Τρόπαια με τη Λίβερπουλ ή Χρυσή Μπάλα, σημειώσατε «1».

Αυτό φαίνεται πως ισχύει στην περίπτωση του Βίρτζιλ Φαν Ντάικ, ο οποίος ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο να επονομαστεί ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής για το 2019.

Σε συνέντευξη του στο «Sky Sports» από τη βάση της καλοκαιρινής προετοιμασίας της Λίβερπουλ στις ΗΠΑ, ο Ολλανδός κεντρικός αμυντικός δήλωσε ότι βάζει πιο ψηλά στην ιεραρχία του την προοπτική κατάκτησης τίτλων με τους «κόκκινους» και άφησε σε δεύτερο πλάνο την ατομική διάκριση.

Παρόλα αυτά, ο διεθνής άσος χαρακτήρισε ως όνειρο τη συζήτηση που γίνεται γύρω από το όνομα του για να κερδίσει τη Χρυσή Μπάλα τον Δεκέμβριο και να γίνει ο πρώτος αμυντικός που το καταφέρνει μετά τον Φάμπιο Καναβάρο το 2006.

«Αν μιλούν άνθρωποι για αυτό, δεν μπορείς να πεις ότι δεν σημαίνει κάτι. Αλλά είναι κάτι που δεν μπορούμε να επηρεάσουμε. Δεν μπορώ να αλλάξω κάτι πέρα από το να παραμείνω σε φόρμα», ανέφερε αρχικά ο 28χρονος κεντρικός αμυντικός και πρόσθεσε:

«Το να κερδίσεις ένα βραβείο σαν κι αυτό είναι ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα για κάθε ποδοσφαιριστή. Θα ήταν φανταστικό και θα ήμουν πολύ περήφανος. Όμως το κυριότερο είναι να εστιάσουμε σε αυτά που μπορούμε να πετύχουμε όλοι μαζί και να πετύχουμε το μεγάλο στόχο, ο οποίος είναι να κατακτήσουμε τίτλους με τη Λίβερπουλ», ήταν τα λόγια του 28χρονου θηριώδους αμυντικού.

Επιμέλεια: Κωνσταντίνος Κωλαΐτης