Ισπανία

Εσπανιόλ: «Σεβόμαστε τις δικαστικές αποφάσεις, είμαστε μία καθαρά αθλητική οντότητα»

Σε πολύ πιο ήπιο και… ουδέτερο τόνο η ανακοίνωση της έτερης ομάδας της Βαρκελώνης σχετικά με την ποινή φυλάκισης των εννιά πολιτικών αρχηγών της Καταλονίας.

Ουδέτερη στάση σε σχέση με εκείνη της… μισητής της, Μπαρτσελόνα, κράτησε η Εσπανιόλ σχετικά με την ποινή φυλάκισης των εννιά πολιτικών αρχηγών της Καταλονίας από το Ανώτατο Δικαστήριο της Ισπανίας.

Η έτερη ομάδα της Βαρκελώνης τόνισε ότι αποτελεί μία καθαρά αθλητική οντότητα –χωρίς επομένως να μπορεί να εκφράσει τις θέσεις όλων των μελών της-, υπογράμμισε τον σεβασμό της προς τις δικαστικές αποφάσεις, ενώ τέλος κάλεσε σε κοινωνικό διάλογο.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της Εσπανιόλ:

«Το κλαμπ είναι μία καθαρά αθλητική οντότητα και ως εκ τούτου δεν αντιπροσωπεύει τα συναισθήματα ή τις προσωπικές και ατομικές θέσεις όλων των μελών του, κάτι που δεν θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά. Επαναλαμβάνουμε τον σεβασμό μας προς τις δικαστικές αποφάσεις. Όπως λυπούμαστε και για τις δύσκολες στιγμές που μπορεί να προκαλούν ορισμένες δικαστικές καταστάσεις σε μερικά άτομα, στις οικογένειές τους και στο κοινό περί δικαίου αίσθημα.

Ενθαρρύνουμε όλες τις δημόσιες αρχές να αναζητήσουν πολιτικές και δημοκρατικές λύσεις γι’ αυτήν την κοινωνική κρίση, μέσω διαλόγου και εντός του νομικού πλαισίου και του αυστηρότερου σεβασμού της νομιμότητας
».

Επιμέλεια: Μανώλης Μουσουράκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x