Γερμανία

Επιστροφή στην κορυφή με… σφραγίδα Σάντσο για Ντόρτμουντ!

Με τον Σάντσο να σκοράρει και να «σερβίρει», η Μπορούσια κέρδισε μετά από... ματσάρα με 3-2 τη Μπάγερ Λεβερκούζεν και πέρασε ξανά μόνη πρώτη στη Bundesliga, ούσα στο +3 από τη δεύτερη Μπάγερν Μονάχου.

Μετά από ένα «γεμάτο» παιχνίδι, η Μπορούσια Ντόρτμουντ επικράτησε της Μπάγερ Λεβερκούζεν με 3-2, στο τελευταίο χρονικά ματς της 23ης αγωνιστικής της Bundesliga και πέρασε ξανά στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, απέχοντας παράλληλα τρεις πόντους από τη δεύτερη Μπάγερν Μονάχου.

Οι «ασπιρίνες» μπήκαν καλύτερα στο ματς κι έδειχναν να είχαν τα πάντα υπό έλεγχο μέχρι το ημίωρο. Όταν, κόντρα στην ροή του αγώνα, οι Βεστφαλοί άνοιξαν το σκορ πετυχαίνοντας το 13o γκολ τους από στημένη φάση, που συνιστά τη δεύτερη καλύτερη επίδοση στην Γερμανία. Με τον Τζέιντον Σάντο να εκτελεί κόρνερ και τον Νταν Αξέλ Ζαγκαντού με πλασέ από κοντά να σκοράρει για πρώτη φορά φέτος...

Η Λεβερκούζεν δεν πτοήθηκε και κατάφερε να ισοφαρίσει, στο 36ο λεπτό, με τους Κάι Χάβερτς και Κέβιν Φόλαντ να παίζουν το «ένα δύο» και τον δεύτερο να σουτάρει από το ύψος του πέναλτι, με την μπάλα να περνάει ανάμεσα από τα πόδια του Άξελ Βίτσελ.

Ωστόσο, η Ντόρτμουντ είχε ξανά την «απάντηση» και στο αμέσως επόμενο λεπτό, με τον Αμπντού Ντιαλό να κάνει το γέμισμα από αριστερά και τον Σάντσο να πιάνει ένα εντυπωσιακό βολέ με το δεξί, από την άλλη πλευρά της περιοχής, μη αφήνοντας περιθώρια αντίδρασης στον Λούκας Χραντέτσκι!

Στην επανάληψη, ο ρυθμός παρέμεινε υψηλός και, παρότι η κατοχή μπάλας ήταν 32%-68%, οι γηπεδούχοι έφτασαν σε ένα τρίτο τέρμα, με τη συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού. Με τον Μάριο Γκέτσε να σουτάρει ανενόχλητος από τα 17 μέτρα, στέλνοντας τη μπάλα στην αριστερή γωνία και ξεπερνώντας την επίδοση των δύο τελευταίων σεζόν, όταν κι είχε βάλει συνολικά… τρία γκολ.

Ο Πάκο Αλκάθερ σκόραρε κι αυτός στο 63’, με το γκολ του να ακυρώνεται ορθώς για οφσάιντ κι όλα έδειχναν ένα εύκολο απόγευμα για την Μπορούσια στην κατάμεστη από 81.029 θεατές στο «Σιγκνάλ Ιντούνα Παρκ».

Η Μπάγερ, όμως, είχε άλλη άποψη κι αφού πρώτα έφτασε δύο φορές κοντά στο 3-2, με τον Ρόμαν Μπούρκι να αποκρούει εντυπωσιακά τις κεφαλιές των Φόλαντ και Λούκας Αλάριο στο 66’ και στο 72’ αντίστοιχα, εν τέλει έφτασε στον… στόχο της.

Με τον Γιούλιαν Μπραντ να εκτελεί ένα φάουλ από τα δεξιά και τον Γιόναταν Τα να πηδάει ψηλότερα απ’ όλους μέσα στην αντίπαλη περιοχή, για να σκοράρει με κεφαλιά στο 75ο λεπτό. Με τον Γερμανό αμυντικό να φτάνει τα δύο τέρματα στη φετινή Bundesliga, αμφότερα απέναντι στην ομάδα του Λουσιέν Φαβρ!

Πέραν τούτου… ουδέν, ωστόσο, από πλευράς φιλοξενούμενων, με τη Ντόρτμουντ να χάνει μάλιστα και μια καλή ευκαιρία σε αντεπίθεση, με την ασίστ του Σάντσο για τον Γιάκομπ Μπρουν Λάρσεν στο 86’ να περνάει ανεκμετάλλευτη…

Αναλυτικά η 23η αγωνιστική

Παρασκευή 22/2
Βέρντερ Βρέμης-Στουτγκάρδη 1-1
(44’ Κλάασεν - 2’ Ζούμπερ)

Σάββατο 23/2 (16:30)
Μπάγερν Μονάχου-Χέρτα Βερολίνου 1-0
(62’ Χάβι Μαρτίνεθ)

Γκλάντμπαχ-Βόλφσμπουργκ 0-3
(38’ Γκέρχαρντ, 68’, 83’ Μεχμέντι)

Φράιμπουργκ-Άουγκσμπουργκ 5-1
(9’, 43’ Πέτερσον, 30’ Γκρίφο, 64’ Βάλντσμιντ, 85’ Νίντερλεχνερ - 52’ Κεντίρα)

Μάιντς-Σάλκε 3-0
(18’, 84’ Ονισίβο, 73’ Ματέτα)

Ντίσελντορφ-Νυρεμβέργη 2-1
(63’ αυτ. Έβερτον, 83’ Αϊχάν - 41’ Λέβεν)

Κυριακή 24/2
Ανόβερο-Άιντραχτ Φρανκφούρτης 0-3
(54’ Ρέμπιτς, 63’ Γιόβιτς, 90’ Κόστιτς)

Μπορούσια Ντόρτμουντ-Μπάγερ Λεβερκούζεν 3-2
(30’ Ζαγκαντού, 38’ Σάντσο, 60’ Γκέτσε - 37’ Φόλαντ, 75’ Τα)

Δευτέρα 25/2
Λειψία-Χόφενχαϊμ (21:30)

Η επόμενη (24η) αγωνιστική
Παρασκευή 1/3
Άουγκσμπουργκ-Μπορούσια Ντόρτμουντ (21:30)

Σάββατο 2/3 (16:30)
Σάλκε-Φορτούνα Ντίσελντορφ
Μπάγερ Λεβερκούζεν-Φράιμπουργκ
Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Χόφενχαϊμ
Χέρτα Βερολίνου-Μάιντς
Νυρεμβέργη-Λειψία
Γκλάντμπαχ-Μπάγερν Μονάχου (19:30)

Κυριακή 3/3
Στουτγκάρδη-Ανόβερο (16:30)
Βόλφσμπουργκ-Βέρντερ Βρέμης (19:00)

Σπύρος Σιαμπλής

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x