Ξεκάθαρη θέση για το θέμα που απασχόλησε τον ελληνικό αθλητικό Τύπο σχετικά με το ενδεχόμενο διετούς τιμωρίας της ΑΕΚ από την Ευρώπη πήρε η Επιτροπής Παρακολούθησης.

Σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή υπογραμμίζει ότι πρόκειται για διαρροές που δεν έχουν την παραμικρή δόση αλήθειας και πως ποτέ δεν έχει παράσχει και δεν θα παράσχει πληροφορία για έκβαση πειθαρχικού παραπτώματος.

Αναλυτικά αναφέρει η ανακοίνωση:

Η Επιτροπή Παρακολούθησης της FIFΑ μέσω αυτού του δελτίου τύπου επιθυμεί να εκφράσει την ανησυχία της για ορισμένα άρθρα που εμφανίστηκαν στα ελληνικά ΜΜΕ μετά τις συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν κατά την επίσκεψή της στην Ελλάδα νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.
Προκειμένου να έχουν σαφή εικόνα της κατάστασης και να είναι σε θέση να παρέχουν ολοκληρωμένες εκθέσεις στη FIFA και την UEFA, η Επιτροπή Παρακολούθησης, υπεύθυνη για την παρακολούθηση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, καθώς και ο ανεξάρτητος εμπειρογνώμονας που έχει ορίσει η FIFA, έχουν επίσης το δικαίωμα να συναντούν τους ελληνικούς ποδοσφαιρικούς φορείς.

Ως εκ τούτου, η Επιτροπή Παρακολούθησης επιθυμεί να διευκρινίσει ότι:

- δεν έχει παράσχει, ούτε σχολιάσει καμία πληροφορία σχετικά με την πιθανή έκβαση των πειθαρχικών διαδικασιών, που διαχειρίζονται τα όργανα της UEFA για την άσκηση της Δικαιοσύνης, τα οποία είναι ανεξάρτητα όργανα.

- ποτέ δεν έχει παράσχει και ποτέ δεν θα παράσχει στήριξη σε υποψήφιο ή υποψήφιους για οποιαδήποτε θέση εντός των ελληνικών ποδοσφαιρικών φορέων, όπως στην περίπτωση που επικαλούνται πρόσφατα τα ελληνικά ΜΜΕ, για την προεδρία της Ελληνικής Superleague.

Η Επιτροπή Παρακολούθησης καλεί τους υπεύθυνους για τις λανθασμένες διαρροές και τους ισχυρισμούς στα ελληνικά ΜΜΕ να αναλάβουν την ευθύνη για τις ενέργειές τους.

Σύμφωνα με τις αντίστοιχες αρμοδιότητες της, η Επιτροπή Παρακολούθησης θα συνεχίσει ανεμπόδιστα, μεταξύ άλλων, να παρακολουθεί τη συνολική κατάσταση της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, καθώς και του ελληνικού ποδοσφαίρου και να αναφέρει αναλόγως στην FIFA και την UEFA.

TAGS: A.E.K.
Αποδοχή Cookies
Το site sport-fm.gr χρησιμοποιεί cookies. Προχωρώντας στο περιεχόμενο, συναινείτε με την αποδοχή τους. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ