Stoiximan Super League

Ερέρα: «Καθοριστικό το χαμένο πέναλτι, μας στοίχισε η αποχώρηση του Βέλεθ»

Η απώλεια του πέναλτι από πλευράς Γιουνές, για τον οποίο... έβαλε πλάτη, και η αναγκαστική αλλαγή του Βέλεθ ήταν τα δύο στοιχεία που οδήγησαν τον Άρη στην ήττα από τον ΠΑΟΚ, σύμφωνα με τον Πάκο Ερέρα

Δύο ήταν τα κρίσιμα σημεία, σύμφωνα τουλάχιστον με τον Πάκο Ερέρα, προκειμένου ο Άρης να χάσει με 2-1 από τον ΠΑΟΚ μέσα στο «Κλεάνθης Βικελίδης» κι αυτά ήταν αφενός το χαμένο πέναλτι στο 1-1 και αφετέρου η απώλεια του Βέλεθ κατά την διάρκεια της αναμέτρησης.

Παράλληλα, ο Ισπανός προπονητής στάθηκε στα λάθη των «κιτρινόμαυρων» άλλα τόνισε πως είναι πεπεισμένος ότι θα υπάρξει βελτίωση της ομάδας τους στο μέλλον, διορθώνοντάς τα!

Αναλυτικά όσα είπε ο Ερέρα:

Για το παιχνίδι: «Ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι με πολλές ευκαιρίες και για τις δύο ομάδες. Είχαμε ευκαιρίες για να κερδίσουμε και να χάσουμε. Στο πρώτο ημίχρονο είχαμε καλές στιγμές. Στο δεύτερο ημίχρονο είχαμε καλές στιγμές και εμείς, αλλά και ο αντίπαλος. Ίσως να είχαμε και παραπάνω ευκαιρίες. Χάσαμε και καθοριστικό σημείο ήταν το χαμένο πέναλτι. Είδα μερικά πράγματα σήμερα που δε μου άρεσαν. Για παράδειγμα, μερικές πάσες. Καταλαβαίνω ότι είναι ένα παιχνίδι με παραπάνω αγωνία και στρες, και αυτό μας οδήγησε να κάνουμε παραπάνω λάθη».

Για το πόσο επηρέασε το παιχνίδι η αλλαγή του Βέλεθ: «Είχε πριν 2-3 εβδομάδες έναν τραυματισμό, τον οποίο ξανά έπαθε σήμερα. Δυστυχώς, η εμπειρία μου, λέει ότι μπορεί να λείπει αυτός ο παίκτης ως και ένα μήνα. Φυσικά είναι μια αποχώρηση που μας στοίχισε και επηρέασε το παιχνίδι αρνητικά, γιατί στηριζόμαστε σε αυτόν αφού προωθεί τη μπάλα από την άμυνα».

Για τα συναισθήματα που του αφήνει το σημερινό παιχνίδι: «Θέλαμε πολύ να κερδίσουμε αυτό το παιχνίδι. Ακόμα και να παίξουμε ένα πολύ καλό παιχνίδι, όπως και παίξαμε, το να χάνεις σε αφήνει στεναχωρημένο. Εμένα δε μου αρέσουν οι δικαιολογίες. Ήταν καθοριστική η αποχώρηση του Βέλεθ, αλλά και οι λάθος πάσες που κάναμε».

Για την αλλαγή του Γιουνές: «Είχαμε 2-3 παίκτες των οποίων η κατάσταση δεν ήταν πολύ καλή εκείνη τη στιγμή. Ένας ήταν ο Μπρούνο. Επίσης, ο Ματέο που είναι ένας παίκτης 90 λεπτών, ήταν κουρασμένος. Κάποιες φορές το άγχος κουράζει παραπάνω τους παίκτες. Το ίδιο είχε και ο Γιουνές. Και οι τρεις δίνουν το καλύτερο τους εαυτό. Αποφάσισα να αλλάξω τον Γιουνές, όχι γιατί έχασε το πέναλτι. Τον στηρίζω ολόψυχα. Το εκτέλεσε αυτός επειδή έπρεπε να το εκτελέσει».

Για την οπισθοχώρηση του Άρη μετά το 1-0: «Αυτό δεν έχει να κάνει με δική μου στρατηγική. Αυτό έγινε ενστικτωδώς από τους παίκτες που προσπάθησαν να προστατεύσουν το προβάδισμα. Δε μπόρεσα να το αλλάξω, μέχρι να έρθει το ημίχρονο και να τους μιλήσω».

Για τα λάθη του Μπάσα και την αλλαγή του Ματίγια: «Έπρεπε να πάρω μια απόφαση. Ο σκοπός μου ήταν να παίξω πολύ δυνατά με δύο κεντρικούς μέσους και να δώσω 30-40 λεπτά στον Ματίγια που τον χρειαζόμαστε».

Για το ότι ο Άρης δεν έχασε με "κάτω" τα χέρια: «Είμαι μαραθωνοδρόμος. Συνήθως οι ομάδες μου, πηγαίνουν καλύτερα στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος. Είμαι πεπεισμένος ότι μπορούμε να διορθώσουμε αυτά τα λάθη και να δώσουμε χαρά και νίκες στον κόσμο».

Για το αν ο Άρης έχασε το τάιμινγκ στο παιχνίδι: «Όπως είπα και πριν, είναι πολύ δύσκολο να ελέγξεις όταν χάνεις το τάιμινγκ. Δεν είχα την ευκαιρία να μιλήσω μαζί τους, αλλά θα το δουλέψουμε. Είναι πάρα πολύ σημαντικό να αισθάνεται η ομάδα δυνατή σε όλη την διάρκεια του παιχνιδιού. Δεν μας ενδιαφέρει αν αυτός είναι ο ΠΑΟΚ, η ΑΕΚ ή ο Ολυμπιακός».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x