Champions League

Ευτυχώς έχει (ξανά) σεντόνι!

Με τέτοιο κρύο οι κουβέρτες είναι απαραίτητες. Εκτός απ’ αυτές ωστόσο υπάρχει για να μας… ζεστάνει (με ωραία ματσάκια όπως τα Σάλκε-Ρεάλ και Βασιλεία-Πόρτο) και το σεντόνι του Champions League.

Το πρώτο πιάτο των νοκ-άουτ του Champions League (με τις ισοπαλίες σε Παρί-Τσέλσι και Σαχτάρ-Μπάγερν) δεν το λες ακριβώς χορταστικό.

Το δεύτερο όμως αν μη τι άλλο υπόσχεται γκολ και συγκινήσεις την Τετάρτη.

Με την εκπληκτική Βασιλεία του Πάουλο Σόουζα να τίθεται αντιμέτωπη με τους συμπατριώτες του της αήττητης Πόρτο και τη Ρεάλ να ψάχνει… ηθικό (απέναντι σε μια Σάλκε που θα ψάχνει εκδίκηση για τη ντροπιαστική εξάρα πέρυσι) το μόνο βέβαιο είναι ότι δε θα βαρεθούμε…


Βασιλεία-Πόρτο

Ούτως ή άλλως είναι μεγάλη ποδοσφαιρική προσωπικότητα. Και να μην ήταν όμως, το Βασιλεία-Πόρτο πάλι θα γύριζε γύρω από τον Πάουλο Σόουζα.

Απέναντι σε μια ομάδα της χώρας του την οποία πάντα αντιμετώπιζε ως μεγάλος αντίπαλος (με Σπόρτινγκ και Μπενφίκα) ο Πορτογάλος έχει έναν ακόμα λόγο να συνεχίσει την εκπληκτική πορεία της ομάδας του. Ή μάλλον έχει… δέκα, όσες και οι αποτυχίες να τη νικήσει όσες φορές (12) τη συνάντησε ως παίκτης.

Με οδηγό λοιπόν τα μεγάλα ματς με τη Λίβερπουλ -που ήταν ο κύριος λόγος της πρόκρισής της από τη φάση των ομίλων- η Βασιλεία θα προσπαθήσει να τσαλακώσει τους «δράκους». Και να γίνει η πρώτη ομάδα που θα το καταφέρει φέτος στο Champions League, αφού η ομάδα του Τζούλεν Λοπετέγκι είναι μια από τις τρεις ομάδες (μαζί με Ρεάλ και Τσέλσι) που είναι αήττητες στη φετινή διοργάνωση.

Απειλεί, δε, να πάρει ένα ακόμη θετικό αποτέλεσμα, διαθέτοντας έναν από τους πιο «καυτούς» σκόρερ στην Ευρώπη, τον Τζάκσον Μαρτίνες, που ούτε λίγο, ούτε πολύ, έχει σκοράρει 12 γκολ στις 13 τελευταίες του εμφανίσεις.

Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Άγγλος Μαρκ Κλάτενμπεργκ.


Σάλκε-Ρεάλ Μαδρίτης

Η νίκη με τη Λα Κορούνια ήταν ένα καλό… χαπάκι. Το πραγματικό «γιατρικό» όμως για την αγωνιστική κατάθλιψη στην οποία έχει πέσει εσχάτως η Ρεάλ Μαδρίτης, μπορεί να βρεθεί στη «δική της» διοργάνωση, στο Champions League. Με τις γνωστές απουσίες (Ράμος, Μόντριτς, Ροντρίγκες, Κεντίρα, Κοεντράο), η «βασίλισσα» ελπίζει να συμμαζέψει την άμυνα που έγινε έρμαιο της Ατλέτικο με την επιστροφή του Πέπε.

Κυρίως όμως ελπίζει στην «ανάσταση» του Κριστιάνο Ρονάλντο, που δυσκολεύεται να πείσει ότι ο χωρισμός με την Ιρίνα Σάικ δεν τον έχει επηρεάσει στο γήπεδο. Εκεί όπου θα βρει απέναντί του απόψε ένα αμυντικό τείχος, σαν αυτά που πάντα ξέρει να στήνει ο Ρομπέρτο Ντι Ματέο. Με διαθέσιμο μονάχα τον 19χρονο τερματοφύλακα, Τίμον Βέλενροϊτερ (εξαιτίας των τραυματισμών των Φέρμαν και Γκίφερ) ο Ιταλός θα έχει έναν… ενδοιασμό λιγότερο να παρατάξει την ομάδα του με καθαρά αμυντικούς προσανατολισμούς.

Αυτούς που μπορεί να μην του δώσουν ένα… σκορ ασφαλείας ενόψει της ρεβάνς του «Μπερναμπέου», ωστόσο θ’ αποκλείσουν σίγουρα μια ντροπή σαν την περσινή, όταν η Σάλκε δέχθηκε μισή ντουζίνα γκολ στο σπίτι της (6-1) και αγγίζοντας τα δέκα συνολικά σε δυο ματς (3-1 η ρεβάνς) αποχαιρέτησε ντροπιασμένη το Champions League.

Διαιτητής θα είναι ο Άγγλος Μάρτιν Άτκινσον.

Επιμέλεια: Γιώργος Μαραθιανός

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x