Stoiximan Super League

Έτσι έκλεισε ο Ατρόμητος τον Ρισβάνη

Μόνο εύκολη δεν ήταν η υπόθεση απόκτησης του Σπύρου Ρισβάνη για τον Ατρόμητο, ωστόσο ο ρόλος του τεχνικού διευθυντή της ομάδας, Γιάννη Αγγελόπουλου αποδείχθηκε καταλυτική.

Από την πρώτη στιγμή που μέσω του sportfm.gr είχαμε μεταδώσει τη συμφωνία ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Ατρόμητο για την τράμπα του Ανδρέα Γιαννιώτη με τον Σπύρο Ρισβάνη, είχε τονιστεί ότι αυτή η εξέλιξη δεν θα σήμαινε αυτόματα και την ολοκλήρωση της απόκτησης του κεντρικού αμυντικού από τους Περιστεριώτες.

Ο λόγος δεν ήταν φυσικά άλλος από τη συζήτηση που απέμενε ανάμεσα στον Ατρόμητο και τον ποδοσφαιριστή σε ό,τι αφορά τους προσωπικούς όρους του συμβολαίου του παίκτη. Ο Σπύρος Ρισβάνης είχε ένα συμβόλαιο στον Ολυμπιακό που υπό τη μορφή που υπήρχε δεν είχε πρόθεση ο Ατρόμητος να το πληρώσει, καθώς ο νόμος που επικρατεί υπό το διοίκηση του Γιώργου Σπανού είναι ότι τα πόδια δεν απλώνονται πέρα από το πάπλωμα. Με άλλα λόγια, υπάρχουν κανόνες για τον προϋπολογισμό, που αυτοί δεν καταπατώνται για κανένα, προκειμένου η ΠΑΕ να στηρίζεται στο μεγαλύτερο βαθμό στις δικές της δυνάμεις.

Ωστόσο, η προσφορά που έγινε ήταν πολύ καλή για τα δεδομένα της εποχής (μην ξεχνάμε ότι ο Ατρόμητος βρίσκεται σε διαδικασία αναζήτησης τηλεοπτικής στέγης) που με τα (εφικτά) μπόνους που τέθηκαν μπορεί οι τελικές αποδοχές του παίκτη να φτάσουν σε ανάλογα επίπεδα που είχε στον Ολυμπιακό. Μάλιστα, στο συμβόλαιό του προτάθηκε και ρήτρα που προασπίζει και το συμφέρον του Ατρόμητου και ταυτόχρονα δεν κόβει το μέλλον του παίκτη. Αυτή σύμφωνα με πληροφορίες αγγίζει το εκατομμύριο.

Ο παίκτης από την πλευρά ήθελε να δει και τις επιλογές του από το εξωτερικό, κάτι που ήταν απόλυτα λογικό από τη στιγμή που δεν έχει γευτεί ποτέ αυτή την εμπειρία και επιπλέον το δέλεαρ για κάθε Έλληνα ποδοσφαιριστή είναι πάντα μεγάλο. Αυτό ήταν κάτι που ουσιαστικά δέχθηκε ο Ατρόμητος, σεβόμενος την επιθυμία του 24χρονου κεντρικού αμυντικού δίνοντάς του τον απαραίτητο χρόνο να σκεφτεί τα δεδομένα που είχε στα χέρια του.

Η αρχική διορία που είχε ο παίκτης ήταν μέχρι την Παρασκευή (8/6), ωστόσο στις επαφές που είχε κατά τη διάρκεια της εβδομάδας ζήτησε να απαντήσει την Δευτέρα (11/6), κάτι όμως που δεν έγινε ούτε τότε, ζητώντας νέα διορία λίγων ωρών. Σε αυτό το σημείο, εντός ΠΑΕ, εκφράστηκαν οι ανησυχίες μήπως χαλάσει η μεταγραφή και έπεσε στο τραπέζι η σκέψη αν θα έπρεπε τελικά να αποσυρθούν από τη διεκδίκηση του παίκτη.

Αυτός, όμως, που έβαλε... πλάτη στην υπόθεση ήταν ο τεχνικός διευθυντής, Γιάννης Αγγελόπουλος. Εκείνος ήταν που πήρε πάνω του την ευθύνη να δοθεί κι άλλος χρόνος στον παίκτη, εκφράζοντας ταυτόχρονα την αισιοδοξία ότι η υπόθεση θα έχει happy end. Η κατάληξη από χθες είναι πλέον γνωστή και η επιμονή του ιθύνοντα νου του σχεδιασμού των Περιστεριωτών έπαιξε τον καθοριστικό ρόλο στις εξελίξεις.

Ωστόσο, το... credit πρέπει να δοθεί και στον παίκτη, που παρά το γεγονός ότι αργά ή γρήγορα θα έβρισκε πρόταση από το εξωτερικό με μεγαλύτερες αποδοχές (άλλωστε από Ελλάδα ο Ατρόμητος δεν είχε ανταγωνισμό, αφού και ο ίδιος ο παίκτης δεν ήθελε κάτι άλλο πλην Ολυμπιακού ή Ατρόμητου), έβαλε μπροστά το αγωνιστικό του συμφέρον, αποδεχόμενος την πρόταση να συνεχίσει σε ένα ποδοσφαιρικά υγιές περιβάλλον που γνωρίζει ότι θα υπολογίζεται ως βασική λύση και σε ανταγωνιστικό επίπεδο.

Παύλος Κουστέρης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x