Ελλάδα

Έρευνα για την συμμετοχή τριών Ελλήνων το σκάνδαλο του Ραούλ Μπράβο

Τρεις Έλληνες είναι υπόδιερεύνηση για πιθανή συμμετοχή στις παράνομες δραστηριότητες του Ισπανού άσου.

Προκαταρκτική εξέταση για το στοιχηματικό σκάνδαλο Ραούλ Μπράβο, διενεργεί η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών. Όπως αναφέρεται στο dikisports.blogspot.com, η εισαγγελέας εφετών Βιργινία Σακελλαροπούλου διαβίβασε στοιχεία στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών για την ελληνική εμπλοκή του ισπανικού σκανδάλου. Στο εισαγγελικό έγγραφο περιέχονται τρία ονόματα Ελλήνων πολιτών που εμπλέκονται στην υπόθεση, δύο ανδρών και μιας γυναίκας.

Όπως είναι γνωστό, ο Ραούλ Μπράβο αγωνίστηκε σε τρεις ελληνικές ομάδες, τον Ολυμπιακό, τον Άρη και τη Βέροια. Η εισαγγελική έρευνα γίνεται με μεγάλη μυστικότητα και αν απαιτηθεί θα ζητηθεί δικαστική συνδρομή από την Ισπανία.

Στα στοιχεία της ελληνικής εισαγγελίας για το σκάνδαλο Ραούλ Μπράβο, περιλαμβάνεται και το περιστατικό με τον Έλληνα οδηγό του, ο οποίος εντοπίστηκε στο σπίτι του Ισπανού ποδοσφαιριστή και λίγο αργότερα σε ξενοδοχείο της Μαδρίτης με μια βαλίτσα που περιείχε σε μετρητά 54.000 ευρώ. Ο οδηγός του Ραούλ Μπράβο είναι ανιψιός πολύ γνωστού μάνατζερ, ο οποίος κατοικεί στη Νάουσα του νομού Ημαθίας. Στο εισαγγελικό έγγραφο περιγράφεται ο τρόπος με τον οποίο άνοιγαν οι λογαριασμοί διαδικτυακού στοιχήματος. Η εισαγγελέας εφετών Βιργινία Σακελλαροπούλου έχει και την εποπτεία του Τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Ενδέχεται να ζητηθούν από τον ΟΠΑΠ και τις υπόλοιπες στοιχηματικές εταιρείες που λειτουργούν νομίμως στην Ελλάδα, στοιχεία για το αν είτε ο Ραούλ Μπράβο είτε ο οδηγός του είχαν ανοίξει στοιχηματικούς λογαριασμούς.

Στο σκάνδαλο Ραούλ Μπράβο εμπλέκεται και Αυστραλός υπήκοος, ο οποίος κινούνταν μεταξύ Αθήνας και Μυκόνου και τώρα βρίσκεται στο Ντουμπάι. Ήταν στενός φίλος του 46χρονου Ελληνοαυστραλού επιχειρηματία Γιάννη Μακρή ο οποίος δολοφονήθηκε. Ο Αυστραλός υπήκοος φέρεται ως το πρόσωπο που συνεργαζόταν με τους τρεις Έλληνες ύποπτους, αλλά και με τον Μακρή, για να ποντάρουν σε στοιχήματα στην Ελλάδα. Μάλιστα οι συναντήσεις τους γινόταν πάντα σε γνωστό κλαμπ της Μυκόνου. Οι δύο από τους τρεις Έλληνες που εμπλέκονται, είναι εθισμένοι με το στοίχημα.

Μόλις το Σεπτέμβριο στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών διαβιβάστηκαν νέα στοιχεία για την υπόθεση Ραούλ Μπράβο. Κατονομάστηκε Έλληνας ποδοσφαιρικός παράγοντας ο οποίος είχε δημιουργήσει κλίμα απόλυτης εμπιστοσύνης με τον Ισπανό πρώην ποδοσφαιριστή. Το εντυπωσιακό είναι ότι ο Ραούλ Μπράβο κατάφερε να πείσει τον ποδοσφαιρικό παράγοντα να στοιχηματίζει στην ίδια του την ομάδα. Μαζί χειραγώγησαν τουλάχιστον οκτώ αγώνες αυτής της ελληνικής ομάδας, έχοντας συνεργούς έναν άλλον Ισπανό ποδοσφαιριστή που αγωνίστηκε σε ΠΑΕ της χώρας μας και μία γυναίκα. Για να μην αποκαλυφθούν, στοιχημάτιζαν σε βαλκανικές χώρες, στη Γερμανία και στη Μαλαισία. Φρόντιζαν πάντα να στοιχηματίζουν σε εταιρείες που δεν είχαν δραστηριότητα στην Ελλάδα.

Ο Ραούλ Μπράβο αναγκάστηκε να δώσει στοιχεία στην ισπανική εισαγγελία για να ελαφρύνει τη θέση του. Ανάμεσα στα στοιχεία που έδωσε ήταν οι χειραγωγημένοι αγώνες ελληνικών ομάδων. Μάλιστα κατονόμασε δύο από τους Έλληνες συνεργάτες του, οι οποίοι μετείχαν με παράνομες πράξεις στο στήσιμο των αγώνων. Το γεγονός ότι υπάρχει υπογεγραμμένη σύμβαση διεθνούς δικαστικής συνδρομής Ελλάδας - Ισπανίας, αρκεί ένα ελληνικό αίτημα ώστε η χώρα μας να λάβει όλα τα σχετικά νομικά έγγραφα. Ήδη για το θέμα ενημερώθηκε ο νέος εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιώτας, ο οποίος εκτιμά ότι πρόκειται για ζήτημα μείζονος κοινωνικού ενδιαφέροντος.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x