Ισπανία

Επιχειρηματική νίκη της Ρεάλ επί της Μπαρτσελόνα

Παντοδύναμη στις επιχειρήσεις αναδείχτηκε η Ρεάλ, ξεπερνώντας σε έσοδα την "αιώνια" αντίπαλό της, Μπαρτσελόνα.

Απόλυτη ικανοποίηση υπάρχει στο στρατόπεδο της Ρεάλ Μαδρίτης, καθώς βλέπουν τα έσοδά τους να αυξάνονται χρόνο με το χρόνο, σύμφωνα με ρεπορτάζ της ιστοσελίδας «Marca». Συγκεκριμένα, η «βασίλισσα» την περασμένη σεζόν έβαλε στα ταμεία της περίπου 748 εκατομμύρια ευρώ, τη στιγμή που η Μπαρτσελόνα κέρδισε μόλις 686 εκατομμύρια.

Παρά το γεγονός ότι οι "μπλαουγκράνα" επικράτησαν στο παιχνίδι των μεταγραφών, λαμβάνοντας 227 εκατ. από τη μεταγραφή του Νεϊμάρ στην Παρι Σεν Ζερμέν, ενώ οι "μερένχς" πήραν μόλις 56 εκατ. ευρώ από τη μετακίκνηση του Μοράτα στην Τσέλσι, στους υπόλοιπους τομείς επικρατούν κατά… κράτος.

Η οικονομική γιγάντωση των Μαδριλένων οφείλεται κυρίως στις διεθνείς διασυλλογικές διοργανώσεις και τις φιλικές αναμετρήσεις, συγκεντρώνοντας πάνω από 85 εκατ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένων του περυσινού Σούπερ Καπ Ισπανίας και του Παγκοσμίου Κυπέλλου συλλόγων. Την ίδια στιγμή, με τους τέσσερις τίτλους η «βασίλισσα» αποταμιεύει 52 εκατομμύριο ευρώ, υπολογίζοντας και 6 εκατ. από το μπασκετικό τμήμα με τις κατακτήσεις του περυσινού πρωταθλήματος και της Ευρωλίγκας.

Τηλεοπτικά δυνατή παραμένει η πρωταθλήτρια Ευρώπης με τα έσοδά της από τα δικαιώματα να ξεπερνούν τα 178 εκατ. ευρώ, όμως το μυστικό της επιτυχίας βασίζεται στο εμπορικό κομμάτι του συλλόγου της Μαδρίτης, με κέρδος 227 εκατ., από τα οποία τα 26 προέρχονται από τη συνεργασία με τον κολοσσό «Adidas».

Όσον αφορά τα μισθολόγια και τις υπογραφές; Ξεπερνούν τα 530 εκατ. ευρώ, κάτι που σημαίνει 71% του μπάτζετ της, με την «πολυδάπανη» Μπαρτσελόνα να αφιερώνει πάνω από το 84% του μπάτζετ της στον τομέα αυτό.

Επιμέλεια: Άννα Νικολάου

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x