Europa League

Έπος ετών 20: Ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος για την πρόκριση του ΠΑΟΚ επί της Άρσεναλ

Μπαρτσελόνα, Μπάγερν, Λιόν, Νάπολι, Φενέρμπαχτσε, Τότεναμ, Ουντινέζε… Μερικές από τις ομάδες που έχουν συνδεθεί με την ευρωπαϊκή Ιστορία του ΠΑΟΚ.

Η πρόκριση στην Κωνσταντινούπολη και το «διπλό» στο «Γουάιτ Χαρτ Λέιν» έχουν ξεχωριστή θέση στην καρδιά των υποστηρικτών του «δικεφάλου», όμως ποτέ δεν θα ξεπεραστεί αυτό που συνέβη στις 30 Σεπτεμβρίου 1997.

Πριν από ακριβώς 20 χρόνια, ο ΠΑΟΚ του Άγγελου Αναστασιάδη αναδείχθηκε ισόπαλος 1-1 με την Άρσεναλ του «φρέσκου» ακόμα Αρσέν Βενγκέρ στο «Χάιμπουρι» και προκρίθηκε στον 2o γύρο του Κυπέλλου UEFA.

Ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος, ο οποίος είχε μεταδώσει τον αξέχαστο αυτό αγώνα για λογαριασμό του «MEGA Channel», μίλησε στο Sport-Retro.gr για όσα κατέγραψε η μνήμη του εκείνο το βράδυ.

Πρώτα απ’ όλα, όμως, θα ήταν παράλειψη αν δεν γινόταν αναφορά στη νίκη του πρώτου αγώνα, με γκολ του Κώστα Φρατζέσκου στο 61ο λεπτό.

Ο Ντένις Μπέργκαμπ δεν είχε αγωνιστεί στο ματς της Τούμπας, διότι ως γνωστόν απέφευγε να ταξιδεύει με αεροπλάνο, αλλά τα όπλα ή μάλλον τα… κανόνια στη φαρέτρα του Βενγκέρ (σ.σ. εκείνη την περίοδο συμπλήρωνε έναν χρόνο στον πάγκο της Άρσεναλ) ήταν πολλά.

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο στο sport-retro.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x