Europa League

Φινκ: «Να σταθούμε καλά αμυντικά και να χτυπήσουμε στις αντεπιθέσεις»

Στην σημασία του να έχει η Αούστρια Βιέννης καλή αμυντική λειτουργία στο παιχνίδι με την ΑΕΚ αλλά και να εκμεταλλευτεί τις πιθανές αντεπιθέσεις στάθηκε ο προπονητής της αυστριακής ομάδας, Τόρστεν Φινκ

Μια Αούστρια Βιέννης η οποία θα είναι συμπαγής αμυντικά και θα καταφέρει να εκμεταλλευτεί τις όποιες ευκαιρίες της παρουσιαστούν στην αντεπίθεση θέλει να δει ο Τόρστεν Φινκ στο αυριανό παιχνίδι (22:05) κόντρα στην ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ.

Ο Γερμανός τεχνικός αφού απέδωσε τα εύσημα του στην Ένωση για την νίκη της κόντρα στον Ολυμπιακό, τόνισε πως δεν σχεδιάζει να προβεί σε σημαντικές αλλαγές στο αυριανό ματς και επιθυμία του είναι η Αούστρια να εμφανίσει σωστή αμυντική λειτουργία.

Παράλληλα τόνισε πως έχει ξεχωρίσει από το ρόστερ της ΑΕΚ τον Χριστοδουλόπουλο, τον Μπάκακη αλλά και τον Μάνταλο τον οποίο έχει παρακολουθήσει και με την Εθνική Ομάδα.

Τέλος, παραδέχθηκε πως μία πιθανή ήττα θα ψαλιδίσει αρκετά τις ελπίδες της ομάδας του ενόψει της συνέχειας, ωστόσο πρόσθεσε πως η Αούστρια έχει μάθει αρκετά από την περσινή της παρουσία στους ομίλους του Europa League και θα είναι αρκετά βελτιωμένη στα υπόλοιπα παιχνίδια.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου:

Στην αρχική του τοποθέτηση τόνισε τα εξής: «Συγχαρητήρια στην ΑΕΚ για την νίκη με τον Ολυμπιακό. Έκανε ένα καλό παιχνίδι, έχει καλή απόδοση και βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση. Κι εμείς όμως είμαστε σε καλή κατάσταση. Χαιρόμαστε που βρισκόμαστε εδώ. Πρόκειται για ένα δύσκολο παιχνίδι και θα κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε. Δεν θα κάνω τρομερές αλλαγές στην ομάδα. Ίσως αλλάξουμε δύο τρεις παίκτες. Να σταθούμε καλά αμυντικά και χτυπήσουμε στις αντεπιθέσεις. Η ομάδα ήταν καλή κόντρα στην Σάλτσμπουργκ όμως εδώ πρέπει να κάνουμε περισσότερα».

Για τους παίκτες που έχει ξεχωρίσει αλλά και τα δυνατά σημεία της ΑΕΚ:

«Είναι πρώτη στη βαθμολογία κάτι που δείχνει πως έχει αρκετά δυνατά σημεία. Έχω ξεχωρίσει τον Λάζαρο, τον Μπακάκη που αγωνίζεται στα αριστερά με το δεξί πόδι αλλά και το Μάνταλο που παίζει στην Εθνική ομάδα. Υπάρχουν αρκετά πράγματα που μου έχουν κάνει εντύπωση».

Για το αν μία πιθανή ήττα θα δυσκολέψει το μέλλον της Αούστρια στη συνέχεια:
«Σίγουρα θα είναι δύσκολα σε περίπτωση ήττας. Ωστόσο έχουμε ζήσει πολλά στο ποδόσφαιρο και έχουμε δει αρκετές ανατροπές. Είμαστε μία νέα ομάδα που συμμετέχουμε για δεύτερη φορά στο Europa Leauge. Έχουμε μάθει από τα λάθη μας και πιστεύω πως θα τα διορθώσουμε. Ελπίζουμε να μην χάσουμε αύριο και συνεχίσουμε το ίδιο καλά».<

Για το γεγονός πως το καλοκαίρι του ’16 είχε ακουστεί το όνομα του για την τεχνική ηγεσία ΑΕΚ:

«Επρόκειτο για σύντομες συνομιλίες, είχα αποκομίσει πολύ θετική άποψη και φάνηκε πως είναι μία ομάδα που διακρίνεται για τον επαγγελματισμό της. Χαίρομαι που βρίσκομαι εδώ έστω και ως αντίπαλος».

Για την ατμόσφαιρα που θα επικρατεί στο ΟΑΚΑ:
«Υπάρχουν κάποιοι παίκτες στην ομάδα που δεν έχουν ζήσει μία τέτοια ατμόσφαιρα. Σίγουρα αποτελεί κίνητρο η συμμετοχή σε ένα τέτοιο γήπεδο με τέτοια ατμόσφαιρα».

Την πλευρά των παικτών εκπροσώπησε ο Φλοριάν Κλάιν ο οποίος αρκέστηκε να πει τα εξής: «Χαιρόμαστε που είμαστε εδώ και θα αγωνιστούμε σε αυτό το γήπεδο. Οι οπαδοί μας θα μας βοηθήσουν αύριο όπως το έκαναν και το Σάββατο. Έχουμε αυτοπεποίθηση και πιστεύω πως θα τη δείξουμε και αύριο».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x