Αγγλία

Έρευνες για σεξουαλική κακοποίηση παιδιών στο ποδόσφαιρο

Σωρεία καταγγελιών για υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών στο χώρο του ποδοσφαίρου έχουν δεχτεί οι αρχές στην Αγγλία και βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη έρευνες.

Σοκάρουν τα στοιχεία που έρχονται από την Αγγλία για τις υποθέσεις της σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών σε χώρους ποδοσφαίρου. Σύμφωνα με τον Guardian, οι αρχές έχουν δεχτεί πάνω από 250 κλήσεις για σχετικές καταγγελίες, ενώ η αστυνομία διαθέτει ισχυρές δυνάμεις στο μέτωπο των ερευνών.

Μέχρι στιγμής 13 υποθέσεις είναι σε προχωρημένο στάδιο ερευνών και προκύπτουν σοκαριστικά στοιχεία, ενώ ήδη έχει τεθεί σε λειτουργία ειδική γραμμή για καταγγελίες και από τις πρώτες ώρες που έχει ανοίξει έχει πάρει «φωτιά» από τις κλήσεις.

Η πληροφόρηση από τις αρχές για τα αποτελέσματα των ερευνών είναι για την ώρα πολύ περιορισμένη για ευνόητους λόγους.

Περισσότεροι από 20 πρώην ποδοσφαιριστές έχουν αποκαλύψει δημοσίως πως είχαν πέσει θύματα κακοποίησης στο παρελθόν, ενώ κάποιοι εξ αυτών απέδωσαν σε αυτά τα «τραύματα» την άσχημη εξέλιξη που είχε η ζωή τους (π.χ. χρήση ναρκωτικών, αλκοολισμός, αυτοκτονικές τάσεις).

Ήδη αρκετοί κορυφαίοι σύλλογοι έχουν αποφασίσει πως θα προχωρήσουν σε σχετικές έρευνες στις τάξεις τους. Η Τσέλσι, για παράδειγμα, ανακοίνωσε πως εξετάζει την υπόθεση ενός υπαλλήλου της τη δεκαετία του 1970, που όμως δεν είναι πλέον εν ζωή.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x