Stoiximan Super League

Έσπρωξε στον… γκρεμό τον Πλατανιά η Λαμία!

Τετέλεσται -ουσιαστικά- για Πλατανιά και βήμα παραμονής για Λαμία. Οι Φθιωτοί επικράτησαν 2-1 στα Περιβόλια, έβγαλαν νοκ-άουτ την ομάδα της Κρήτης και αύξησαν τις πιθανότητές τους για σωτηρία.

Αποτελείωσε τον Πλατανιά η Λαμία και πλησίασε στην παραμονή.

Η ομάδα του Μπάμπη Τεννές επικράτησε 2-1 στα Περιβόλια και πλέον οι Κρητικοί, που έχασαν μια από τις τελευταίες τους ελπίδες για να δηλώσουν «παρών», έχουν μόνο μαθηματικές ελπίδες για να συνεχίσουν στη Super League.

Αντιθέτως, οι φιλοξενούμενοι πλησίασαν στον στόχο τους. Το 1-0 έγινε στο 62’ με αυτογκόλ του Στάμου έπειτα από σέντρα του Βασιλαντωνόπουλου (από αυτόν ξεκίνησαν και τα δύο τέρματα) και ο Μπλάζιτς στο 78’ διπλασίασε τα τέρματα των Φθιωτών. Ο Ενσικουλού μείωσε στο 85ο λεπτό με πέναλτι που κέρδισε ο Γκρζέλτσακ από τον Παπαδόπουλο. Με δέκα ολοκλήρωσε το παιχνίδι η Λαμία λόγω δεύτερης κίτρινης του Πίτι στο 90+1’ κι ενώ ο Ισπανός είδε την πρώτη στο 74ο λεπτό.

Ανώτερος ο Πλατανιάς μέχρι να δεχθεί το γκολ, αλλά, ως συνήθως κατέρρευσε μετά το γκολ του που δέχθηκε.

Κάντε κλικ εδώ για να δείτε τα επίσημα στιγμιότυπα της Nova από την αναμέτρηση.

inner

Το ματς


Μπορεί ο Πλατανιάς να έχει ελάχιστες ελπίδες για παραμονή, αλλά σε σχεδόν κάθε παιχνίδι δίνει ό,τι μπορεί για να παραμείνει στην… εντατική. Αυτό έκανε και κόντρα στη Λαμία, όπου μπήκε στον αγωνιστικό χώρο για να παίξει τα… ρέστα της. Στο πρώτο μέρος, το οποίο ήταν πολύ κλειστό και είχε λίγες τελικές από τις δύο πλευρές, ήταν το απόλυτο αφεντικό της αναμέτρησης.

Παρά το γεγονός ότι δεν ήταν υπέρ της η κατοχή της μπάλας. Πίεσε αρκετά και έφτιαξε τις καλές στιγμές (έστω αυτές τις λίγες) του πρώτου μέρους, με κορυφαία αυτή του Νίλι -πέρασε πολύ από αυτόν η μπάλα στο πρώτο μέρος- στο 34’ ύστερα από ωραία κίνηση και γύρισμα του αρκετά δραστήριου Ουντότζι.

Παράλληλα, έκλεισε κατά διαστήματα τον αντίπαλο στην περιοχή του, με αποτέλεσμα οι Φθιωτοί να πατήσουν ελάχιστα την περιοχή των Κρητικών. Η μοναδική απειλή ήρθε στο 43’, μετά από σόλο προσπάθεια του Βάντερσον από τα δεξιά, που δεν εκμεταλλεύτηκαν οι συμπαίκτες του.

Πιο δυνατά μπήκε στον αγωνιστικό χώρο και στο δεύτερο μέρος ο Πλατανιάς και έχασε την καλή του ευκαιρία με τον ίδιο τρόπο. Μετά από πλαγιοκόπηση του Νίλι από τα δεξιά, ο Παπαδόπουλος προστάτεψε την κλειστή του γωνία και κράτησε το «μηδέν». Ωστόσο, αυτή τη φορά η αντίδραση της Λαμίας ήταν πιο άμεση και μετά το πρώτο δεκάλεπτο, άρχισε να γίνεται πιο δραστήρια επιθετικά, κέρδισε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, έχοντας, βέβαια, ως πρώτο μέλημα να «χτυπήσει» στην αντεπίθεση και ποντάροντας πολύ στην ταχύτητα του Βάντερσον (που μεσοβδόμαδα ταλαιπωρήθηκε από ίωση).

inner

Η άνοδος της Λαμίας συνδυάστηκε με δύο καλές στιγμές, όπου αν είχε πιάσει πιο δυνατά την κεφαλιά ο Μπούτνικ, είχε να είχε ανοίξει νωρίτερα το σκορ η ομάδα του Τεννέ. Αυτό δεν άργησε να γίνει, αλλά δεν προήλθε με ιδιαίτερο κόπο. Ο Βασιλαντωνόπουλος σέντραρε από τα δεξιά και ο Στάμου πήγε λάθος και σε λάθος τάιμινγκ στην μπάλα, στέλνοντάς τη στα δίχτυα της ομάδας του (62’). Ο Πλατανιάς «άδειασε» και πάλι μετά από γκολ που δέχθηκε και η Λαμία τρία λεπτά μετά άγγιξε δεύτερο γκολ, όταν ο Βάντερσον έφυγε… σφαίρα στην αντεπίθεση, όμως δεν έκανε καλό τελείωμα.

inner

Το έπραξε, ωστόσο, ο Μπλάζιτς στο 78’, όταν και πάλι από γύρισμα του Βασιλαντωνόπουλου, πλάσαρε εξαιρετικά και δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Κλάγιτς.

Η σέντρα του Δημούτσου στο 83’ για τον Γκρζέλτσακ και η άγαρμπη έξοδος του Παπαδόπουλου έφεραν το πέναλτι για τον Πλατανιά. Το γκολ του Ενσικουλού από τα έντεκα βήματα έδωσε νέο ενδιαφέρον στο παιχνίδι. Ωστόσο, δεν απείλησε άλλο από εκεί και πέρα ο Πλατανιάς. Ούτε και μετά την αποβολή του Πίτι στις καθυστερήσεις.

inner



Πλατανιάς (Γιάννης Χατζηνικολάου): Κλάγιτς, Πλιάτσικας, Καρυπίδης, Στάμου, Ουές (80' Γκζέλτσακ), Μάλσα, Δημούτσος, Νίλι, Ενσικουλού, Ουντότζι (λ.τ. 51' Στόιτσεφ), Κασάλιτσα

Λαμία (Μπάμπης Τεννές): Παπαδόπουλος, Βασιλαντωνόπουλος, Παντελιάδης, Αναστασιάδης, Ασίγκμπα, Τζεμιά (22' Ακόστα), Μπλάζιτς, Αναστασόπουλος, Μπούντνικ (68' Τσούκαλος), Πίτι, Βάντερσον (82' Καραγιάννης).

Αποστόλης Λιβάνιος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x