η συγκεκριμένη ομάδα δεν είχε να περιμένει και πολλά πράγματα από τον συγκεκριμένο προπονητή.

Είναι προφανές πως ο Σκίμπε θα αποτελέσει άμεσα παρελθόν από την Εθνική μας ομάδα. Όσο και αν ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Βαγγέλης Γραμμένος, προσπαθούσε να πείσει πριν το ματς με τους Φινλανδούς πως δεν τίθεται θέμα Σκίμπε, όλοι γνώριζαν πως ο Γερμανός αποχαιρετούσε αν χάναμε στο Τάμπερε.

Και τα πράγματα είναι πολύ απλά. Χάσαμε και φεύγει. Με την ομοσπονδία βέβαια να έχει ευθύνη και μάλιστα μεγάλη για την απόφαση της να επεκτείνει την συνεργασία της με τον Γερμανό τεχνικό.

Και για να μην…τρελαθούμε κιόλας, κανείς παράγοντας της ομοσπονδίας δεν μπορεί να «κρυφτεί» πίσω από το επιχείρημα «τον ήθελαν οι παίκτες». Κάτι τέτοιο θα είναι αστείο ακόμα και να το σκεφτεί κάποιος όχι να το υποστηρίξει. Τι πάει να πει «τον ήθελαν οι παίκτες»;

Το θέμα πλέον είναι ποιος θα κάτσει στον πάγκο του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος μετά τον Σκίμπε, ποια θα είναι η επιλογή του προέδρου της ομοσπονδίας. Αυτό όμως δεν είναι το μοναδικό πρόβλημα για την Εθνική μας κι αυτό θα πρέπει να το καταλάβουν καλά στην ομοσπονδία.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x