Europa League

Έχει τον τρόπο της η Σεβίλλη! (video)

Είναι η διοργάνωσή της και το αποδεικνύει συνεχώς! Η Σεβίλλη πήρε σπουδαία ισοπαλία (2-2) στην έδρα της Σαχτάρ και παράλληλα προβάδισμα πρόκρισης και στον φετινό τελικό του Europa!

Ό,τι θέλει κάνει στο Europa League! Η Σεβίλλη με πέναλτι του Γκαμεϊρό στο 82' πήρε σπουδαία ισοπαλία με 2-2 στο Ντόνετσκ επί της Σαχτάρ και έχει το προβάδισμα στη ρεβάνς για την πρόκρισή της στον τελικό. Προηγήθηκαν οι Ισπανοί με τον Βιτόλο, αλλά οι Ουκρανοί είχαν κάνει την ανατροπή με γκολ των Μάρλος και Ρακίτσκι.

Το ματς



Το πρώτο ημίχρονο μπορείς κάλλιστα να το περιγράψεις με μια λέξη. ΜΑΓΙΚΟ! Τρομερός ρυθμός, η μπάλα να πηγαίνει πάνω κάτω και τρία γκολ. Η Σεβίλλη μπήκε με τα… μπούνια στο ματς και κατάφερε να ανοίξει το σκορ μόλις στο 6’. Ο Γκαμεϊρό βρήκε πολύ ωραία τον Βιτόλο, ο οποίος μέσα στην περιοχή με ωραία προσποίηση «χόρεψε» τον Ρακίτσκι και με πλασέ κάτω από τα πόδια του Πιατόφ, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

Ωστόσο, εκεί που η Σαχτάρ έδειχνε να τα έχει χαμένα, είπε να… ξυπνήσει! Με κινητήριο μοχλό τον Μάρλος, που έκανε εκπληκτικό πρώτο 45λεπτο, κατάφερε να φέρει «τούμπα» το ματς. Αρχικά, ο 27χρονος Βραζιλιάνος έπειτα από ασίστ του Ρακίτσκι δεν δυσκολεύτηκε να νικήσει από το ύψος της περιοχής τον Σόρια (23’) και 13 λεπτά μετά, ο σκόρερ του πρώτου τέρματος «σέρβιρε» το γκολ της ανατροπής στον Στεπανένκο.

Στην επανάληψη, ο ρυθμός έπεσε και μέχρι το 60ο λεπτό δεν υπήρχαν φάσεις μπροστά στις δύο εστίες. Ωστόσο, εάν κάποια ομάδα ήταν αυτή που έψαχνε το γκολ και φαινόταν ότι θα το πετύχει ήταν η Σεβίλλη. Όπως και έγινε. Αφού αρχικά στο 75’ ο Γκαμεϊρό σκόραρε με κοντινό πλασέ αλλά το γκολ του δεν μέτρησε, μιας και ο επόπτης τον υπέδειξε σε θέση οφσάιντ (φάνηκε να είναι στην ίδια ευθεία) και εν συνεχεία έχασε… δύο άχαστα, κατάφερε να πάρει το αίμα του πίσω από την άσπρη βούλα!

Στο 81’, λοιπόν, ο Βιτόλο έκανε την προσποίηση μέσα στην περιοχή, ο Φερέιρα έπεσε με τάκλιν και φάνηκε να τον βρίσκει και ο ρέφερι Μαρτσίνιακ υπέδειξε την παράβαση. Ένα λεπτό μετά, ο Γκαμεϊρό έδωσε την απάντησή του, καθώς έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα και ισοφάρισε σε 2-2, το οποίο έμεινε μέχρι το τέλος και έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του, ενόψει της ρεβάνς.



Σαχτάρ Ντόνετσκ (Μιρτσέα Λουτσέσκου): Πιατόφ, Σερνά, Κούτσερ, Ρακίτσκι, Ισμαΐλι, Μαλίσεφ, Στεπανένκο, Μάρλος (90’ Μπερνάρντ), Κοβαλένκο, Τάισον (90’ Γουέλινγκτον), Φερέιρα (90’ Εντουάρντο).

Στον πάγκο: Κανιμπολότσκι, Σέβτσουκ, Κομπίν, Όρντετς, Εντουάρντο.

Σεβίλλη (Ουνάι Έμερι): Σόρια, Μαριάνο Φερέιρα, Ραμί, Καρίσο, Εσκουδέρο, Κριχόβιακ, Ενζονζί, Βιτόλο, Μπανέγα, Κονοπλιάνκα [59’ Κρον-Ντέλι (72’ Κόκε)], Γκαμεϊρό.

Στον πάγκο: Ρίκο, Κολοτζέτζακ, Ιμπόρα, Κριστόφορο, Γιορέντε.

Γήπεδο: Ελβίβ

Διαιτητής: Σίμον Μαρτσίνιακ (Πολωνία)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x