Γερμανία

Φτιάχνει επιτροπή για τα υβριστικά πανό στο Σίνζχαϊμ η Μπάγερν!

Αρκετά... σοβαρά έχουν πάρει στη Μπάγερν Μονάχου τα γεγονότα που έλαβαν στο εκτός έδρας ματς με την Χόφενχαϊμ, καθώς σήμερα ανακοινώθηκε η δημιουργία επιτροπής που θα εξετάσει ότι συνέβη.

Τα υβριστικά πανό των οπαδών της Μπάγερν Μονάχου στο σαββατιάτικο παιχνίδι κόντρα στην Χόφενχαϊμ, με αποδέκτη τον ιδιοκτήτη της ομάδας του Κράιχγκαου, Ντίτμαρ Χοπ, δεν άφησαν… ασυγκίνητους τους διοικούντες τους Βαυαρούς.

Αντιθέτως, υπήρξε κινητοποίηση και σχετική ανακοίνωση με την οποία η Μπάγερν ενημέρωσε για την δημιουργία ειδικής επιτροπής η οποία θα εξετάσει αναλυτικά όλα όσα συνέβησαν στο Σίνζχαϊμ…

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση των νταμπλούχων Γερμανίας:

«Αντιδρώντας στα περιστατικά που έλαβαν χώρα στο εκτός έδρας ματς με την Χόφενχαϊμ, η Μπάγερν Μονάχου δημιούργησε σήμερα μια επιτροπή για να εξετάσει το τι συνέβη. Η εν λόγω επιτροπή αφενός θα ερευνήσει τα γεγονότα που συνέβησαν το Σάββατο και αφετέρου θα λάβει μέτρα τα οποία θα έχουν ισχύ στο άμεσο αλλά και προσεχές μέλλον για περιπτώσεις ρατσισμού, κακοποίησης, αντι-Σημιτισμού, σεξισμού, ομοφοβίας και αποκλεισμούς παντός είδους.

Η επιτροπή θα δουλέψει σε συνεργασία με την ερευνητική ομάδα που συστάθηκε από την αστυνομία του Μανχάιμ την Κυριακή και θα κάνει τα πάντα για την υποστηρίξει. Τα μέλη της επιτροπής θα συμβουλεύσουν επίσης τις σχετικές Αρχές. Επιπρόσθετα, η Μπάγερν Μονάχου προτείνει συνάντηση της Γερμανικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, της διοργανώτριας Αρχής και όλων των 36 επαγγελματικών ομάδων για να συζητήσουν συντονισμένες και κοινές δράσεις για το εν λόγω θέμα.

Η θέση της Μπάγερν Μονάχου είναι ξεκάθαρη: περιστατικά όπως αυτό του Σαββάτου δεν πρέπει να επαναληφθούν. Ο σύλλογος θεωρεί ως κοινωνική του υποχρέωση να σταθεί απέναντι στις διακρίσεις, την μισαλλοδοξία, το μίσος, την κακοποίηση και την βία κάθε μορφής. Η Μπάγερν Μονάχου στέκεται υπέρ της πολυπολιτισμικότητας, της ανοχής και, πάνω απ’ όλα, της χαράς του ποδοσφαίρου».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x