Stoiximan Super League

Έρχεται και ο Σάντσεθ και φτιάχνει… dream team

Ο Βασίλης Μοιρώτσος γράφει απ’ το Όστερμπεεκ της Ολλανδίας για την πιο σημαντική φετινή μεταγραφή – αυτή του βασικού στόπερ – και για τον Παναθηναϊκό της μεγάλης ποιότητας.

Έρχεται λοιπόν και ο Σέρχιο Σάντσεθ.

Με όλο το σεβασμό και αντιλαμβανόμενος πως μπορεί να λέω ακόμα και «ποδοσφαιρική βλασφημία», θα μου επιτρέψετε την υπερβολή: η μεταγραφή του Ισπανού κεντρικού αμυντικού είναι η πιο σημαντική φετινή κίνηση. Ναι, ακόμα και από την τεράστια «βόμβα» του Μίκαελ Εσιέν.

Αποστολή στην Ολλανδία: Βασίλης Μοιρώτσος

Ο Παναθηναϊκός αν δεν έπαιρνε πρωτοκλασάτο κεντρικό αμυντικό πιθανότατα να πετούσε στον κάδο σκουπιδιών την άψογα δομημένη και εκτελεσμένη μεταγραφική του πολιτική. Τελικά όχι μόνο πήρε, αλλά κατάφερε να πείσει τον 29χρονο ποδοσφαιριστή να βγάλει απ’ το μυαλό του οτιδήποτε τον βασάνιζε και τον έκανε να αγωνιά και να τον φέρει στην Ελλάδα με τυπικές διαδικασίες, μία μέρα μετά το «ΟΧΙ» του δημοψηφίσματος. Γιατί το αναφέρω; Διότι είχε περάσει προς τα έξω μια εικόνα πως σε περίπτωση που έβγαινε το «ΟΧΙ» ο Καταλανός δεν θα ερχόταν τελικά. Όχι μόνο ήρθε, αλλά ήρθε και την αμέσως επόμενη μέρα.

Και είναι η σημαντικότερη μεταγραφή διότι οι «πράσινοι» είχαν χάσει έναν παίκτη (Σίλντεφελντ) που γνώριζε καλά την ομάδα, που είχε δέσει με τον Ταυλαρίδη, που σου πρόσφερε μια «Α» σιγουριά. Αν έμπαινε ο Παναθηναϊκός στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ δίχως τον αντικαταστάτη του Κροάτη και με τον Εσιέν να μπορεί να αγωνιστεί για ένα ημίχρονο, οι ελπίδες του θα μειώνονταν δραματικά. Γι’ αυτό και η έλευση του Σάντσεθ αποτελεί ουσιαστικά το… κερασάκι στην τούρτα του φετινού – καλύτερου από ποτέ – μεταγραφικού σχεδιασμού του «τριφυλλιού».

Το ημερολόγιο δείχνει 6 Ιουλίου και ο Παναθηναϊκός έχει κλείσει το ρόστερ του, το οποίο είναι το πιο εντυπωσιακό των τελευταίων ετών. Γι’ αυτό και ο χαρακτηρισμός… dream team. Υπερβολή; Ίσως. Όμως στο γήπεδο φαίνεται η αλήθεια. Και η αλήθεια είναι πως μια ομάδα που έχει Μπεργκ, Εσιέν, Σάντσεθ, Πέτριτς, Καρέλη, Νίνη, Ζέκα, Ταυλαρίδη, Νάνο, Στιλ, την ώρα που οι αντίπαλοί της… ψάχνονται ακόμα, όχι μόνο μπορεί να πάρει τον χαρακτηρισμό φαβορί, αλλά μοιάζει ικανή να σηκώσει κιόλας το βάρος, αρκεί να την… αφήσουν. Κι αυτό το τελευταίο είναι πιο δύσκολο ακόμα και απ’ το να πείσεις τον Σάντσεθ να έρθει στην Ελλάδα με τις τράπεζες κλειστές…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x