Stoiximan Super League

Έχει να πει (και να κάνει) πολλά ο Χάσι

Ο Χριστόφορος Ευαγγελάτος γράφει στο sport-fm.gr, με αφορμή το Ατρόμητος-Ολυμπιακός, για τη δύσκολη απόφαση που καλείται να πάρει ο Μπέσνικ Χάσι.

Το φιλικό που έδωσε στο Περιστέρι ο Ολυμπιακός κόντρα στον Ατρόμητο, ενδέχεται να είναι κάτι παραπάνω από πολύτιμο για τον Μπέσνικ Χάσι και τους συνεργάτες του, λίγες μέρες πριν από την αναμέτρηση των πειραιωτών με τη Ριέκα. Η αλήθεια μάλιστα είναι πως ο 45χρονος κόουτς των “ερυθρόλευκων” περίμενε πως και πως το χθεσινό ματς, προκειμένου να τεστάρει το βαθμό ετοιμότητας της ομάδας του και η αλήθεια είναι πως ο Χάσι θα είδε αρκετά πράγματα που δεν του άρεσαν.

Του Χριστόφορου Ευαγγελάτου

Μάλιστα αυτό που πρέπει να σημειωθεί είναι πως και στο ματς κόντρα στην Παρτίζαν στο Φάληρο αλλά και χθες στο Περιστέρι ο Ολυμπιακός δεν ήταν καλός και είναι βέβαιο πως ο Αλβανός τεχνικός θα έχει να πει πολλά στους παίκτες του. Ήταν όμως κι ένα παιχνίδι απ' το οποίο ενδέχεται ν' αναθεωρήσει και δικές του σκέψεις ο προπονητής των “ερυθρόλευκων”σε ότι αφορά τη βασική εντεκάδα της ομάδας του, ξεκινώντας απ' τη συνύπαρξη Φορτούνη – Μάριν. Είχαμε αναφερθεί στο συγκεκριμένο θέμα και μετά το δεύτερο ματς με την Παρτίζαν και μάλιστα τότε ο Χάσι είχε κάνει έντονες παρατηρήσεις στον Μάριν για τον τρόπο με τον οποίο έπαιξε απέναντι στους Σέρβους.

Χθες ο προπονητής του Ολυμπιακού επέλεξε να χρησιμοποιήσει πάλι τον Μάριν σε ρόλο εξτρέμ και τον Φορτούνη σαν επιτελικό μέσο. Τίποτε δεν άλλαξε σε ότι αφορά το δημιουργικό κομμάτι του παιχνιδιού, όπως επίσης ήταν ξανά εμφανή τα προβλήματα στο ανασταλτικό σκέλος. Αυτό διότι με τριάδα Μάριν – Φορτούνη – Καρσελά πίσω απ' τον σέντερ φορ, δεν υπάρχει η πρώτη “ζώνη” άμυνας, ο Ολυμπιακός δε βρίσκει πίεση ψηλά κι έτσι επί της ουσίας αναγκάζεται ν' αμυνθεί στον άξονα της μεσαίας γραμμής. Αυτό όμως έχει ως αποτέλεσμα να πέφτει το βάρος στους δύο μέσους του άξονα κι εν συνεχεία στην αμυντική γραμμή, κάτι που έχει εντοπίσει ο Χάσι, αλλά δεν έχει βρει ακόμα τη λύση. Είναι πασιφανές πως ο προπονητής του Ολυμπιακού θα πρέπει να πάρει μια δύσκολη απόφαση σε ότι αφορά το συγκεκριμένο θέμα.

Ήταν επίσης αξιοπρόσεκτο το γεγονός της αδυναμίας του Ολυμπιακού να δημιουργήσει απέναντι σε μια κλειστή άμυνα, με τον προπονητή του Ατρομήτου να επιλέγει διάταξη με τρεις στόπερ (3-5-2). Οι “ερυθρόλευκοι” δεν κατάφεραν να προκαλέσουν “ρήγματα” στην άμυνα των αντιπάλων τους και ο Χάσι γνωρίζει καλά πως η Ριέκα είναι επίσης μια συμπαγής ομάδα με καλή αμυντική λειτουργία. Είναι ένα θέμα στο οποίο θα πρέπει να βρει λύση ο κόουτς των πρωταθλητών Ελλάδος και μάλιστα όσο το δυνατόν γρηγορότερα, καθώς τα πράγματα δε θα είναι εύκολα απέναντι στους πρωταθλητές Κροατίας. Ο προπονητής των πειραιωτών έχει καταλάβει πολύ καλά ότι έχει “δρόμο”μπροστά του σε ότι αφορά το μοντάρισμα στης ομάδας του. Βλέπει ότι υπάρχουν θέματα στα οποία θέλει δουλειά ο Ολυμπιακός, σε μια σεζόν που ενδέχεται να είναι πιο απαιτητική από την προηγούμενη.

«Όαση» ο Ρέτσος
Απ' το χθεσινό παιχνίδι υπήρχε πάντως και μια καλή εικόνα για τον Ολυμπιακό κι αυτή αφορά τον Παναγιώτη Ρέτσο, ο οποίος ήταν με διαφορά ο πρώτος παίκτης της ομάδας του. Είχε σωστές τοποθετήσεις και καίριες επεμβάσεις σε τουλάχιστον τέσσερις επικίνδυνες επιθέσεις του Ατρόμητου. Επίσης κέρδισε πολλές “μονομαχίες” στον αέρα και ήταν ο ηγέτης της αμυντικής γραμμής των “ερυθρόλευκων”, επιβεβαιώνοντας τις μεγάλες δυνατότητες που έχει.

Η απουσία του Κούτρη
Ο Μπέσνικ Χάσι αποφάσισε να μη χρησιμοποιήσει τον Κούτρη στο χθεσινό ματς στο Περιστέρι και έδωσε την ευκαιρία στον Μίλιτς. Ο Κροάτης έκανε την πρώτη του εμφάνιση με τη φανέλα του Ολυμπιακού αλλά δεν ικανοποίησε με την απόδοση του. Κανείς φυσικά δεν μπορεί να κρίνει κάποιον παίκτη από το πρώτο του ματς αλλά η απουσία του Κούτρη ήταν κάτι παραπάνω από εμφανής και τούτο λέει πολλά, αναφορικά με το αν μπόρεσε ν' ανταποκριθεί στις απαιτήσεις ο Κροάτης. Είναι ξεκάθαρο πως ο Έλληνας αμυντικός θα είναι βασικός απέναντι στη Ριέκα και όχι μόνο.

*Για τον Φιγκέιρας ότι και να πει κάποιος είναι λίγο. Ορθή η απόφαση του Χάσι να τον αντικαταστήσει, μετά την κάκιστη συμπεριφορά του Πορτογάλου αμυντικού προς τον Μπάμπιτς.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x