Stoiximan Super League

Φλωρίδης στον ΣΠΟΡ FM: «Η χειρότερη δυνατή απόφαση η διακοπή του πρωταθλήματος»

Την άποψη ότι είναι λάθος από την πλευρά της κυβέρνησης να αναστείλει επ’ αόριστον το πρωτάθλημα εξέφρασε ο πρώην υπουργός αθλητισμού, Γιώργος Φλωρίδης, στον ΣΠΟΡ FM 94,6.

Αντίθετος με την απόφαση του Γιώργου Βασιλειάδη να μπει «λουκέτο» επ’ αόριστο στο πρωτάθλημα εμφανίστηκε ο Γιώργος Φλωρίδης στον ΣΠΟΡ FM 94,6.

Ο πρώην υπουργός αθλητισμού θεωρεί πως η Κυβέρνηση δεν μπορεί να βρει λύση στα προβλήματα που προκύπτουν διαρκώς στο χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου και για αυτό το λόγο προχωράει στη συγκεκριμένη κίνηση.

«Είναι η χειρότερη δυνατή απόφαση. Η απόφαση αυτή συγκρούεται με το σλόγκαν της κυβέρνησης ότι φέτος έχουμε ένα από τα πιο ανταγωνιστικά και συναρπαστικά πρωταθλήματα των τελευταίων σαράντα ετών», ανέφερε και πρόσθεσε:

«Έρχεσαι εσύ ως κυβέρνηση, αντί να εμφανίζεσαι ως εγγυήτρια για λύση του προβλήματος, αποτελείς μέρος αυτού. Είσαι ανίκανη να βάλεις τους κανόνες σε επικοινωνία με UEFA και FIFA».

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Γιώργος Φλωρίδης στην εκπομπή του Σωτήρη Κωσταβάρα

Για την απόφαση του Γιώργου Βασιλειάδη σε συνεννόηση με τον πρωθυπουργό να διακοπεί επ’ αόριστον το πρωτάθλημα: «Είναι η χειρότερη δυνατή απόφαση. Η απόφαση αυτή συγκρούεται με το σλόγκαν της κυβέρνησης ότι φέτος έχουμε ένα από τα πιο ανταγωνιστικά και συναρπαστικά πρωταθλήματα των τελευταίων ετών. Από τη στιγμή που συμβαίνει αυτό, γιατί το διακόπτεις; Θα συμφωνήσω ότι φέτος έχει περισσότερο σασπένς, αλλά παίζουν και άλλοι παράγοντες το ρόλο τους. Όταν έχεις ένα τέτοιο πρωτάθλημα, δεν το διακόπτεις και κάνεις άλλες επιλογές. Επειδή είσαι ανίκανος να δώσεις λύση στα όσα έχεις συμφωνήσεις, παίρνεις τη συγκεκριμένη απόφαση;

Δημιουργήθηκε ένα νέο σύστημα κανόνων για να αντιμετωπίσει τα χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζει το ελληνικό ποδόσφαιρο. Φέτος δεν έχουν γίνει τρελά πράγματα. Η διαιτησία καλούτσικα τα έχει πάει. Έρχεσαι εσύ ως κυβέρνηση, αντί να εμφανίζεσαι ως εγγυήτρια για λύση του προβλήματος, αποτελείς μέρος αυτού. Είσαι ανίκανη να βάλεις τους κανόνες σε επικοινωνία με UEFA και FIFA.

Υπάρχει έλλειψη εφαρμογής των κανόνων. Είναι η Κυβέρνηση αποφασισμένη να επιβάλλει τους κανόνες. Όταν δεν επιβάλλεις τους κανόνες και αντί να ασχολείσαι αυτό, γίνεσαι ένα κομματάκι αυτού. Την Κυριακή το πρωί θριαμβολογείς με μία απόφαση και το βράδυ τα έχεις χαμένα. Προφανώς και υπάρχουν κανόνες που απαγορεύουν την οπλοφορία στο γήπεδο.

Να διευκρινίσω κάτι, είμαι φίλος του ΠΑΟΚ, και όχι τώρα… Δεν πρέπει να βγάλουμε το καπέλο στους οπαδούς του ΠΑΟΚ; Δεν πρέπει να βγάλουμε το καπέλο στον Βιεϊρίνια που λέει να βγει έξω ο μεγαλομέτοχος της ομάδας του; Αντί να κρατήσουμε την καταπληκτική συμπεριφορά των οπαδών του ΠΑΟΚ και τη στάση του Βιεϊρίνια, δεν τηρούμε τους κανόνες και αυτό θα έπρεπε να συμβεί από την πρώτη στιγμή.

Λέω λοιπόν εγώ, επειδή αυτή ήταν και η δική μου προσπάθεια πριν από κάποια χρόνια, έπρεπε να ξεπατωθεί ένα ολόκληρο σύστημα για να υπάρχει ένα άθλημα για τους παίκτες και τους προπονητές. Δεν πρέπει να ταυτίζεται ένας ιδιοκτήτης με την ιστορία του συλλόγου. Πρέπει να βάζουμε νέους κανόνες, από τις επιρροές διάφορων παραγόντων, τότε άλλαξα τη διαιτησία κόντρα στη FIFA και στην UEFA, με τη βοήθεια ενός ξένου αρχιδιαιτητή.

Στη συνέχεια, η UEFA ήρθε εδώ και η ΕΠΟ ούρλιαζε με την πρόταση που είχα κάνει. Λειτούργησε τρία χρόνια η τριμελής επιτροπή που διέλυσε το κατεστημένο στη διαιτησία. Τότε στήθηκε και η Εθνική ομάδα, η οποία στη συνέχεια πήρε το Euro. Δεν ήθελαν οι διεθνείς να παίζουν στην Εθνική μας. Όλα μαζί πήγαν αυτά. Το σύστημα δεν άντεξε την Επιτροπή Διαιτησίας, τα επόμενα χρόνια επανήλθαν οι πολυμελείς επιτροπές και το πράγμα άρχισε να χαλάει ξανά.

Παρακολούθησα αυτά τα χρόνια την προσπάθεια που έγινε, δεν θέλω να μηδενίσω όλη την προσπάθεια. Έγινε μία προσπάθεια, με τις εκλογές στην ΕΠΟ, η οποία απευθύνεται στην UEFA και έχουμε το πρωτάθλημα που έχουμε. Πού βρίσκεται το πρόβλημα; Υπάρχει αδυναμία εφαρμογής των συμφωνηθέντων. Τι περαιτέρω μπορεί να υπάρξει από τα ήδη συμφωνηθέντα. Όταν υπάρχει προσπάθεια για περαιτέρω αυστηροποίηση, σημαίνει ότι απέτυχες να εφαρμόσεις τους υπάρχοντες κανόνες, και ψάχνεις για νέους κανόνες. Και επειδή δεν μπορεί να επιβάλλει τους κανόνες, διακόπτει το πρωτάθλημα. Αν είναι όντως το πιο συναρπαστικό πρωτάθλημα, κάνεις τα πάντα για να συνεχιστεί. Ο κόσμος θα συνεχίσει να ασχολείται και να αγαπάει κάτι, από τη στιγμή που επιβάλλονται οι κανόνες».

Για την απόφαση του ΠΑΟΚ μετά τα όσα έγιναν στην Τούμπα στον αγώνα με τον Ολυμπιακό: «Έχουμε μία τάση στην Ελλάδα όλοι να γινόμαστε… πρωθυπουργοί για μία εβδομάδα και να δίνουμε λύση στα προβλήματα. Αυτό που μας αρέσει είναι να γινόμαστε δικαστές και δικηγόροι. Στα μάτια του απλού κόσμου, είναι δύσκολο να καταλάβει τι διαφορά έχει αν ένα αντικείμενο θα χτυπήσει πριν ή μετά την έναρξη του αγώνα ένα αξιωματούχο κάποιας ομάδας. Αυτό που κλόνισε την εμπιστοσύνη του κόσμου στη συγκεκριμένη διαδικασία ήταν η έκδοση της απόφασης στη 1 τα χαράματα. Όχι το περιεχόμενο της απόφασης, η οποία έγκειται σε δικαστικές βάσεις. Η ώρα ήταν το πρόβλημα και όχι η απόφαση. Δεν μπορώ να ξέρω το σκεπτικό της απόφασης. Από εκεί και πέρα μπαίνουμε σε διαδικασίες συνωμοσίας και εκεί ισχύει αυτό που λέμε για τη γυναίκα του Καίσαρα. Η ώρα που βγήκε η απόφαση δεν είναι καλή εικόνα. Επαναλαμβάνω δεν μπορεί κανείς να συμφωνεί ή να διαφωνεί με το περιεχόμενο της απόφασης. Το πλήγμα επήλθε από το χρόνο που βγήκε η απόφαση και από εκεί και πέρα έχουμε πολλές απόψεις, όπως ότι υπάρχει μία κυβερνητική προσπάθεια να δοθεί το πρωτάθλημα στη μία ή την άλλη ομάδα. Για να επανέλθω, αυτή η κυβέρνηση τα έχει χαμένα και με ό,τι ασχολείται τα κάνει θάλασσα. Και έχω τη βεβαιότητα πως όταν με ασχολείται με ένα πρόβλημα, δεν δίνει λύση, αλλά να το χρησιμοποιήσει. Ξεκινώ από το Μακεδονικό, στο οποίο αντί να βρεθεί μία κοινή γραμμή, προσπάθησε να το επαναφέρει για να πλήξει τη Νέα Δημοκρατία. Το πρόβλημα είναι με την Τουρκία, αλίμονό μας, αν τη διαφορά που έχουμε σε πολιτικό επίπεδο την πάμε στο ποδόσφαιρο και τους οπαδούς».

Για το αν είναι σωστή απόφαση το Grexit: «Διαφωνώ, θεωρώ πολύ λάθος την απόφαση της διακοπής του πρωταθλήματος. Γιατί τότε να πάμε σε Grexit. Τι θα συζητήσουν παραπάνω. Ένα πράγμα είναι: να εφαρμοστούν οι κανόνες ή όχι; Τι είναι αυτό που ενοχλεί τον Υπουργό και τον Πρωθυπουργό; Να μας πουν έχουμε κενό εδώ ή εδώ. Κάλεσε τους φορείς και προχώρα, αλλά μη μου λες ότι θα αναστείλω το πρωτάθλημα. Αν ήμουν περήφανος για ένα πρωτάθλημα που είναι καθαρό και ανταγωνιστικό, θα προσπαθούσα να το βελτίωση και όχι να το διαλύσω. Δε θα στερήσω αυτό το άθλημα από τον απλό κόσμο που ασχολείται με αυτό. Συζητάς ότι αναστέλλεις το πρωτάθλημα και τώρα που θα τους δει τι θα τους πει; Πού εντοπίζει το πρόβλημα στο καλύτερο πρωτάθλημα όλων των ετών».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x