Super League 2

Φραντζέσκος στον ΣΠΟΡ FM: «Ό,τι κι αν κάνουμε προς τιμήν του Γκέραρντ είναι λίγο για το μέγεθός του»

Για την σπουδαία προσωπικότητα του Ευγένιου Γκέραρντ και τις αναμνήσεις του από αυτόν μίλησε στον ΣΠΟΡ FM ο Κώστας Φραντζέσκος, με αφορμή το φιλικό που θα γίνει στο Ηράκλειο προς τιμήν του Ολλανδού.

Αναλυτικά, όσα είπε στην εκπομπή του Σωτήρη Κωσταβάρα:
Για το φιλικό προς τιμήν του Ευγένιου Γκέραρντ: «Όλοι έχουν αρχίσει να έρχονται για αυτόν τον υπέροχο άνθρωπο. Πέρα από προπονητής ήταν και καθοδηγητής για την καριέρα μας. Αυτό μετράει πάνω από όλα για εμάς»

Για το τι τον έκανε ξεχωριστό: «Ήταν τίμιος προς όλους. Δεν κράταγε ποτέ κακία, ό,τι και αν γινόταν το κράταγε στα αποδυτήρια, προσπαθούσε να κρατάει ενωμένους τους παίκτες και να δώσει σε όλους να καταλάβουν όλοι τι θα πει Κρήτη. Ποιος, ο Ευγένιος που ήρθε από μια άλλη χώρα. Την πρώτη μέρα που πάτησα το πόδι μου στην Κρήτη μού έδωσε ένα βιβλίο για τη μάχη της Κρήτης. Μου είπε πως όταν καταλάβω τι λέει αυτό το βιβλίο, τότε θα μπορούσα να γίνω παίκτης αυτής της ομάδας.

Είναι φαινόμενο, αγαπητός σε όλη την Ελλάδα. Κανείς, από όσο ξέρω, δεν του έχει κρατήσει κακία για τίποτα. Αυτό που γίνεται για αυτόν είναι πολύ λίγο για το μέγεθός του. Θα έπρεπε η αθλητική πολιτεία να είχε μεριμνήσει για τέτοιους ανθρώπους, να τους τιμήσει».

Για το πώς ήταν προπονητικά: «Εκεί που έχει ταξιδέψει ο Ευγένιος για να δει παίκτες, δεν πιστεύω πως το έχει κάνει άλλος. Δεν ήξερες ποτέ που βρίσκεται. Ξαφνικά ήταν σε μια ασιατική ή αφρικανική πόλη για να βρει ταλέντα. Έφερνε παίκτες μη αναγνωρισμένους που έφτασαν να παίζουν σε μεγάλες ομάδες. Αγαπούσε αυτό που έκανε, για αυτό έφτασε εκεί που έφτασε. Για τους παίκτες ήταν ένα συνεχές κίνητρο. Έλεγες ότι θα πάω στην προπόνηση και δεν ξέρω τι θα κάνω. Έβλεπες συνέχεια καινούρια πράγματα».

Για τις πιο σημαντικές μνήμες που έχει από τον Ευγένιο Γκέραρντ: «Δύο πράγματα θυμάμαι πολύ έντονα, ένα εντός γηπέδου και ένα εκτός. Το τελευταίο παιχνίδι που έπαιξα με τον ΟΦΗ ήταν με την Παναχαϊκή. Το σκορ ήταν 1-1 και στις καθυστερήσεις είχαμε κερδίσει ένα φάουλ, σε σημείο που θα έπρεπε να βγάλω ασίστ. Τον κοίταξα και μου έκανε ένα νόημα, για να μου πει κάνε ό,τι θες. Έτυχε να βάλω γκολ. Είχε εμπιστοσύνη σε όλους του τους παίκτες. Το δεύτερο είναι από την πρώτη μου χρονιά μέσα στον ΟΦΗ. Ήμουν στο δωμάτιο με τον Πουρσανίδη. Πριν από το πρώτο ματς της χρονιάς, ο Γκέραρντ είχε γούρι να αφήνει δύο βασικούς εκτός. Ήρθε στο δωμάτιό μας και μας λέει “καλώς το δωμάτιο του πάγκου”. Γέλασα, και μου λέει ο Ηλίας “δεν θα παίξουμε”. Του λέω “πλάκα μου κάνεις, δεν έχουμε χάσει ούτε λεπτό στα φιλικά”. Πραγματικά δεν ξεκινήσαμε. Αυτός είναι ο Ευγένιος Γκέραρντ».

Για τους παίκτες που ταξιδεύουν στο Ηράκλειο για το φιλικό: «Δεν είναι μόνο το όνομά του, είναι ευγενική και η ψυχή του. Δεν είναι τυχαίο ότι ταξιδεύουν παιδιά τόσα χιλιόμετρα για να τον τιμήσουν. Ακόμα και παίκτες που εν έχουν συνεργαστεί μαζί του, αλλά τον λατρεύουν».

Για το Παναθηναϊκός-ΑΕΚ: «Περίεργο ντέρμπι. Η ΑΕΚ έχει χάσει σημαντικούς παίκτες με τραυματισμούς και όταν έχεις απουσίες είσαι επηρεασμένος. Έχουν την δυνατότητα αυτές οι ομάδες να καλύψουν τα κενά τους. Και ο Παναθηναϊκός έχει τα προβλήματά του και προσπαθεί να σταθεί όρθιος. Αν συνεχίσουν έτσι οι καιρικές συνθήκες δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί. Μια κόκκινη μπορεί να αλλάξει τα πάντα. Δεν μπορείς να κάνεις προγνωστικά. Ποιος θα είναι συγκεντρωμένος μέσα στο παιχνίδι για να πάρει τη νίκη. Ο Παναθηναϊκός έχει τον πρώτο λόγο, γιατί παίζει στην έδρα του, με τον κόσμο του».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x